Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kupujete čaj, doporučíte?

Od: trtr odpovědí: 29 změna:

Dobrý den, jaký kupujete čaj? Je jedno jestli ovocný, nebo černý, případně zelený. S jakou značkou jste spokojení? Léta jsme kupovali Lipton, pak jsme přešli na Pickwick černý (ranní citron), ale příjdete mi, že kvalita se pohoršila (jako u většiny věcí). Také kupujeme občas Jemču, Loyd,... Díky za případné typy na hlavní čaj.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já se přiznám, já jsem barbar, já mám čaj na to, abych se neudávila chlebem. Tak mám nějaký Ranní nebo Zlatý + nějaký ovocný. Ani nevím značku. Snad Jemča, Růženka a tak. Také neco na kašel a trávení. Na ty si přidám, ty jsou kvalitní z lékárny. ;) Ale mám čajů více, dcery přijdou na návštěvu a kávou pohrdnou. Jedna má ráda ovocné, pro ni mám 2x ovocného Loyda. Druhá se v Londýně naučila na hodně kvalitní, černý čaj s obláčkem mléka, tak mám Basilur z Ceylonu. Je to v hrnku černé jak vix a uzluje mi to jazyk. Ja jsem fakt barbar, dobrá káva je můj věrný přítel. :-D

yarda1
hodnocení

3x

Ahmad Tea London 100 sáčků, teď je (tedy včera byl) v našem Kauflandu v akci.

Co se týká čaje Pickwick, kdysi jsem koupil asi za 2TK v tuzexu černý čaj v zelené krabičce, jeden pytlík mohl obarvit vodu v celé čajové konvici, pak už jsem ho nikde neviděl. Loni jsem si koupil krabičku nějakého Pickwicu (Ahmad zrovna v akci nebyl), když jsem ho ochutnal, rozhodl jsem se, že ho budu servírovat jen nevítané návštěvě aby se konečně zvedla a odešla, ale pak jsem ho vyhodil, takové návštěvy k nám nechodí. Koukal jsem na výrobce, samozřejmě vyrobeno v Polsku.

Kdysi se říkalo, že naše čaje jsou z toho co se vymete v lodním podpalubí když se vyloží čaj, ten Pickwick snad byl vymetený z podpalubí lodě co nikdy žádný čaj nevozila.

yarda1

BTW:

Ahmad Grey Tea nebo Anglický Snídaňový nedokážu rozlišit. Ale nechutná to jako odvar z fuseklí ale jako obyčejný čaj a to mi stačí.

amy®
hodnocení

2x
Dobré čaje černé, zelené nebo ovocné má Basilur. Ještě bych doporučila pro černé i zelené Dilmah, Marks&Spencer. Z bylinkových české Leros, Mediate/Apotheke, Sonnentor. Pokud ale chcete kvalitu, tak sypané...

hodnocení

1x
Teď zrovna bylinkovou směs na podporu dýchání a jarní očisty z čajového obchodu. Ale většinou vybírám mezi tchajwanskými oolongy. A loni jsem si z Maroka přivezl ten jejich mátový čaj (směs čaje a máty) balený v pytlíčcích z gázoviny. Ten byl taky super výrazný.

re4zon
hodnocení

1x
Vsechny vyjmenovane jsou dost hruza, spis odpad, takze cokoliv slusnejsiho bude velky krok vpred. Treba Basilur.

hodnocení

1x

Kupuju podle ceny, protože toho čajujeme dost...

Preferuji LEROS, HERBEX a Megafit. Ale na běžné pití na žízeň kupujeme i obyčejný bylinkový z kauflandu za třetinu ceny nebo COOP řadu.

Dokážu vypít i pickwick, pokud je uvnitř štamprlka slivovice.

hodnocení

1x

Jak už tady bylo řečeno - cejlonský čaj (Basilur, Dilmah)

https://www.cejlonskycaj.cz

---

Z Japonska (z Osaky) čaje MUSO - k dostání ve všech čajovnách v ČR

https://www.zbozi.cz/potraviny-a-napoje/napoje/nealkoholicke-napoje/horke-napoje/caje/?vyrobce=muso

---

Z Japonska (Kjoto) čaje HIBIKI-An

https://www.hibiki-an.com

km
hodnocení

1x

ahmed tea earl gray a caykur

km

caykur rize

hodnocení

1x

Dřive bylo jedno jaky čaj sačkovy ale po naši dovolene na Sri Lance kde jsme navštivili malou tovarnu na čaj jsme zjistili obsah sačkoveho čaje-vicemene pouze zbytky z pasu ,od te doby pouze sypany,jedno jestli ovocny nebo černy.

mate59
hodnocení

0x

Sáčkové nekupuji vůbec,jen sypaný,cejlonský zelený.Pak sbírám a pěstuji bylinky a dělám si vlastní směs.

liska5
29.03.25 22:23

hodnocení

0x

Co se týče ovocných, měl by ve složení být první Ibišek, měl by mít co nejmín přidaných aromat. Ten Lipton právě piji-teda jen ovocné čaje, se mi zdají ze všech co jsem zkoušel, nejmín zaromatizované a ibišek je tam na prvním místě.

