Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde lze prodat málo nošené oděvy

Od: herbert odpovědí: 12 změna:

Mám pár kvalitních kousků bot a obleků / kabátů. Většinou šitých na míru, v mezidobí jsem přibral a už je není kam povolovat. Jsou málo nošené, je škoda je vyhodit. Ptal jsem se v secondhandu, ale vysvětlili mi, že vozí zboží ze zahraničí a nevykupují, ani neberou do komise.

Je nějaký specializovaný obchod na internetu, kde se dá oblečení prodávat? Znám jen Aukro.

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Když to nenosiš, tak to prodej.
vinted.cz/...

liska5
hodnocení

2x

Viděla jsem nabídky na facebooku, hlavně dětské. Co mám ale svoji zkušenost, tak se takové oblečení těžko prodává. Nakonec jsem to vzdala a odnesla tašku pěkných, ale pro mne nepoužitelných, věcí do Sociálního šatníku. / Někde to organizuje charita./ V radiu nabádali do tzv. Oděvní banky.

hodnocení

1x

hodnocení

1x

Stejná zkušenost jako Liška. Vyprané, vyžehlené, naskládané v pěkné tašce, do červeného kontejneru.

yarda1
hodnocení

1x

Co třeba tady, za pokus to stojí. Pokud máš nějaké společenské šaty, třeba by se zájemce našel.

sbazar.cz/...

mll
hodnocení

1x

Sekáče jsou jednosměrná cesta, ty nic nevykupují, ty jen prodávají - vozí to, co lidi na Západě vyhází do hadrových kontejnerů, tak jako od nás to vozíme někam na východ. Bazary už skoro neexistujou, kdyžtak je to zlato, elektronika, mobily plus nějaký ten odpad ze Západu.

Nemáte ve městě charitní obchod, tam by se to dalo uplatnit, ale asi zadarmo (furt lepší než hadrový kontejner).

Kromě Aukra jsou ještě další inzertní portály (Auktiva, Odklep a pár dalších, pokud teda ještě fungujou), ale nevím jak se tam dají prodat hadry.

Neumí to krejčí nějak nastavit? Vím, že se to dělávalo (když jsme byly malé děti, maminka na nás šila), no ale ono něco jiného je to na kalhotech nebo bundě na lítání venku (tam se pruh jiné látky ztratí) a něco jiného je to na obleku.

kontrolka
hodnocení

1x
Zdravím, píšete prodávat
Pokud se vám nechce čarovat s jednotlivými kusy na aplikace tady spomínané, dejte stejný druh oblečení a obuv k sobě
Napište velikost vyfoťte
A každé větší město má svůj portál kde je inzerce napište co a za kolik
můžete dát i na bazoš
Někdo bude vděčný za pár kousků třeba na syna nebo pořád je dost lidí kteří nemají auto zajet do sekáče nebo na akce do marketů. a budou vděční za hezké oblečení a bud domluvíte předání nebo pošlete přes zasilkovou službu platbu si dohodnete mezi sebou. Posilala sem tak jednou 2 velké krabice oblečeni hraček a různých věci mamince a 2 holcičkám v nouzi před vánoci,v rubrice kdo daruje. Stačí zadat do vyhledávače. Záleží na vašem čase,všechno má svého kupce *palec*

hodnocení

0x

Stejná zkušenost. Vyprané, vyžehlené, naskládané v pěkné tašce, do červeného kontejneru.

mate59
hodnocení

0x

Těžko to prodáte,sice jako je to škoda,ale postavte to ke kontejneru,nebo do kontejneru.Hader je všude plno.

mm
hodnocení

0x

Zní to drsně, ale použité oblečení je snad to nejméně prodejné zboží, jaké na světě existuje. Přičemž slovem "prodejný" nemyslím zisk pro původního majitele, ale to, aby to někdo byl ochoten vzít a využít alespoň zadarmo. Použitý textil zkrátká dává planetě zabrat.

Také jsem nedávno "vyrostl" ze spousty kvalitního a použitelného oblečení a měl jsem smůlu. Naše sekáče vozí většinou z Německa, kde samozřejmě oděvy nevykupují, je to výběr z toho nejlepšího oblečení darovaného tamní charitě. Zbytek je odpad.

Protože jak německá, tak naše charita pro potřebné využije jen zcela nepatrný zlomek darovaného šatstva. Je to logické, podívejte se na nádraží, kolik tam uvidíte bezdomovců v roztrhaném oblečení? A přitom mnozí z nich ho používají jako jednorázové. Zašpiní si kalhoty nebo bundu a jdou si vyfasovat nové. Nebo si ho najdou v kontejneru, dneska to opravdu není problém. (Mimochodem, chcete-li být bezdomovcem, nesmíte mít velkost 5XL, ta se hledá fakt blbě.)

Takže charita něco málo využije pro svou potřebu, z toho zbytku vybere pár nejlepších kousků, které se dají prodat (od nás se zásobují sekáče hlavně ve východní Evropě) a přes 90 % se bohužel musí zlikvidovat. V lepším případě ve spalovně (je z toho alespoň teplo), v horším případě se to vyveze do Afriky jako odpad (v EU to na sládky nesmí). Zadejte si do Googlu třeba "skládka Nairobi" (nebo "skládka Dandora") a uvidíte, kde končí většina našeho oblečení odevzdaného "pro charitu". Jediné, co na těch snímcích není pochmurně apokalyptické, jsou hejna čápů marabu živících se tamními krysami, kterými se to na oné skládce hemží. A kdo nemá slabost pro obří nohaté ptáky s olysalou hlavou, nepotěší se vůbec ničím. A už vůbec ne pohledem do svého přeplněného šatníku...

bramburka
hodnocení

0x

Pokud to nechcete darovat (treba Armade spasy), tak muzete zkusit vyuzit nastenky s nabidkami na prodej treba v Kauflandu nebo v Albertu. Ale necekejte zazraky.
Minimalni sance je i na FB, ale prodavaji se spis detske veci. Na dospelaky prevazne znackove!

hodnocení

0x

V podstate nepredajne, nezavisle od dobreho stavu. My sme odniesli take veci na cirkevnu charitu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]