Nejste přihlášen/a.
Přítelkyně dostala dvoudílnou keramickou formu na beránka. Jenže netuší, jak se takový beránek peče. Ona je přesvědčená, že má upéct každou část zlášť a pak to něčím slepit. Já si ale pamatuju, že babička v takové formě pekla beránka vcelku. Jak dostala těsto do horní části? Přítelkyně také argumentuje tím, že při zavřené formě nepozná, jestli je už beránek upečený.
Poradíte někdo, jak na to? ![]()
Dobrý den, pokud je to taková forma, jak si myslím, tak její spodní/přední část je o dost vyšší, než ta druhá polovina/zadní. Takže, těsto vložíte jen do té vyšší části, přiklopíte druhou polovinou formy a dáte péci. Správné těsto během pečení vyplní i tu druhou část a zda je beránek už upečený zjistíte tak, že opatrně přizvednete horní díl (zkusíte se nespálit) a zapíchnete do beránka špejli - když ji vytáhnete bez přilepeného těsta, tak je hotovo (kdyby bylo na špejli mazlavé těsto, tak není ještě hotovo a pokračujete v pečení). Zdravím!
Nejdulezitejsi krok je, formu radne vymazat a vysypat moukou nebo strouhankou!
Pak naplnit tu hlubsi cast, ale jen ze 2/3 - testo vykyne a vyplni horni cast, a prikryt melci formou. Pri peceni lezi beranek cumackem na plechu!
Pect asi 45minut, pak formu vyndat, dat na ni vlhkou uterku a ochladit. Po 10 minutach vyklopit a ozdobit.
A kdyz ho budete chtit exta krasneho, tak na cokoladovou polevu nalepte popcorn![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.