Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou menstruační plavky nepropustné směrem dovitř?

Od: jmeno odpovědí: 24 změna:

Ahoj, má některá zkušenost s menstruačními plavkami?Koupání se nedoporučuje právě kvůli vetsi nachylnosti k infekci, tak mě zajímá jestli jsou menstruační plavky nepropustne i smerem dovnitr?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nezlobte se, možná mi budete spílat, ale připadá mi to beohledné. Za našeho mládí jsme se v těch jistých dnech prostě nekoupaly. NEKOUPALY. Dalo se to vydržet. Proč se máchat s ostatními lidmi na koupališti, něco z těla se přece jen uvolní - a ostatní to mají lokat a máchat se v tom?

Jsem se staré školy, ale těch pár dní bych pokaždé vydržela. Kvůli sobě /větší šance na infekci/ i kvůli ostatním lidem.

Tak do mě. Jaga.

Ptáte se na nepropustnost dovnitř. Takže nepropustnost VEN Vás zřejmě vůbec netrápí.

rybiz

Já už tedy na koupaliště poslední dobou nechodím, ale nejlepší za mě jsou tampony takové ty super, co dlouho vydrží, já bych neriskovala něco nového co není tampon, tu ostudu bych nedala, kdyby to nefungovalo. Menstruační plavky, to znamená, že krev je uvnitř, to je šílená představa spoléhat se na to, že nic nevyteče na koupališti.

rybiz

Přece když člověk plave v bazénu, tak ty plavky jsou nadnášené vodou a pak se to vyvalí, já bych ...ostudou.

jmeno
hodnocení

Právě všude píší, že neprotečou ven, ale už nikde nepíší, jak je to s protíkáním dovnitř.

Jinak máme několik měsíců dopředu objednaný zájezd do zahraničních termálů a holka má zatím menstruaci nepravidelnou a bojí se zavést tampon. Proto se ptám, jak je to s těmi menstruačními plavkami.

medarda
Dalsi zbytecna odpoved od babajaga, proc maji tihle duchodci potrebu se porad vyjadrovat k necemu, k cemu nechteji? Tyhle pindy si schovavejte pro vnoucata. Tazatelka muze mit vlastni bazen, nebo se jen pta, to je fuk. Tohle je poradna k hovnu.
výtka
Upozornění od sys hejkal 14. 04. 2025 22:33:50
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. I tvůj příspěvek...

Vážená Medardo, když Vám to nevadí, pozvěte si do svého bazénu třeba tucet i víc dam s menstruací. A pak se v tom s nimi špláchejte.

Už kdysi přece pan otec z románu "Babička" Boženy Němcové říkával: Proti gustu žádný dišputát.

Tak když to gusto máte, nic proti tomu. Je to jen vaše věc. Mně se ale nemusí líbit to, čím Vy jste nadšená. Nejsme všichni stejní. HOWHG! Jaga.

Proto není třeba používat silná slova. Dáma zůstane vždycky dámou. Ovšem Medarda jen...medardou. ou,. ou, ou...

Medardo,

na hovno bude díky vašim příspěvkům...

Babajaga je tu někdo kdo má dost životních zkušeností a dokáže zde velmi dobře se vyjádřit k tématům a poradit.

Hádám že ti bude málo, mě je 22 a starší lidi jsou pro mě velmi vzácní jelikož zažili plno věcí co já mám před sebou a jaksi k ním chovám respekt.

medarda
Toto je poradna a odpovida se na otazky, tj. k tematu kdyz vim a kdyz nevim, drzim pysk. Sva moudra si muzete trousit v kolektivu vam podobnych, tady jen plevelite a zneprehlednujete dotaz zbytecnym zvanenim, na ktere neni nikdo zvedavy.
výtka
Upozornění od sys hejkal 14. 04. 2025 22:35:42
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
medarda
Lukys - az budu chtit nejake zivotni zkusenosti, tak se na ne zeptam. Dotaz ale znel jinak a jeji pindy nejsou predmetem dotazu

A vaše výkřiky do tmy jsou od dotazu ještě dál a nikomu nic nepřinesou...

