Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chleba ve vajíčku

Od: sandra00 odpovědí: 6 změna:
Zdravím, názor na chleba ve vajíčku výjimečně pro 5 létě dítě? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Proč výjimečně?
Jako dítě jsem to jedl normálně. A jim ho do dnes.
Chleba se nevyhazoval jako dneska.

id
hodnocení

4x
Proč ne? Nenechat chleba plavat v mega tuku.
Dělávala jsem dětem tak, že jsem chleba z části opekla nasucho v topinkovači a dodělala na pánvi s vajíčkem.

hodnocení

2x

Proč ne? Málo tuku, jen na pánev kousek máslíčka a chleba ve vajíčku. Klidně vejce posolené nebo pocukrované se skořicí.

hodnocení

2x

Chĺeba ve vajíčku měla moje vnoučata nejraději ze všeho. Když je ke mně dcera na víkend přivezla, musela jsem jim tuto krmi dělat každé ráno k snídani.. Doma to neměly a milovaly to.

Vejce mírně osolit, rozšlehat, do toho máčet chléb /starší/, smažit na oleji, osušit v ubrousku, potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulkou, navrch plátek rajčete.

Bylo jim v té době tak 6 a 4 roky. Dneska je jim 25 a 23. A dodnes s láskou vzpomínají na babiččiny vaječné topinky. Jaga.

hodnocení

2x

Chleba ve vajíčku je skutečná mňamka, kterou mě častovali rodiče a prarodiče určitě dív, než v pěti letech. Stejně tak i já jsem tuto záležitost dělal svým dětem (proč to nepřiznat, je to jedno z jidel, které jsou v rejstříku těch, které zvládám dobře uklohnit) ale je pravdou, že používáme domácí vejce od našich slepic. Nikdy žádný problém, proč by taky měl být?

prostromek
hodnocení

2x

Ano, bez problémů.

Po usmažení dát na ubrousek.

Jen bych doporučila sádlo, nebo olej.

Čerstvé máslo převelice opatrně, to se rádo přepaluje.

Pokud tedy nemáte svoje přepuštěné máslo (ghí), na tom se smaží běžně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]