Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro lékaře

Od: alibaba® odpovědí: 13 změna:

Prosím,jelikož chci zhubnout vynechávám poslední jídlo a udělám si proteinový kokteil.

Může mít protein vliv na problémy s močovými cestami? Někde jsem to četla,ale už si nepamatuji přesné znění.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jde o to, že proteinové doplňky stravy nadměrně zatěžují ledviny. Pokud skutečně neposilujete, a tedy nemáte zvýšenou pořebu bílkovin pro růst svalů, svaly prakticky neporostou a ledviny budou bílkovinu odbourávat a přetěžovat se.

Pokud takový výdej a potřebu nemáte, proteinový nápoj můžete směle ugnorovat - nemá pro Vás význam.

liska5
24.03.25 12:38

*palec*

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, myslím si, že zde žádný skutečný lékař neordinuje (pouze jedna paní si zde na lékařku hraje). Dotaz neadresujte internetu, ale svému praktickému lékaři. Tedy, zda chcete mít přesnou odpověď a nikoliv jen dohady a někdy až bludy z článků na internetu. Zdravím!

mll
hodnocení

5x

Vynechávání jakéhokoliv jídla neni cesta (teda pokud nejíte 10x denně, ale zrovna jedno z doporučení "racionální výživy" bylo jíst radši častěji a menší porce, tak nevím). Spíš by se daly zmenšit porce a zůstat u stejného počtu jídel. A přidat nějaký ten pohyb, pokud ho nemáte dostatek.

Ohledně vlivů bílkovin (protejnů) a dalších složek potravy neporadím. Jen si myslím, že zrovna tohle neni ta správná cesta. Nestačilo by tu večeři jen zmenšit (žádné další jídlo po večeři bych nebral, půlnoční svačinku bych nenahrazoval ničím, tu bych vypustil úplně).

liska5
hodnocení

2x

Nejde jen o to, že kyselé metabolity bílkovin zatěžují ledviny, ale ty proteinové kokteily jsou uměle sestavené, průmyslově vyrobené a náš mikrobiom na ně není uzpůsobený. Takže i trávení zatěžují.

Mně třeba vadí, že tyhle propagované nápoje, tyčinky ap. jsou zpravidla vyrobeny z nahuštěných mléčných proteinů, což hodně zacvičí s hladinou krevního cukru. Prostě vůbec bych o nich neuvažovala. Jestli chcete na závěr dne protein, tak si dejte vajíčko, sardinky,...

hodnocení

1x

Jestli chcete zhubnout, tak rada je jednoduchá a na to nepotřebujete lékaře. Musíte mít vyšší výdej energie, než její příjem. Žádné přípravky na pomoc hubnutí řešit nemusíte.

Takže, co děláte za zaměstnání? Jaký druh pohybu denně máte, jak často a jak intenzivní?

hodnocení

0x
Předpokládám, že zde žádný "opravdový" lékař, zubař, ani advokát není. Ti své vědomosti mohou zhodnotil lépe jinde. ;)

hodnocení

0x
Dokazala jsem před lety zhubnout 14 kg bez cvičení, jen delší procházky, bez diet. Stačilo značně omezit pečivo, skoro jsem ho vynechala, jist jen zeleninu a maso, trochu ovoce, i sklenku piva jsem si občas dopřala, ale hlavně,zmenšila jsem porce a nejedla r2uzne laskominy.A začala jsem se divit, co jsem jen tak na chuť dokázala dřív sníst. A první měsíc jsem užívala Amylasin.

hodnocení

Jsem v důchodě.Nepřekračuji 1200kcal příjmu za den.Jím naposledy do 18.hodiny/roky dodržuji ,,půst 10+14/.Před třemi lety se mně,právě díky proteinu podařilo za 10měsíců shodit 23kg.Před dvěma lety mně vzali žlučník a já jsem po pooperační dietě za rok přibrala 10kg a právě ty chci dostat dolů.

P.S Odpověď pro Ernii a ostatní komentáře,rady. a děkuji.

runner2
Bilkoviny si tělo na rozdíl od tuků a sacharidů neukládá ale odbourává je. Děje se to v játrech, následně se bilkoviny mění na močovinu, která zatěžuje ledviny. Pokud bych potřeboval zhubnout, tak bych omezil příjem a zvýšil výdej energie. A bilkoviny jen přirozeně ze stravy - luštěniny, maso, vejce..
liska5
28.03.25 20:03

*palec*Moje řeč.

No dobře, a co ta pohybová aktivita?

liska5

*palec*Pohyb je podstatný a přesto se především počítají kalorie na talíři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]