vili
Jako je fakt, že paní baba jaga opravdu odpovídá mimo mísu. Protože za prvé neodpovídá na otázku, ale tlačí nějaké vzpomínky z doby před 40 lety, a za druhé, tazatelka klidně může jít plovat do rybníka nebo k moři, kde se případný únik klidně ztratí, zvláště, když si uvědomíme, že v rybníku je obvykle bahno, padá do něj listí a probíhají tam různé hnilobné procesy, vyměšují a tlejí tam ryby a vodní živočichové, čůrá tam minimálně polovina plavců, občas se tam něco spláchne z polí a celkově ta voda asi nebude mít parametry vody pitné.
Na druhou stranu, odpovídající medarda mohla volit jiný slovník.
Já bohužel zkušenosti nemám, proto komentuju jen diskusi, která se tady trochu zvrhla.
Ale uvědomme si, že argumenty o nekoupání staré několik desetiletí jsou na úrovni konstatování, že před 50 lety člověk s nemocným srdcem prostě UMŘEL, protože například transplantace se u nás poprvé provedla v roce 1984, žena po pohlavním styku bez bariérové ochrany prostě OTĚHOTNĚLA, protože pilule jsou s námi nějakých 40 let, a vlastně, ještě moje babička zažila dobu, kdy cigarety byly ZDRAVÉ a lidé běžně umírali na nemoci typu tetanus nebo záškrt, protože se NEOČKOVALO.
Takže co? Přestaneme kvůli tomu, že před 30 lety nebyl internet, psát na poradnu? Protože za našeho mládí jsme tam prostě nepsali. NEPSALI. Dalo se to vydržet.
km

vili: souhlasím...
a jinak k tomu moři: já říkám, že tam tečou všechny sračky světa. a je to pravda.

rybiz

Tak to přeji hodně štěstí s těmi plavkami, já bych to neprotečení neriskovala, pokud se stane nehoda, tak si vás tam budou velmi dobře a celý život pamatovat.

ben®

rybiz - a ona je menstruace státem zakázaná ?

id
hodnocení

1x
Tampón a menstruační plavky, to co používají závodní plavkyně. Ti mají tréninky 2 x týdně a o víkendech závody. Pro neználky - myslíte si, že holky jeden týden v měsící mohou vynechat závody?
km
Je to asi 3 tydny, kdy jsem se od odbornice na toto tema, lekarky, dozvedel, ze vrcholove sportovkyne v drtive vetsine pripadu menstruaci nemaji.
id
Má neteř menstruaci má a nemůže vynechat v reprezentaci jakýkoliv závod.

hodnocení

0x

Myslíš to, že dovnitř nezateče voda? Možná ještě tak tampon, ale ani ten bych neriskovala.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto téma neřeším zrovna každý den, ale když se začtu do článku viz odkaz, tak mám dojem, že to je dobrá a bezpečná věc, která dívkám a ženám pomáhá. Možná jde v tomto o zbytečný "generační názorový střet", ale technologie jde kupředu i v této oblasti (myslím, že naše babičky např. menstruační kalíšek neznaly a dnes je běžný). Zdravím!

maluna.cz/...

ben®

jmeno - opravte si názor viz odkaz: kalisek.cz/...

Týýýjooo! To jsou věci. Neumřu neinformovaná. Kalíšek? ZÁZRAK! A jeho instalace, fungování a odebrání. Jak je to jednoduché. Na hajzlíku na koupališti, s umývadlem na chodbičce ve frontě. A u moře, bez hajzlíku. Moucha! Detail! *smich2* Ale zase KŠEFT JE VĚC SVATÁ.

lisak5

To je vlastně princip pesaru. Ten zas má původ ve starověkém používání obrácené slupky z půlky citronu. Obojí teda hlavně coby antikoncepce. U citronu ještě chemická- spermicidní.

hodnocení

0x
Dobrý den, menstruační plavky jsou opravdu krajní řešení. Nezapomeňte že musí bezvadně sedět, lépe než menstruační kalhotky. Při plavání se dávají nohy trochu jinak, než při běžných pohybech. Vodu normálně propustí. Bez tamponu se dají použít pouze při slabé menstruaci a na chvilku. Prostě chvilku si zaplavat a svléknout je. Při dalším koupání je třeba mít další plavky, čisté. Páč lézt do nich podruhé vážně nikdo nechce. Zvažte použití kalíšku, když nechce tampony.

hodnocení

0x

K plavkám se nebudu vyjadřovat, nezkoušela jsem to. Ale už od pár lékařů jsem slyšela, že tzv. větší propustnost dovnitř během menstruace je mýtus. Propustnost je prý stále tak nějak stejná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]