Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár dny jsme úspěšně rozlousknuli čaje - probíhá testování. Nyní bych jestě poprosil návrhy na rozpustnou kávu. Mám(e) vyzkoušenu dlouhá léta Nescafé Classic (před tím i Riccoré), pak Nescaffé Gold (ta se pak zkazila), tak jsme zakotvili u Jacobs Kronung (zelený obal).
Včera jsem zkusil vzít Lidl kávu Royal (taky zelený) obal a něco tak hrozného jsem neviděl - nedoporučuji, možná pro nezvanout návštěvu - už nikdy nepříjde.
Budu rád za doporučení.
Promiňte, ale rozpustná káva není káva. Aspoň pro mne ne. Já musím mít čerstvě mletou ze soukromé pražírny a to si ještě vybírám.
V rádiu byl rozhovor s nějakým baristou - odborníkem na kávu. Lidi měli volat dotazy ohledně přípravy kávy. Jedna paní se zeptala na rozpustnou kávu a on jen poznamenal, že tohle sem nepatří, že to nepovažuje za kávu. Mám to taky tak. Musím vidět ta zrna...
Přiložím dotaz. Kdysi se dala koupit mletá zrnková káva porcovaná. Hodila by se mi i teď pro případné návštěvy, které rády klasiku "turka", ale nelze ji koupit. Nevíte, zda se ještě někde prodává? Když koupím klasický sáček a nespotřebuje se, vyprchá a je k ničemu. Omlouvám se, že neodpovídám na položený dotaz.L.
Záleží na tom, kdy kávu pijete. Jestli A) k jídlu nebo jen tak, třeba hrnek postavený na ponku a upíjíte anebo B) v pohodě jako součást pěkné chvilky. Když jsem pila kávu jak popisuji v první části, pila jsem rozpustnou, se spoustou mléka. Byla to dobrá, sladká tekutina. Doplnila tekutiny s pocitem, že mě dodala energii Až mnohem později jsem objevila kouzlo kávy a začala jsem turkem. Pak mi zčal vadit zoc, tak jsem si koupila presovací konvičku. A zase po nějaké době jsem napsala Ježíškovi o stroj, kávovar. Žádná špica, hrot, ale z Datartu, kdyby se pokazil, ať neotravuji s hledáním nápravy. A spokojenost veliká. V Bile mívají hodně kvalitní kávy v akci nebo v malé prodejně kávy a to si pak, 2x denně u stroje počkám na voňavou dobrotu.
Rozpustnou, v maličkých sáčcích si koupím, když mám nástup do špitálu. Na chodbě jsou zásobníky se studenou i horkou vodou. A hned se mi více líbí na světě. Špitálský čaj z duše nenávidím, ale káva, byť takto uvařená, to je jiný šálek.
No trochu jsem předpokládal, že rozpustná káva je sprosté slovo, ale poku se přeci někdo najde, tak budu rád.
Liško, přééésně. Někdo si hraje na vševědoucího arbitra a komanduje, ale sám poradit neumí. On se neprosil, jemu nikdo neodpovídá.
...jednou jsem někde koupil nějakou "kávičku" ...
Připomněl jsem si knihu
...Když je džem "Výhradně z hrušek" tak je to žalovatelné, Když je džem "S hruškami a chutí hrušek" tak v něm může být tak pět hrušek na tunu řepy...
Takže když má něco v názvu "kávička" , tak předpokládám, že to může být z praženého zrní co ho ani slepice nechtěly žrát. Podobně "vinný nápoj" , "vínečko" , "alkoholický nápoj" ...tak bacha. Vyplatí se brát do qelbu lupu a číst si i to co je napsáno hodně drobným písmem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.