Nejste přihlášen/a.
Magnetické rezonance není třeba se bát, ty zvuky vydržíte, ležet nehnutě také a toto vyšetření je pro vám nutné, abyste se dozvěděla přičinu vašich bolestí hlavy. Věřím, že výsledek nebude tak strašný, jak se obáváte. Jak se říká nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko. Chodím na MR po mrtvici pravidelně, určitě se ničeho nelekejte.
@emmi - nebojím se toho přístroje ale spíš výsledku
Na možnost ošklivého výsledku jsem čekala dvakrát, jednou u mimina, podruhé jako máma od dětí, takže fakt vím, jak se asi cítíte. Každý jsme jiný, ale třeba vám pomůže tohle:
Nesmím se sesypat, mám rodinu.
Nesmím se pověsit okolí na krk - můžu si postěžovat, poplakat, svěřit se s čekat podporu, ale ne 24/7 řešit jen svůj strach.
Nesmím si "pomáhat uklidňovadly", kerá mi kdo poradí nebo najdu na netu, protože nevím, jak můžou výsledky ovlivnit - můžu ale o zklidňující medikaci požádat lékaře.
Nesmím se ptát: "proč já?" - ale říkat si: "já přece ne!"
Držím palce
Jednou mi píchli kontrastní látku a také to nic nebylo. Pro všechny případy, kdyby nejhůř, tř. vám bylo zle, máte v ruce balonek, který můžete zmáčknout.
Pokud se bojite samotneho vysetreni, nechte si dat zklidnujici injekci.
Jinak pri samotnem vysetreni si predstavujte treba, ze jste na nekde na rozkvetle louce a kolem letaji motyli, anebo neco, co je Vam prijemne - treba plavani s delfiny, hrajici si pandy nebo cokoliv jineho.
Uvidite, ze to nebude tak hrozne!
A vysledek svym strachem stejne neovlivnite. Budete na sebe pysna, az to budete mit za sebou.
Vemte si s sebou kamaradku nebo nekoho z rodiny, abyste mela sve zazitky s kym sdilet.
Drzim palce!
Jestli od dětství, tak to nebude nic akutního. Jsou lidi, co od dětství mívají migrenózní bolesti. Psychika tam může hrát roli, ale i alergie na něco ve stravé. Do různých okrsků hlavy se promítají problémy vnitřních orgánů. Bolest čelního laloku signalizuje přetížené ledviny, na spáncích je to trávení, žaludek. Jsou autoři, co uvádějí "žlučníkové" migrenozní bolesti hlavy. Pak bývají bolesti hlavy od krční páteře. Pokud to nebyl úraz nebo nějaké přeležení, tak to způsobují šíjové a trapézové svaly, které jsou stresem stažené. S tím pak souvisí špatné prokrvení, když je sevřené cévní řečiště ve ztuhlých svalech a svalících kolem obratlů. Zkuste si dát suchý teplý obklad jako šálu a promačkejte si zadní spodní okraj lebky. Pomalu si procvičte krční páteč podle internetu. Na migrenozní bolesti s přímo doporučuje hrstmi hodně teplou vodu na obličej. Nastane vazodilatace, roztažení cév teplem a tím se poměry prokrvení v hlavě upraví. Cévní anomálie jsou vzácné, teď se aspoň vyloučí.
Nejste to Vy, co má závratě?
Neptala jste se na závratě? Pokud ano, mohlo to být v jednom vláknu.
Pokud jste jedna osoba, mohlo to být v jednom vláknu, když jde v obojím o hlavu.
p
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.