Jak kdy nědky je z ednice fouknu hned do kastrůlku a dám na plotnu, někdy je vyndám a nechám hodinu na pokojové a pak po jednom do vřící vody ...Ono je to jedno, jen nedávat z lednice hned do vřící vody, pak praskají a část bílku může vytéci .
Než riskovat pukání, tak vajíčka dám z ledny do studené a zapnu na mírný ohřev, ať se k varu přivedou velmi pomalu. Až po 7-10 minutách varu vajíčka přendavám do studené vody, ať se zchladí a jdou lépe loupat.
Vajíčka dávám až do vroucí vody a tu pak hned ztlumím na nejslabší ohřev. 10 minut a obvykle stíhám ještě mírně tekutý žloutek, který miluji. Před loupáním nechávám dobře vystydnout.
Záleží na co ta vejce chcete uvařit. Jestli na spotřebu ihned, pak klidně do teplé vody, ale jestli je chcete mít pěkná, bez prasklin, pak do studené, aby se teplota vody shodovala a měnila s vejci. Na barvení nebo do zásoby do studené vody a nic do ní, co by vápník ve skořápce rozpouštělo.
Všichni už asi všechno napsali. Dávám do studené vody, trochu soli, od bodu varu asi 8 minut. Ponořit pak do studené vody, líp se pak budou loupat. Na vaření nepoužívat zcela čerstvá vejce, neoloupete je, ale roztrháte. Na vaření aspoň týden stará. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.