Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou rozpustnou kávu doporučíte?

Od: trtr odpovědí: 40 změna:

Dobrý den, před pár dny jsme úspěšně rozlousknuli čaje - probíhá testování. Nyní bych jestě poprosil návrhy na rozpustnou kávu. Mám(e) vyzkoušenu dlouhá léta Nescafé Classic (před tím i Riccoré), pak Nescaffé Gold (ta se pak zkazila), tak jsme zakotvili u Jacobs Kronung (zelený obal).

Včera jsem zkusil vzít Lidl kávu Royal (taky zelený) obal a něco tak hrozného jsem neviděl - nedoporučuji, možná pro nezvanout návštěvu - už nikdy nepříjde.*smich*

Budu rád za doporučení.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Za mě žádnou rozpustnou.
bramburka

Rozpustnou jsem pila asi jen 2x v zivote, vzdy na navsteve! Uz nikdy vic! To by me uplne presla chut na kavu!
Milovnici kavy si urcite rozpustnou nikdy nekoupi!

vili
hodnocení

3x
Přestal jsem kupovat Nescafé a teď beru do práce Tchibo barista a domů Jacobs kronung. Jacobs mi přijde asi lepší a vyvážené, Tchibo je silnější a výraznější, ale může to být ovlivněno prostředím, kde ho piju.
Piju to bez cukru, jen s minimálním množstvím mléka. Ostatní kávy mi přijdou mdlé, hořké nebo bez vůně.
Z odsuzování rozpustné kávy si nic nedělejte. To je stejné jako s vínem. Spousta znalců, přesto se nejvíce prodá v komerčních vinotekách a v supermarketech.
Kdyby náhodou někdo měl pocit, že jsem neochutnal nic jiného, a že tedy netuším, jak chutná kvalitní káva, tak kávovar jsme nedávno prodali, french press se válí někde vzadu vespod kuchyňské linky a zbytek kávy je někde úplně nahoře v dóze. Prostě v tom nevidím smysl života.

hodnocení

3x

Davidoff Cafe Grande Cuvée (Švýcarsko), je drahá, ale za mě nejlepší.

*pozdrav*

06.04.25 09:12
hodnocení

2x
LoR

hodnocení

2x
Kdo nechce zbytečně utrácet, může nakombinovat rozpustnou kávu s českou klasikou
Jakou rozpustnou kávu doporučíte?

liska5
hodnocení

1x

Promiňte, ale rozpustná káva není káva. Aspoň pro mne ne. Já musím mít čerstvě mletou ze soukromé pražírny a to si ještě vybírám.

A co to je? Víte, jak se rozpustná káva vyrábí? Já rozpustnou taky nepiju a nevyhledávám, ale pořád je to káva. Stejně jako je sušené mléko mléko, sušené ovoce je stále ovoce, a džus z koncentrátu je taky džus.
liska5

V rádiu byl rozhovor s nějakým baristou - odborníkem na kávu. Lidi měli volat dotazy ohledně přípravy kávy. Jedna paní se zeptala na rozpustnou kávu a on jen poznamenal, že tohle sem nepatří, že to nepovažuje za kávu. Mám to taky tak. Musím vidět ta zrna...

tm
A ze státní pražírny by ti nestačila?
liska5

U své pražírny vím, odkud zrna berou, jezdí tam a vybírají si lokalitu, dodavatele, má to příběh, což mi připadá lepší, než něco neznámého, sesypaného, kdoví odkud a jakého stáří. Samozřejmě, že si dám někdy některou jiné provenience v kavárně nebo na návštěvě. Naposledy illi nebo Woseba.

pecenkav
hodnocení

1x

V životě jsem žádnou kávu nepil a nechybí mi ta zkušenost, co to zkusit taky a nepřipouštět si zbytečné starosti?

Děkujeme za informaci že nepijete kávu...

vernon
Tak to jsme dva...

Každý něco nedělá, ale nabádat k tomu ostatní? Proč?

hodnocení

1x
riva

Už ji mám doma a začínám s první sklenicí. Chuť příjemná.

To je v Kauflandu v akci levnější a nemusím platit dopravu a brát hned 4 sklenice.

hodnocení

1x
Překapávám ženě kávu s kvalitním filtrem. Je to furt klasická káva, přesto čirá bez lógru (žena lógr nemůže na žaludek). A ikdyž vezmu zrnkovou kávu z lidlu, chuťově i složením bude furt o level výš oproti těm granulátům. A v supermarketech bývá ve slevě i poměrně kvalitní káva různých značek.

spu
hodnocení

1x
Nenechte se odradit od místních "gurmánů". Rozpustná káva je srovnatelné s kávou zrnkovou. Třeba Jacobs Velvet je vynikající.
Tak rozpustná káva je opravdu "gurmánský" zážitek.

liduli
hodnocení

1x

Přiložím dotaz. Kdysi se dala koupit mletá zrnková káva porcovaná. Hodila by se mi i teď pro případné návštěvy, které rády klasiku "turka", ale nelze ji koupit. Nevíte, zda se ještě někde prodává? Když koupím klasický sáček a nespotřebuje se, vyprchá a je k ničemu. Omlouvám se, že neodpovídám na položený dotaz.L.

prostromek

Myslíte tohle?

nejkafe.cz/...

