Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhani osmiček

Od: ema odpovědí: 10 změna:
Ahoj chci se jen zeptat měla jsem dírku v osmičce šla jsem k zubaři žádný rengen a rovnou trhani už to je přes týden a pořád to stejně bolí? nešlo jen o nerv a nemuselo se trhat?
Trhani osmiček

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

3x

Nevíme a ani vědět nemůžeme, nejsme jasnovidci...

hodnocení

2x

:-D Máte chvilku čas? Do lupy vpravo nahoře zadejte zuby moudrosti, trhání osmiček, nebo jen osmičky a podívejte se, archiv je plný zkušeností s osmičkami. :-D Přidám jednu. Dospělému vnukovi osmičky dělaly neplechu. Jednu vytrhli ve špitále pod narkozou, týden si poležel. A tu druhou nechali, kdyby někdy, v budoucnosti, bylo potřeba nahradit jiný zub, že použijí právě tu. Neuvěřitelné, že?

doplněno 26.03.25 07:10:

Oprava: Byl 3 dny ve špitále a týden doma, nesměl do školy.

prostromek
hodnocení

0x

Tak bohužel, to jsou novodobé standarty. Dnešní trend je osmičky trhat a nespravovat. Prý se stejně později kazí, je k nim špatný přístup a když je poblém (zánět, rozpad), tak se špatně trhají. Mám v 69 letech všechny čtyři a při každé návštěvě mě zubař láká, abych předcházela problémům a šly ven.

Možná jste mohla trvat na svém a chtít zablombovat. Otázka je, co na to zubař, jestli by vyhověl, nebo odmítl. On to každý zubař vidí jinak.

trtr

Zdravím, taky mi chtějí vytrhnout všechny, nebo alespoň dvě osmičky. Bez defektů, jen prý že se časem stejně zkazí a budou zlobit.

Jinak mi příjde, že si schválně nechávají některé věci na příště, aby měli práci.

hodnocení

0x

Osmiček je lepší se zbavit. Lékař měl pravdu.

A ta rána? Zkuste kloktat bylinkové odvary - např. z řepíku, šalvěje, heřmánku.

Zubaři zakazují, po trhání, jakékoliv výplachy a kloktání. Říkají, že je potřeba ránu nechat otevřenou, aby šurvajz mohl stále vytékat. Když se vyplachuje léčivými bylinkami a přípravky, rána se uzavře a uvnitř zůstane nedobrota. Krev, případně hnis.

helenka
Mně zakázala zubařka vyplachovat pusu 24 hodin po vytrhnutí. Pak mi dokonce doporučila vyplachovat Corsodylem.

@babkazov - to ano, ale v dotazu píše, že už je to víc jak týden.

el
hodnocení

0x
Záleží jakou máte hubu, když to tak řeknu.
Mě trhal 8 nedávno odborník co se zabývá jen trháním. A říkal že to mělo jít dávno ven, zuby byly z boku překryté dásní, šly hodně špatně čistít. Měl pravdu, jsem rád že je nemám.
Navíc dneska je zubní péče dráha a nechat si pořád opravovat problémové zuby, to raději ať jsou pryč.

helenka
hodnocení

0x
Tak to je zubař od zubaře. Někdo trhá hned všechno, co ho napadne. A některý spíš spravuje. Kdyžtak vyměňte zubaře. Mně odumřel zub, už jsem myslela, že ho budu muset nechat vytrhnout. Ale zubařka mi vyčistila kanálky a zub je pořád na svém místě, i když je mrtvý (ale není to osmička). Trhání můžete jinak i odmítnout. Mám jednu osmičku, která by podle minimálně dvou zubařů měla jít výhledově ven. Ale já jsem ještě nedala svolení k tomu ji vytrhnout, když nezlobí :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]