Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Špekáčky

Od: kaci1 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, doporučite mi prosím nějaké špekáčky s vysokým podílem masa, chci to dát synovi 4 letému poprvý
Děkuji

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar bimbam

V širší rodině máme "buřtového krále". Znalec, jen tak něco mu nechutná. Z Vysočiny se mu vozí špekáčky, které považuje za výborné. Výrobci jsou Jatky Fryšava a Jatky Bobrová. Prodává se v místě a v jejich kamenných a pojízdných prodejnách. Bývá lepší si předem objednat, ne vždy jsou na pultech. Osobně tu kvalitu potvrdit nemohu, uzeninám nerozumím.

 

hodnocení

3x
avatar babajaga

Za vysoce kvalitní špekáčky považuji ty z Globusu. Dělají si je sami. Jsou velice chutné, jemné, dobře se opékají, netečou, nerozpadají se, nejsou tvrdé. Jenže Globus není všude. Navštěvuji ten v Pardubicích.

Včera jsem měla návštěvu z rodiny, procházka po okolí, pak opékání špekáčků - z Globusu! na dvorku. Veliká pochvala za špekáčky. Byla jsem ráda. nejsou sice nejlevnější, ale na návštěvě se přece nešetří. Jaga.

 

hodnocení

2x
Nevidím důvod zvykat čtyřleté dítě na "jedovaté" uzeniny.
doplněno 22.04.25 13:17: Proč maso v uzeninách nehnije do druhého dne? Protože uzeniny obsahují chemické látky, které potlačují rozkladné bakterie. Jenže pak se konzumací tyto látky dostanou do vašich střev, kde dêlají totéž, co v tom pomletém mase, potlačují vaše vlastní střevní bakterie, tedy narušují vaši střevní mikrofloru. A střevní mikroflora má zcela zásadní vliv na naši imunitu. A to se netýká jen uzenin, ale i dalších ptravin, kde byla k prodloužení trvanlivosti použita chemie.
Ne nejsem mějaký lesní mužík, který by jedl pouze čerstvě utržené maliny a uloveného uvařeného králíka, ale je dobré si uvědomit, jaké jedy vlastně jíme a hlavně děti před nimi pomud možno chránit co nejdéle. Vy řeknete "jednou za rok", ale tak to nefunguje, tyhle slané věci nám chutnají, takže čím dříve je dítě objeví, tím dříve jim bude dávat přednost před zdravějším jídlem.
kaci1
hodnocení

Zdravím, vidím i jak roční dítě cpou burtama což mi přijde daleko horší než dát jednou za rok v létě kousek 4 letému, tak přestaňte rýpat
Dekuji

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben

Dobrý den, a kde je chcete kupovat, resp. kam v rámci ČR jste ochotna si pro ně přijet? Obecně - volte malé, soukromé řeznictví, kde stojí fronta (což značí zájem a spokojenost zákazníků) a bude tam i vyšší cena, která by měla značit kvalitu (maso a nikoliv náhražky). Zdravím!

 

hodnocení

1x
avatar libor007
Kupujeme v lidlu(teď máme koupeno na utopence s 85% masa), globus má taky velmi slušnou kvalitu uzenin. Jinak samozřejmě řeznictví, ovšem v nejrůznější kvalitě - nutno najít poctivou řezničinu. Dotaz je ale trochu úsměvný, prckovi je jedno, jestli je tam o deset procent masa víc nebo míň a pokud si hrajete na zdravou stravu, tak špekáčky nedávejte vůbec. A zrovna špekáčky mimochodem moc vysoký obsah nemají - norma určuje minimum 40% masa, ikdyž běžně bývá víc.

 

makk
hodnocení

1x

Ve špekáčku má být 30% špeku, jinak to není špekáček. Špek samozřejmě není pro dítě ideální, ale když si na čarodějnice jeden opeče, nic se mu nestane. Ucházející špekáčky má Lidl nebo Globus, ale moc bych to neřešil, tak jako tak to bude plné karcinogenů z toho opékání.

 

prostromek
hodnocení

1x

Z toho, co tu zaznělo doporučuji určitě Globus. Bourají si tam sami maso i výroba je jejich. Také si tam kupuji špekáčky na opékání. Ten špekáček je krásně šťavnatý a při opékání z něj teče tuk. I jen ohřátý je vynikající.

Dále ta malá, soukromá řeznictví. Ovšem, nevíme, odkud jste, co máte na dosah. (Třeba Emanovo řeznictví a uzenářství). Na FB je též pár malých uzenářství k dohledání.

Dobré jméno řeznictví a uzenářství se nese samo široko daleko.

Omlouvám se, ale Lidlu a jiným supermarketovým, zataveným uzeninám nevěřím.

Ale není to samozřejmě na otravu, ale nikdy nevite, co do toho namelou. Napsat na obalu se může cokoliv.

Sledujte Potraviny na pranýři, co všechno negativního se objeví.

I když byste dala děcku cokoliv, tak jednorázově se mu nic nestane. Stačí, když mu koupíte pizzu se salámem a stejně nevíte, jaký separát byl na ní použit. Jinak z dlouhodobého hlediska, jak tu zaznělo, uzenin co nejméně.

 

hodnocení

0x

Dobrý den, já je kupuji balené, klidně i v supermarketu. Ale dívám se na složení a podíl masa a vybírám podle toho. Ty nejlepší mívají podíl masa přes 90% . Ty bych dala i dítěti, když to není často.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]