Nejste přihlášen/a.
Přítelkyně dostala dvoudílnou keramickou formu na beránka. Jenže netuší, jak se takový beránek peče. Ona je přesvědčená, že má upéct každou část zlášť a pak to něčím slepit. Já si ale pamatuju, že babička v takové formě pekla beránka vcelku. Jak dostala těsto do horní části? Přítelkyně také argumentuje tím, že při zavřené formě nepozná, jestli je už beránek upečený.
Poradíte někdo, jak na to?
Dobrý den, pokud je to taková forma, jak si myslím, tak její spodní/přední část je o dost vyšší, než ta druhá polovina/zadní. Takže, těsto vložíte jen do té vyšší části, přiklopíte druhou polovinou formy a dáte péci. Správné těsto během pečení vyplní i tu druhou část a zda je beránek už upečený zjistíte tak, že opatrně přizvednete horní díl (zkusíte se nespálit) a zapíchnete do beránka špejli - když ji vytáhnete bez přilepeného těsta, tak je hotovo (kdyby bylo na špejli mazlavé těsto, tak není ještě hotovo a pokračujete v pečení). Zdravím!
Nejdulezitejsi krok je, formu radne vymazat a vysypat moukou nebo strouhankou!
Pak naplnit tu hlubsi cast, ale jen ze 2/3 - testo vykyne a vyplni horni cast, a prikryt melci formou. Pri peceni lezi beranek cumackem na plechu!
Pect asi 45minut, pak formu vyndat, dat na ni vlhkou uterku a ochladit. Po 10 minutach vyklopit a ozdobit.
A kdyz ho budete chtit exta krasneho, tak na cokoladovou polevu nalepte popcorn
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.