Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování vajíček

Od: anna0 odpovědí: 15 změna:
Dobey den, pro někoho možná stupidni dotaz ale chtěla jsem se zeptat když se včera barvily vajíčka na Velikonoce do jaké doby je ideální z nich něco udělat? Již dneska?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Klidně 3 dni v lednici a postupně konzumovat.

hodnocení

0x

V lednici vydrží vařená vajíčka několik dní, pokud nejsou prasklá. Ubírejte z nich, pokud jich máte hodně, dělejte vynikající vaječnou pomazánku, vařte koprovou omáčku s bramborami a vejci. A co sekaná s vařenými vejci uvnitř? Také pochoutka! Nebo tzv. Pštrosí vejce.

Nejde mi do hlavy jiná věc. V mnoha řetězcích nabízeli platíčka asi o 6 vejcích, barvených, vařených, už někdy měsíc před Velikonocemi. Pro ludrácké hospodyňky, které nebarví, nevaří...Je v tom určitě plno chemie a taky by mě zajímalo, jak je možné, že tato supermarketová vajíčka vydrží tak dlouhou dobu? Jaga.

Babuško, možná je tam napsáno, že vejce nejsou určena ke konzumaci a je to jen dekorace. Neviděla jsem to, ale bylo by to přinejmenším zodpovědné.

liska5

Loni jsem přijela pozdě a tak jsem je pokusně koupila v Bille - 6 ks různobarevných mramorovaných a byly jedlé a v pořádku, jako doma barvené a s uvedeným datem spotřeby.

liska5
hodnocení

0x

Pomazánku dělám. Vajíčka nasekám, rozmačkám, přidám máslo, trochu hořčice, trochu sardel.pasty, čímž se to osolí a zelen.petržel. Někdo přidává i tavený sýr nebo majonézu.

bear

Rozmixuješ to pak tyčovým mixérem a nebo mám vzít ruční šlehač či jenom zamíchat lžící? Dík

@bear míchám v misce vidličkou.

liska5

Jen vidličkou. Nechci tu hladkou pastu, ale pomazánku s drobnými kousky.

Něco jiného je dělat košíčky z překrojených vajíček, kdy se tak do hladka našlehají jen žloutky s uvedenými ingerdiencemi a plní se tím bílkové mističky. Pěkné na pohoštění.

bear
21.04.25 22:50

Dík *mnam*

makk
hodnocení

0x

V lednici vydrží kldině týden. Na velikonoce se vždy dělala vaječná pomazánka.

4vajcia
hodnocení

0x
Tak záleží kde ležely po namalovani a v průběhu jejich slavnostní přehlídky *hledam*
U nás bylo hodně teplo a v tom krásném obalu se mohly hezky zapařit což u vajec je běžná věc takže pak už záleží na vaší odvaze a trávicím traktu co vydrží
Chlazené klidně i po 3 dnech pokud nebyly vytahovány a pak zase vkládány zpět *palec*

liska5
hodnocení

0x

Já udělám zítra koprovku. Vajíčka se do ní vyloženě hodí a netřeba zpracování..

liska5

Vaječnou tlačenku je třeba zmínit. Nasekat vajíčka, šunku, hrášek s mrkví a okurky - třeba sterilované, opepřit a zamíchat vše do majonezy s rozpuštěnou želatinou. Směs nalít do formy na hřbet nebo do mističek a po ztuhnutí v chladu vyklopit.

id
Tlačenku z vajíček máme moc rádi. Jen doplním. Srnčí hřbet je třeba vyložit potravinovou folii a pak výsledek nemá chybu.
liska5

Já ji mám s nepřilnavým povrchem, ale dělala jsem ji i do formy /věnce/ na báboku nebo do kompotových misek.. Je fakt, že ta Vaše je už balená a neokorá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]