Nejste přihlášen/a.
Nevím, jakou představu o rozpuštění kůží máte, ale rozpouští se želatina. Maso a kůže ne. Také nevím, co všechno máte na větší kousky nakrájené. Každý dělá tlačenku jinak. My dávali maso z kolena, kousek jater, srdíčko a jazyk, někdy kousek plecka. Vlastně podle toho, co se sehnalo a na co bylo. Vaše tlačenka, okolo větších kousků masa vypadá dobře. Neošizená. Kdyby byla čirá, pak by to byla jen polívka s želatinou, tak, jako se dělá sulc. Kořenili jsme pří vaření novým kořením, celým pepřema bobkáčem, cibulí a česnek. Po uvaření solí, pepřem, majoránkou.
Bobane, všimněte si, že je čirá u těch levnějších. Je tam více vody než vývaru.
Kůže by se celkem nerozpustili.Když byly měkké,stačilo nakrájet na malé kousky a ty nechat v tlačence.Kalná může být i tím, že jste je rozmixoval a to se rozptýlilo v tlačence.Při vaření je nutno sbírat ze začátku vznikající pěnu /vysrážené bílkoviny/a vývar pak zůstane čirý.Tlačenku máte v pořádku,ve velkovýrobě dávají želatínu,proto je tak čirá.
Tlačenku vůbec nemáte špatnou, tlusté mi nevadí, hned bych bez upejpání ochutnala.
Kůže se Vám nikdy nerozvaří do neviditelna, nerozpustí. My jsme je vařili na sulc společně s packami, kolenem, nebo kouskem plecka. Aby byl sulc masitý. Také se může přidávat zelenina, hrášek či kostičky mrkve, pěkně to vypadá.
Po uvaření kůží doměkka jsme je mleli na strojku, na malých dírkách. Zůstala taková kaše, do ní přidat to obrané pokrájené maso, zeleninu. Zavářet buď do sklenic, nebo umělého střeva.
Myslím, že jste špatně neudělal nic. Sulc je matný proto, že tam jsou ty kůže. Když to nějaký vykuk udělá z čisté vody a želatiny, je to sice čiré, ale chutť nestojí za nic. Buďte rád za dobrý vývar i výrobky. Jaga.
Tak to mě nenapadlo, že vynecháte vaření. To je ta chyba. Tlačenka i sulc se vaří ve střevech ve velikém hrnci /pekáči/ v nevelkém množství vody. Ne prudce, spíš se jen tak "překuluje." Hodinu půl. Po vyjmutí z vody se dá na vály vystydnout, přiom se občas obrací, jak chladce, opatrně se na několika místech propíchne. Tím vyjde vzduch, ty případné bublinky, přitom ale obsah nevyteče. Ta umělá střev nejsou na závadu, vždyť co dnes najdete v přírodních?
Tlačenku jsme zavázali zprvu volněji, aby bylo místo, při chladnutí jsme ji opět převázali o něco blíž. /asi o 2 cm/ Je pak taková pevná, nacpaná, prostě "stlačená." Proto tlačenka.
Vařit se musí, kvůli sterilování, trvanlivosti. Jinak se Vám to veliké množství brzy začne kazit. Pokud nemáte rád umělá střeva, dávali jsme kdysi tlačenku i do močového měcháře prasete, případně i do žaludku. Ale to zase pak nebyly žádné dršťky. A není toho moc. Nejlepší by bylo dobře vypařit nízké sklenice se širším hrdlem, do nich nalít horký sulc tlačenku, dobře očistit a zavařit. Budete moci brát po menším množství, obsah skleničky se sní jako nic.
Tyhle dobroty vám bez vaření nevydrží, věřte mi. Ledaže byste je večer nabídl najednou celému osazenstvu hospopdy a každý si dal kousek. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.