Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vejce na všechny způsoby

Od: kata1 odpovědí: 7 změna:
Zdravím, jak často je v pohodě jíst vajíčka? Když byste to vzali v rámci jednoho týdne

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Skoro denně.

id
hodnocení

1x
Můj kardiolog tvrdí, že 2 vejce denně jsou v pohodě. To já nedám ani omylem, já raději maso.

mll
hodnocení

0x

Jako malý pamatuju, že se říkávalo 2 měsíčně, jinak skonáte na cholesterol. Ale to myslím už mnoho let neplatí. To jsou taková ta doporučení, která jsou kolem všeho možného. Za nás se hodně propagovalo pití mléka (aspoň litr denně), ale předtím se prý zase mléko nedoporučovalo. No tak si vyberte.

Pokud vám to chutná a nedělá špatně (nebo nejsou nějaké zdravotní důvody), tak nevidím důvod se nějak omezovat. Ono si často tělo samo řekne, co mu chybí nebo přebývá.

liska5
hodnocení

0x

Jestli rozumně, tak vejce ob den stačí. Těm v růstu třeba jedno denně, když bílkoviny máte i v mase, rybách, sýrech... Teda pokud nejste nějaký stokilový nabušený kulturista, ten se vším tímhle cpe /včetně vajec/..

hodnocení

0x

Souhlas s Ajou. Ani si neuvědomujeme, do čeho všeho dáváme vejce, když si sami vaříme.

Zamilavala jsem se do jednoho jídla a když nevím, co bych vařila, tak vytáhnu pánev, kápnu olej a rozehřeji. Na to pak na hrubém stuhadle bramburu, posolím, pokmínuji. Udělá to takový jako rošt. Obrátím, zaliju dvěma rozkvedlanými vejci se dvěma špetkami soli. Obrátím a nasypu hodně vysokou vrstvu strouhaného sýra. Přikryju a pomalu nechám než se sýr rozpustí. Na talíři buď obložím kousky zeleniny a pokapu tatarkou nebo vyrobím zeleninový salátek.*mnam*

id
Mňamka. Ten bramborový rošt ještě posypu majoránkou a sušeným česnekem. Silně to připomene bramborák.

makk
hodnocení

0x

Říkávalo se maximálně jedno vejce denně, ale teď se zase přišlo na to, že vejce nejsou zdaleka tak školdivá, jak se myslelo a naopak, že jsou zdravá. Ten obávaný cholesterol který vejce obsahují prý nemá vlin na hladinu cholseterolu v krvi. Tuky, které vejce obsahuje patří do skupiny tuků dnes nazývaných zdraví prospěšnými a krom toho obsahuje i spousutu vitamínů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]