Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevykynuté těsto už nevykyne žádným způsobem

Od: eno odpovědí: 10 změna:

Prostě jsem předávkovala cukr do kvásku,už se s tím nedá nic dělat? To se stalo v rychlosti a v tom,že pečeu často,ale "utrhla se mi ruka " ...čekám a nic a co tak kypřící práček a více mouky? Zatím je to těsto bez tuku,dělám to převalované,teda chtěla jsem *bum*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kvásek je mléko, trochu mouky a droždí, ne? Začal bych znovu...

Pokud je tam cukru hodně blokuje to droždí, pokud je tam cukru až moc, pak kvasinky zahynuly.

Naopak, přidání trochy cukru mi vždy pomohlo kvásek "rozjet", pokud se mu nechtělo. Nicméně od jisté doby používám pouze droždí sušené - to vykyne s jistotou, pokud není prošlé datum spotřeby.

iks
hodnocení

2x
Cukr to určitě nezabil. Spíš bylo vadné droždí.. osobně bych do těsta zamychal pytlík instantního a mělo by to vykytnout
eno
hodnocení

Přecukrovaný kvásek to zavinil,to vím z praxe,ptám se na ten prášek do pečiva, nic víc

prostromek
hodnocení

2x

Příliš mnoho cukru kvasinky udusí, tak je to možné. Jste zkušená kuchařka, tak jste poznala dobře.

Také se mi to ještě nestalo.

Udělejte nový kvásek.

eno
hodnocení

Kdybych měla materiál,tak bych se neptala...jinak máte pravdu,místo do moukového základu v míse,jsem přecukrovala kvásek a vím,bylo pozdě,teď mám vše náplň,ořechy s rumem na dopracování na lince a KO... achjo

mate59

Dejte prášek do pečiva a hotovo.

eno
hodnocení

Dnes celý den kynulo těsto,spolu s vámi + špetka kypř,prášku a polohr.moukou dokončila celodenní pečení koláčů

Nevykynuté těsto už nevykyne žádným způsobem
prostromek

Tak super, povedlo se, hodně tvarohu, to já ráda..

eno
hodnocení

Máte pravdu,taky máme rádi,ale omyl to těsto bylo,jako had,nedalo se zabalit,tvaroh se vytlačil = žádná Micheliská hvězda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]