Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Úprava květáku

Od: kaci odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, můžu se zeptat když se dělá květák na způsob obalovaný před tím se vaří jak prosím dlouho
Děkuji

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nov
hodnocení

3x

Do poloměkka 5 - 6 minut.

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Moje matka smažila obalený květák v syrovém stavu. Menší růžičky, hodně pomalé smažení.

Já sama jej trochu předvářím, krátce. Od bodu varu tak 5 minut. Nechat vychladnout, okapat, obalit, smažit. Je měkčí /ty naše zuby!/ a dřív se udělá.

Hlavně pozor - nepřevařit úplně doměkka. To už pak z toho udělat raději květákové placičky. Jaga.

 

liska5
hodnocení

0x

Já květák nikdy nepředvařuji. Menší kousky se usmaží stejně jako maso. Jen velké bych dodatečně mohla dát do pekáče na rošt do horké trouby. Pak jsou i křehčí a méně mastné, když okapou.

 

prostromek
hodnocení

0x

Když se chvilinku předvaří, tak se potom lépe obaluje. Osobně tedy v trojobalu.

Jednou jsem na zkoušku připravila neovařený, syrový, ale nebyla jsem z toho nadšená a vrátila se raději k předvaření.

 

sametka
hodnocení

0x

Nepředvařuju, ale obaluju syrové růžičky asi velikosti pigpongového míčku. Za padesát let nebyla ze strany strávníků žádná stížnost.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]