Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohu se zeptat co nejlépe pomáhá na hyperpigmentaci na nohách, popř. dobrý hydratující krém na suché nohy? Mám na nich velmi suchou pokožku a často se ze spánku škřábu (kolikrát i do krve). Potom tam mám bohužel strupy a zůstávají mi po nich jizvičky .
Tento problém není problémem jednoho namazání kvalitním krémem. Jak se říká-pořádek se nedělá, pořádek se udržuje, tak tohle platí pro udržování pokožky, dvojnásob. Je potřeba koupit tělové mléko po sprchování a po každém sprchování nebo mytí namazat. Tahle mléka nejsou mastná,ihned vsáknou a nechávají pokožku vláčnou bez pocitu svědění. Zvláště pak nohy. Od zadku až po špičky prstů přes chodidla. Nemusíš se bát, že něco zamastíš. Zamastíš mastným krémem, ale gelem určeným pravě po sprchování určitě ne. Bude se to nohám, chodidlům i patám líbit. Nevyžádaná rada- pod sprchu nepoužívej mýdlo. Vysušuje. Na trhu je dost sprchových gelů, každá značka ho má a jsou cenově dostupné. . Vydrží dlouho a když si pořídíš žínku, která se tváří jako bamule ze záclony, bude to ideální. Za ty 3 věci dáš něco málo pod 200 kč a to za to stojí, ne?
Sprcha se sprchovým gelem, utřít, namazat od hlavy až k patě a než všechno postavíš na své místo, máš bezva vláčnou kůži bez svědění. Jen na obličej potřebuje jinou péči.
Řákáš sprchový gel? Ale ten opláchneš a setřeš do ručníku. Je potřeba pokožce dotat ji jinou péči, která promastí a hydratuje. Nevymýšlej nic a vyzkoušej mléko po sprchování. Pokaždé, když se umyješ, osprchuješ, vykoupeš. Vlastní zkušenost. Suchá kůže je náchylná k praskání, výrobě strupů, svědění. Nekombinuj, namaž něčím, čím nezamastíš půl světa.
Dobrý den děkuji moc za zpetnou vazbu! Ve sprse pouzivam dermacol sprchovy gel a zinku už velmi dlouho. Taky jsem slysela ze pry telove mleko od znacky nivea a indulona dobre pomahaji, takze jim dam sanci. Jeste neco na ty zmavy skrvny... prece jen nechci mit do konce zivota nohy jak od modřin . Nasla jsem na netu ze kyselina glykolova pomaha regenerovat a sjednotit ton pleti takze aspon neco!.
Jen tak, namátkou: Mléka po sprchování, Body milk
Mám pocit, že každá mluvíme o něčem jiném. Přemýšlej o tom, co ti píšu!
Zjistila jsem, že sprchové gely velmi vysušují, vrátila jsem se ke klasickému tuhému mýdlo, nejlepší jsou dětská, nevysušují, jsou tučná a protizánětlivá. Tahle klasika se mi osvědčila, nikdy se mi nestane, že mám vysušená chodidla. Moje babička, když si po práci umyla ruce, pak je znova namydlila a nechala zaschnout na místo nějakého krému.
Tohle je problém vlásečnic a jemných žilek v pokožce. To neprokrvení svědí. Berete něco na žíly? Třeba Detralex, Diosminol? Bez receptu jsou Žilní kapky, taky Venoruton nebo Venarin. To se bere soustavně. Jezte hodně pohanku, v ní je rutin zpevňující cévní stěnu. Nohám vadí dlouhé stání i sezení. Cvičte jimi, často vleže. Sprchujte je střidavě teplá studená. Existuje přímo mazání Ruticelit. Vmasírovat. Výborné. Nahnědlá barva asi zůstane, ale kvalita pokožky se zlepší citelně. Ideálně koupit 500ml balení Professional s pumpičkou dávkovačem nahoře, protože to chce dlouhodobě zpočátku ráno a večer, pak už jen večer. Drahé, ale kdybyste to rozpočítala na tubičky, tak ta cena je stejná jako u jiných mastí.
Co Vám dělá delší chůze, túra? Otoky? Červené skvrny?
To chce do lékárny, popsat problém a dají Vám něco z léčebné kosmetiky. Počítejte, že to nebude levné.. Ten Ruticelit nemají všude. Jestli jste ve větším městě, tak na poradnách Energy.
Túra ani dlouhé procházky mi s nohami nic nedělají, je to opravdu jen v hydrataci suché pokožky
Hyperpigmentace = hnědé skvrny pod koleny, na holeních, úbytek chloupků?
Kolik je Vám let a a jaké léky berete? Nemáte cukrovku?
---------------------
Moje zkušenost. Mě tohle dělaly léky na vysoký tlak.
Zvláště jedny, které jsem brala delší čas. Asi od 30 let.
Stačilo dojít za jinou obvodní a vyměnit léky za jiné a postupně snižovat dávky.
Nyní v 70 ti neberu již nic a mám nohy úplně čisté.
dobrý den, mám konkrétně malé zahnědlé skrvny po strupech ještě mi není ani 20
žádné léky ani cukrovku nemám...
A tu hnědou kůži máte nad kotníkama? Tam to bývá cévní.
Chyba byla, že jste hned neuvedla věk, léky a další detaily. Já Vás považovala za seniorku. U mladých to neznám. Teď bych pomýšlela na kožní plíseň. Ta svědí a někdy ztmaví pokožku. Na to zase Canesten nebo Clotrimazol a ve stravě omezit sladké, nepít slazené nápoje. Brát probiotika. Koupat v růžovém roztoku hypermangánu. Dobrý je na potírání jablečný ocet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.