Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnátka - křivý skus

Od: rovnatkovavila odpovědí: 3 změna:
Zdravím! Dnes jsem byla na sundavaní rovnátek. Zuby mám teď hezky rovné a vše je v pohodě, ovšem nemám zuby stejně nad sebou. Jakože střed mezi jedničkami nahoře mám posunutý od středu jedniček dole. Tak mám dotaz jestli je to normální, zda to má někdo taky tak? Jinak jsem ty gumičky na srovnání tohoto problému nosila, ale jen týden a moc se to neposunulo :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Zuby se posouvají dlouhodobým malým tlakem. Týden vážně nestačí. Fixní rovnátka se nosí dle vady 6-24měsíců. Na noc vyndavací rovnátka i několik let.

Zda je již léčba u konce zhodnotí ortodontista. Není třeba rovnat vše do naprostého ideálu, protože i léčba rovnátky má svá úskalí, jako třeba zvýšená kazivost okolo nalepených zámečků. Člověk pak může skončit se zuby sice rovnými, ale zkaženými. Třeba můj syn má malinkou mezeru mezi horními řezáky asi 1mm a asi 3mm předkus. Na první pohled krásné rovné zuby, z ortodontického hlediska ovšem nedokonalé. Srovnat to by znamenalo fixní rovnátky na spodní i horní zubní oblouk a několik desítek tisíc. Kdyby doktorka toto nabídla, byla jsem rozhodnuta další léčbu odmítnout. Naštěstí řekla, že je se zuby již spokojená a dítě dalších služeb ortodontisty nepotřebuje.

liska5
hodnocení

0x

Moje už starší příbuzná nemá jednu horní pětku, prostě jí nenarostla, a tak se jí do té mezery zuby se scestovaly a tím se vepředu vytvořil posun, jako márte Vy. Na první pohled to není poznat, ale kdo to ví a sleduje, tak si všimne. Nijak to neruší. Přeci jen neceníme zuby na každého kdo projde :) Pokud jsou zuby zdravé a nebolí, tak bych to holt přijala. Skoro každý máme něco trochu jinak, než jsme si představovali.

hodnocení

0x

Pokud to bylo i třeba jen částečně hrazeno ze zdravotního pojištění (u mladých lidí na to často přispívá ZP), tak kdo má pochybnosti, nechť se obrátí na svoji zdravotní pojišťovnu. Ta by měla umět posoudit, zda lékař svoji práci odvedl v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]