Nejste přihlášen/a.
včera jsem seděl na křesle 10 minut a nechal jsem tam 350. dnes si holiči berou solidní vejvar. pokud chcete levné oholení či ostříhání, hledejte učňovské provozovny, např.: souhair.cz/...
Díky a jak to tam chodí?
Je třeba se telefonicky objednat? Nebo příjdu na blind v dopoledních hodinách a ňáký učeň mě vezme?
Tak si to zkus.Mám dceru kadeřnici v Praze,a vím co stojí pronájem a třeba sociální a zdravotní pojištění.Jo tak se uklidni...
klíd předsedo bratře h, nebo vám praskne žilka... sám jsem živnostník a sám mám v rodině kadeřnici... jasně, je to zákon nabídky a poptávky a nakonec každý hovádko boží má svýho kupce. jen mi to prostě přijde drahý (a na to mám právo, nebo ne?), na to, že to není v podstatě, z mého pohledu, vůbec odborná práce (myslím ten pánský střih), tak mít 2 litry za hoďku je dobrý. jen je blbý, že se nám ta inflace stále valí dál, protože abych na ni měl, tak zvednu svoje ceny a takhle to jde dokolakolem. jako zažil jsem taky, že jsem tam jednou přišel, sednul o ona "jak to chcete" a já že si nechám poradit a ona, na to, že tam neni od přemejšlení... no, popravdě, přesto že to mám hned vedle, tak už jsem tam nikdy nebyl a raději si zajedu někam jinam, třeba k těm učňům, protože aby mi řemeslník řekl, že nepřemýšlí a ještě si za to vzal prachy o kterých se jiným ani nesní, tak na to nemám žaloudek
Nevím jestli ses moc učil (to víš ty), ani ne/vy/učení neznamená - jakou budeš mít hodnotu na trhu práce. Znám lidi co dělají to samé a jeden má 15 a druhý 500 (tisíc za měsíc).
On nezbohatne ani právník nebo doktor nebo revizák, pokud chceš peníze tak musíš přemýšlet jinak. Naval říkal: Když k tomu potřebuješ kulaté razítko, tak nezbohatneš.
A pokud jsi v zaměstnání - tak si vyměnil pohodlný život za prodej svého času, dosáhneš největšího zdanění a nejmenší efektivity pokud by jsi chtěl být něco jiného než průměrný ale to asi víš.
Jenom tak ze srandy zkusíme vést polemiku: A kolik Kč podle tebe odpovídá, když si uvědomíš že ti při svém čistém platu 35 000 stojíš zaměstnavatele 70 000 Ale ve skutečnosti daleko více protože za tebe musí zaplatit dovolenou, nemocenskou, pracovní nástroje, nemovitost a pronájem budovy a musíte shánět kšefty. Takže řekněme že to bude něco k 1 000 000 Kč za rok
To jsem zvědav na kolik oceníš práci te kadeřnice, Která se ještě navíc musí dělit s tím salónem? Snad si nemyslíš že všechny peníze které od tebe vyinkasuje jí zůstanou v kapse
ps: Teď jakoby zapomeneme na to, že cena služeb se neodvíjí podle toho kolik si kdo myslí nebo kolik to stojí, ale podle toho, kolik jsou lidi ochotni zaplatit. Ale to už je jiná věc, Narážející spíše na to, že se mýlíš z toho důvodu, že ten trh ocenil její práci nějakou částkou a pokud ona že svým požadavkemkem nezkrachuje, tak evidentně její požadavek odpovídá, protože lidé jsou ochotni to zaplatit. A to je přesně to když se říká, že cenu určuje trh. Anebo taky zkrachuje a pak budeš mít pravdu že ten její požadavek neodpovídá
* ano, tam kam chodím mají na dveřích už z dáli viditelnou ceduli, platby kartou nepřijímáme...
* některé provozy jsou i ve vlastních prostorech, tedy nejsou tam tak vysoké náklady na pronájem, myslíte, že se to projeví v ceně za tu službu? ...
* ano, ceny určuje trh, je potřeba více holičů, to je jediná cesta ke snížení cen
* dýško z principu u předražených služeb nedávám a to i u cen, které jsou záměrně 290, 390, hezky si to nechám vrátit
Dneska ti holič dá ještě 2x mytí hlavy a masáž. Aby se neřeklo, že 10 minut stříhání stojí 430kč viz. Klier.
Nechci kecat ale já myslím že nedá, bo všechny tyhle ty jednotlivé úkony jsou za poplatek podle ceníku nee?
Ale jestli to chápete tak že se vás zeptá že ještě umejeme hlavu, pak ti to výslovně vnutí no tak pak se nediv že ti to na účtujou dohromady.
Anebo mají nějaké balíčky?
Prostě dneska vydělávají služby a média. Tydlencty profesi jsou víceméně OSVČ / skoro podnikatel... Takže šikovnost je to především v sociální oblasti. Stříhat nůžkama tak to se naučí kde jaká cvičená opice na to není potřeba kdoví jaký řemeslo
Nepomůže Vám to, je to od Prahy daleko. Jenom pro pobavení:
Malé městečko ve vých. Čechách. Pan holič stř, věku. Pracoviště zajímavé, v rohu místnosti stál Pionýr /fichtl/ na stolu karty a miska s desetníky, skleničky a láhev slivovice.
Vstoupila jsem, že chci ostříhat. Pan holič se mě zeptal:"Nejste vožralá?" Nenechám se jen tak vytočit, odpověděla jsem tedy, že vožralá nejsem, jelikož jsem přijela autem. A ptám se - proč? On mi řekl: "To se ptám proto, že já vožralý nestříhám".
Pak nalil 2 kalíšky slivovice a nabídl mi. Odpověděla jsem, že jsem řidič a pít to nebudu.
A pak se stříhalo. Byl zábavný, vtipný, ale ne vugární. Bavila jsem se a úplně jsem zapomněla hlídat si ho, co mi ostříhá a co mi ponechá. Moc mi toho nakonec na hlavě neponechal. Připadala jsem si jako nakrátko ořezaný šnytlík v květináči.
Pak se platilo. Řekl si mi o 120 Kč, pak se zamyslel a řekl: "Víte co, dejte mi jen stovku. To mi stačí.!" Dala jsem mu stovku, vypadla jsem, manžel doma lomil rukama, když mě uviděl. Trvalo to asi rok, než mi narostlo to, o co mě pan holič obral.
Už bych k němu nešla, jednou mi stačilo, i když cena byla vskutku lidová. Ale na druhou stranu - byl to zážitek na celý život. A za všechny peníze! /VOŽRALÝ NESTŘÍHÁM. / Jaga.
Na rohu Řeznické a Školské ulice v Praze 1 je učňovské středisko. Pozor na prázdniny, kdy nepracují.
Vím, že zákazníci (většinou pánové) stáli někdy i před provozovnou a čekali. Tudíž bez objednání, ale zřejmě spokojenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.