Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Velikonoční beránek

Od: magdon® odpovědí: 8 změna:
avatar magdon

Přítelkyně dostala dvoudílnou keramickou formu na beránka. Jenže netuší, jak se takový beránek peče. Ona je přesvědčená, že má upéct každou část zlášť a pak to něčím slepit. Já si ale pamatuju, že babička v takové formě pekla beránka vcelku. Jak dostala těsto do horní části? Přítelkyně také argumentuje tím, že při zavřené formě nepozná, jestli je už beránek upečený.

Poradíte někdo, jak na to? *zmateny*

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x

Jestli netrváte na beránkovi "s prdelkou", úplně stačí ta spodní forma, těsto vyběhne. Ono tedy vyskočí i do té horní části - po určité době lze vršek sundat a stav upečení vyzkoušet, ale to už chce praxi - a taky se hůř vyklápí. Dejte mu mašli a bude to dobrý :)

 

ben®
hodnocení

3x
avatar ben

Dobrý den, pokud je to taková forma, jak si myslím, tak její spodní/přední část je o dost vyšší, než ta druhá polovina/zadní. Takže, těsto vložíte jen do té vyšší části, přiklopíte druhou polovinou formy a dáte péci. Správné těsto během pečení vyplní i tu druhou část a zda je beránek už upečený zjistíte tak, že opatrně přizvednete horní díl (zkusíte se nespálit) a zapíchnete do beránka špejli - když ji vytáhnete bez přilepeného těsta, tak je hotovo (kdyby bylo na špejli mazlavé těsto, tak není ještě hotovo a pokračujete v pečení). Zdravím!

 

tm
hodnocení

3x
To je přesvědčená špatně. Naplníš spodní díl a do toho horního to dokyne. Kolik těsta, to musí zkusit pokus - omyl. Když jsme dali na recept od tescomy, forma byla plná tak z pětiny... je to hop nebo trop

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

Většina majitelek forem má recept na množství těsta, které ta její forma potřebuje, aby spodní díl naběhnul a zaplnil horní díl tak akorát. :-D Pro inspiraci beránek jinak:

Velikonoční beránek

 

bramburka
hodnocení

3x

Nejdulezitejsi krok je, formu radne vymazat a vysypat moukou nebo strouhankou!
Pak naplnit tu hlubsi cast, ale jen ze 2/3 - testo vykyne a vyplni horni cast, a prikryt melci formou. Pri peceni lezi beranek cumackem na plechu!
Pect asi 45minut, pak formu vyndat, dat na ni vlhkou uterku a ochladit. Po 10 minutach vyklopit a ozdobit.
A kdyz ho budete chtit exta krasneho, tak na cokoladovou polevu nalepte popcorn:)

levandule
Děkuji...čekala sem.kdo to všechno napíše jen dodam že se dá zdobit šlehaným.sněhem nad parou z bílků,takovy ten co uschne a je pevný vytvarujete vlnky a taky schová případné tělesné vady po pečení..mmch me ppkazde neco pos*..místo oči kávová zrna čumák z hřebíčku a větvička třeba rozmarýnu do tlamky mašlí kolem krku a děti se můžou zbláznit hlavně z vylizovani misky *palec*

 

mll
hodnocení

0x

Taky mám pocit, že se pekl vcelku. Jak těsto nakyne, vyplní i tu druhou půlku. Ale jsem taky v tomto jen pozorovatel. Poslední roky beránka kupujeme, tak je to už dádno, co se pekl.

 

hodnocení

avatar magdon

Díky všem za užitečné rady *palec*. Přeposlal jsem je přítelkyni. Teď už je to na ní .;)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]