Z černých čajů je pro mě nej Ahmad Earl Grey s bergamotovým aroma-vynikající! Ale ne každý si tu chut oblíbí..ale je naprosto luxusní. Samozřejmě toho nakoupím ve slevě. Jinak je celkem drahý, ale stojí fakt za to. Jen se mi zdá, že toho sáčku by mohla stačit polovina náplně.

prostromek

Občas Ahmad také vařím, ale do konvice, chci ho využít na více šálků, když tak pěkně barví. Takže pro větší rodinu k snídani výhodný.

helenka
Earl Grey mám taky moc ráda. Akorát už nevím, jakou jsem měla posledně značku...
km

"toho sáčku by mohla stačit polovina náplně" je třeba přizpůsobit množství vody. pro mě minimálně velký hrnek na tento jeden sáček.

caj
hodnocení

0x

Sypané jsou lepší je to znát, ze sáčkových běžně prodávaných mi nejlepší přijdou Teekanne zelené čaje

tt
hodnocení

0x

Značka Dilmah dle mých zkušeností nezklame.

hodnocení

0x

Urcite nie sackovy, ale sypany, dlhe roky beriem z eshopu Manutea / Manucafe.

bramburka
hodnocení

0x

Kdyz uz caj, tak dobry! U me je to bud Roiboos nebo od Megafyt "Korenena s kurkumou". Ten mivaji v lekarne za cca 60,-Kc.
Sice drazsi, ale udelate z nej minimalne 2 salky a slabsim, tretim vyvarem pak muzete prilepsit kytickam. Misto na kompost ho pak muzete zahrabat kytickam do hliny (treba muskatum). Takze investice do dobreho caje se Vam urcite vyplati!

hodnocení

0x
Máme rádi čaje z lidlu, mají velký výběr s nejrůznějším složením. Nemám rád jen čaje s převažujícím obsahem ibišku, protože to je jen aromatizovaná bída překyselující žaludek. Jinak kupujeme černý, roiboss, kombinace s mátou nebo zázvorem, různé ovocné (dívám se na obsah viz oblíbený navoněný ibišek), bylinkové, svého času i zelené čaje(tam pozor na přípravu - teploty vody). Jednou za čas koupíme i kvalitní sypaný čaj. Různé tyhle pickwicky, liptony, tekane a další značky známé z reklam jsou na mne dost předražené vzhledem k složení.

helenka
hodnocení

0x
Kupujeme hlavně sypané čaje. Fajn mi přijde třeba značka Oxalis. Před spaním piju třeba Rooibos. Teď mám příchuť Chladivé jahůdky :D Jinak dobrý je zelený jasmínový čaj, ale ten není dobrý před spaním. Mám doma i rychlovarnou konvici, kde jdou nastavit i stupně, na jaké ohřát vodu. Zelené čaje nezalévám teplotou vyšší než 85°C. Obecně s přípravou čajů poradí v dobré čajovně + se tam kvalitní čaje dají většinou i koupit.

liska5
hodnocení

0x

Já kupuju Rooibos caramel n. vanilka, ale jen ten od Teekanne / červená krabička/, hlavně ho milují děti i bez oslazení, obsahuje minerály a je spíš zklidňující. Ale bacha, do šálku je sáček příliš. Ideální jeden sáček na konvici ( 0,7l).

Pak zelený nebo bílý sypaný a v super kvalitě. Jsou dražší, tak si je přávám od Ježíška. Třeba Oolong nebo něco z řady Ahmad tea.

Jinak si sbírám a suším bylinky.

trtr
hodnocení

Díky za rady, vyzkouším a uvidíme.

hodnocení

0x

A ja málo pijem čaj, no zvyknutý som na starú klasiku. Popradský Pigi čaj.

popradske.sk/...

km

"Česká produkce Pigi čaje se nesmí dovážet na slovenský trh a slovenská produkce Pigi čaje na trh český." zajímavé
za mě je pigičaj to nwjhoší na trhu. ten český. :-D

tm
hodnocení

0x
Kupuji krabici 100 pytlů za dvacku.

hodnocení

0x

Ještě přidám dříve běžný, dnes raritní: Gruzínský čaj.

Ruské impérium poprvé přivezlo čaj do Gruzie v roce 1847. V průběhu 20. století se čaj stal jednou z hlavních plodin v západní Gruzii; v Gurii, Samegrelu a Imereti vzniklo tolik čajových plantáží a továren na čaj, že místní obyvatelstvo nestačilo na jejich obsazení, a do těchto oblastí byly za prací přesídleny rodiny z jiných částí Gruzie. Gruzínský černý čaj se vyvážel do celého Sovětského svazu a pil se od Leningradu po Vladivostok, zatímco gruzínský zelený čaj byl oblíbený zejména v sovětských republikách střední Asie, jako je Uzbekistán a Kyrgyzstán.

https://www.cajovydychanek.cz/a/cajova-tradice-v-gruzii

Výborný gruzínský čaj (balený, sypaný, černý i zelený) se prodával ještě v 70.tých a na začátku 80.tých let například v sovětské prodejně v Trnavě (hádejte proč?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]