Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na problém s bolavým zubem?

Od: hejci® odpovědí: 8 změna:

Trápí mě bolest nahoře jednička pod mústkem, začalo to v rámci práce na novém můstku (otisky, zbrušování, provizorní můstek jedn, druhý...Pan doktor říká, že na rengenu nic nevidí, a už má pro mne nový můstek, ale já nechci, aby mi ho tam dal, když to není v pořádku. Otázka, nevít někdo, ják jinak se dá zuby a okolí zubů vyšetřit než rengénem? Předem děkuji za reakci, jsem z toho fakt nešťastná.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

2x

Bohužel nevíme, jsme pouze laici, ne lékaři.

hodnocení

0x

Panoramatický rentgen Vám dělali?

liska5
hodnocení

0x

Řezáky souvisí s ledvinami, moč.cestami. Máte je v pořádku? Když budete léčit tento zub, tak za podpory urologickými čaji, omezením soli a lilkovitých ve stravě a vynecháním průmyslově vyráběných potravin a slazených nápojů. Nepřehánět to s masem a uzeninami. Vhodné jsou okurky, meloun, petržel a vývary z ní...

U sportovcov su caste urazy chrupu, napriklad hokejistom puk vyrazi predne zuby. Plati poucka o suvise rezakov a mocoveho traktu aj v tomto pripade? Je vztah obojstranny, teda po uraze zubov (zlomenina alebo trhanie) sa nasledne prejavia urologicke problemy?

liska5

Působení je oboustranné, ale tady si myslím, že dopad na ledviny téměř žádný nebo minimální. Oba "orgány" byly v době úrazu v kondici. Chybí tu to chronické negativní působení, jako ledvinová nedostatečnost či časté záněty směrem k řezákům /1. a 2. zuby/ nebo naopak kazové vyžrané přední zuby se zánětlivým okolím, ev. se špatným amalgámem, co ovlivňují urologickou soustavu. Jinými slovy tzv. ledvinovým typům se snáze kazí přední zuby, zejména, když si životosprávou vytrvale huntují ledviny. ... ... Ona stačí skrytá infekce, jako jsem zažila asi před 30 lety. To je sice z plicního okruhu, ale analogie. Prodělala jsem v předjaří opakovaně zánět HCD - horních cest dýchacích, a pořád jsem nebyla fit. Tehdy jsem si poprvé nasadila Vironal. Po několika dnech užívání mi těsně nad plicním zubem / 5. nahoře/ vyrazila tvrdá hnisavá boule. Pamatuji, jak jsem na kole frčela ještě za tmy, abych byla první u zubaře, aby mi to rozřízl, jaké hrozné pnutí v tom bylo! Ta souvislost se projevila jako odléčovací reakce... ...Vrátím se k ledvinovému typu lidí. Ti mívají často i zhoršený sluch, ale nejvíc mívají problematická kolena, nejčastěji vnitřní menisky. Výrazné ledvinové typy se vyznačují pytlíky pod očima / př. M.Donutil/ Četla jsem o metodě, jak v Německu před desítkami let začali se vpichama s procainem do oblasti řezáků, čímž úspěšně tlumili bolesti páteře v oblasti pasu. ... Stejně jak máme ledvinové typy, tak máme lidi, kteří jsou jaterní typy, srdeční typy,.. a ty skupiny mívají podobné příznaky a sklony, které lze i vyčíst z tváře. Nejsem ezoterik, jsem intuitiv, vnímám hodně, proto jsem se zabývala i grafologií. Někdo je tvrdý racionalista, tomu to těžko vysvětlím, ale nechám ho žít.

Suhlasim potial, ze infekcia zubov sa moze sirit krvnym obehom po tele a zatazovat ine organy.
liska5

Tady jde o konkrétní zuby a konkrétní orgán.

Když mi přivezli nábytek, to je asi 7 let, tak ho vynesl mladý silák, kterému chyběly přední zuby. Ptám se, to jste si vyrazil při tom stěhování? Odpověděl, že mu vypadly samy. Ptám se, zda nemá něco s ledvinama a on, že celý dětství jezdil s ledvinama po léčebnách... Stejně tak znám paní - astmatičku, co jí nikdy nenarostl plicní zub - horní 5. Od malička prý soustavně kašlala a jezdila v dětství s plícemi do lázní.

cotije
hodnocení

0x
Zastav se, mám doma 1L rumu a kleště. Bolet to nebude a zároveň ti ulevím od bolesti, navíc ten rum ti to pak vydesinfikuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]