Nebo tohle?

kavovary.cz/...

Nebo jsou kávy v sáčku jako v čajových sáčcích, ale to asi časem vyprchá. Jednoporcová káva v Padech.

allegro.cz/...

Teď jsem si všimla, že chcete ale mletou, i ta se dá koupit.

hodnocení

1x

My už pár let kupujeme JACOBS BARISTA AMERICANO. Je to rozpustná káva chutnající jako pravá zrnková. Ještě asi před rokem se dala bez problémů koupit, nyní ji musíme dovážet ze zahraničí protože JACOBS prodej v Česku zakázal.

takhle vypadá

Jakou rozpustnou kávu doporučíte? #2

hodnocení

0x

Záleží na tom, kdy kávu pijete. Jestli A) k jídlu nebo jen tak, třeba hrnek postavený na ponku a upíjíte anebo B) v pohodě jako součást pěkné chvilky. Když jsem pila kávu jak popisuji v první části, pila jsem rozpustnou, se spoustou mléka. Byla to dobrá, sladká tekutina. Doplnila tekutiny s pocitem, že mě dodala energii:-D Až mnohem později jsem objevila kouzlo kávy a začala jsem turkem. Pak mi zčal vadit zoc, tak jsem si koupila presovací konvičku. A zase po nějaké době jsem napsala Ježíškovi o stroj, kávovar. Žádná špica, hrot, ale z Datartu, kdyby se pokazil, ať neotravuji s hledáním nápravy. A spokojenost veliká. V Bile mívají hodně kvalitní kávy v akci nebo v malé prodejně kávy a to si pak, 2x denně u stroje počkám na voňavou dobrotu. *palec* Rozpustnou, v maličkých sáčcích si koupím, když mám nástup do špitálu. Na chodbě jsou zásobníky se studenou i horkou vodou. A hned se mi více líbí na světě. Špitálský čaj z duše nenávidím, ale káva, byť takto uvařená, to je jiný šálek. :-D

trtr
hodnocení

No trochu jsem předpokládal, že rozpustná káva je sprosté slovo, ale poku se přeci někdo najde, tak budu rád.

rozpustnakava
Spis mistni duchodci neumi cist a nechapou smysl otazky a musi porad vsem cpat ta sva moudra, o ktere se nikdo neprosil
liska5

To je předávání zkušeností. To se může hodit. Když je dlouhé, tak to nečtěte.

Liško, přééésně.*palec* Někdo si hraje na vševědoucího arbitra a komanduje, ale sám poradit neumí. On se neprosil, jemu nikdo neodpovídá.

rozpustnakava
Omyl, dotaz je snad jasny a i mne toto zajima a cekal jsem doporuceni od lidi z vlastni zkusenosti. A misto toho tu ctu blbe pindy prechytralych duchodcu, kteri si sve nevyzadane rady pletou s “predavanim zkusenosti”. Az ty zkusenosti budu chtit, tak to tak nazvu.

Vy máte z důchodců nějaký mindrák? Jako škatulkovat lidi podle věku, rasy, pohlaví, není to divné?

tj
hodnocení

0x

Nescafé Classic Crema ;)

liska5
hodnocení

0x

Já jedině presso nebo překapávanou, ale u známých jsem viděla, že pijí rozpustnou Velvet. Tak asi to je pitné

navrh
hodnocení

0x
Tak honem honem raďte
Ještě zjistíme druh kavičky na pult a můžeme otevírat
To už tu někdo zkoušel, jaké vám chybí služby nebo něco podobné...

Mi řekněte kdo pije kafe podle toho co pijí ostatní..leda ti co se i oblékají a chovají podle toho co řeknou jiní *alene*
Pak i ty vztahy podle toho vypadají když si každý nechá partnera schválit druhými
*palec*
liska5

Když je to takhle u vás na Ostravsku, tak to asi bude pravda...

navrh
...a kdo se ptal?! *smich*
Bohužel dnes nevyhráváte
No ...že je to Liška od 5 vykotlaného dubu
zatočte si a tipujte znovu *palec*

rudla
hodnocení

0x
Líbí se mi, jak by tu nikdo nedal do huby rozpustnou kávu a pak... nejlepší je ta, která je zrovna v akci... jihlavanka je zpravidla nejlevnější nebo jednou jsem někde koupil nějakou "kávičku" nebo jak se to jmenovalo a to už bylo fakt horší...
yarda1

...jednou jsem někde koupil nějakou "kávičku" ...

Připomněl jsem si knihu

databazeknih.cz/...

...Když je džem "Výhradně z hrušek" tak je to žalovatelné, Když je džem "S hruškami a chutí hrušek" tak v něm může být tak pět hrušek na tunu řepy...

Takže když má něco v názvu "kávička" , tak předpokládám, že to může být z praženého zrní co ho ani slepice nechtěly žrát. Podobně "vinný nápoj" , "vínečko" , "alkoholický nápoj" ...tak bacha. Vyplatí se brát do qelbu lupu a číst si i to co je napsáno hodně drobným písmem.

hodnocení

0x

Dá se koupit rozpustná káva v malých sáčcích. Nakupte a vyzkoušejte. Třeba vás některá osloví a vy koupíte velké balení. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]