Nejste přihlášen/a.
Tyhle schválené druhy hmyzu v potravinách už možná jíte a ni to nevíte:
No, asi bych na to zrovna chuť neměl, ale kdyby mi ty nudle nešly zrovna naproti, tak bych to neřešil. ![]()
Naše babičky běžně prosívali před upotřebením mouku. Proč myslíte, že to dělaly? Protože v mouce se běžně vyskytovaly larvy hmyzu (například potravinového mola) a jejich pavučinky. Nikomu to tehdy nevadilo.
Už je vyřešeno. Tak jedině pro příště, já bych určitě nejedla a vše vyhodila - dala sousedům pro slepice.
Některý brouk může být hořký a znehodnotit jídlo.
U Vás se jenom potvrdilo pravidlo = co oči nevidí, to srdce nebolí. (rodina snědla).
Některé odpovědi: mouku prosívaly nejen babičky, ale i v dnešní době hospodyňky. Z mlýnů tam může být kus provázku, hřebík, kamínek apodobné.
Ohledně obilí vyrůstajícího z kdoví jakých fekálií, však i domácí vajíčko není bez chyby, slépky volně puštěné na trávě sezobne i klíště a jiné ponravy. My jsme slepičkám ryli žížaly a házeli housenky.
Vždyť euaktivisti doporučují přidávat do pokrmů hmyz, takže Va už jste v předstihu.
Ale vážně pokud tam nějaký brouček byl, pak po projití varem při vaření těstovin se uvařil taky a bude neškodný. Nakrásně i syrový by škody - pokud to není Majka obecná? nebo jak se jmenuje - neudělal! Ale kdo je comprlich tak uvařené vyhodí a uvaří nové !
Uvařené těstoviny můžete pro jistotu dát do remosky nebo kastrolu nebo do pekáčku a zapéci je s uzeninou jako se dřív dělaly "šunkofleky", tedy zapečené těstoviny (kolínky, vřetena, atd) s uzeninou (buřtem nebo měkkým salámem) nakrájenou na kostičky a pak zalité vajíčkem a zapečené. S kečupem nebo strouhaným eidamem... prostě se to dá sníst.
Pokud míváte něco nepatřičného v těstovinách nebo rýži, dá se nasypat do misky, zatřepat s tím, aby to jemné napadalo na dno a zvrchu odebrat již čisté těstoiny a šup s nimi do vařicí vody.
S vedomim, ze tam ti brouci jsou, bych to nejedla! Minuly tyden jsem objevila zavijece v bulguru! Delala jsem si bulgurovy salat se zeleninou a syrem. Psovi to nevadilo![]()
Ale pravda je ta, ze pokud to nevime, tak asi snime ledaccos.
Ostatní už vyřešili. Já mám jen návrh. Požádej paní domu, ať všechny sypké potraviny i luštěniny, přinesené z obchodu, dá na noc na mrazák. Mráz zlikviduje všechno živé, které pouhým okem vidět není. Vajíčka, červíky. Vidět jsou až dospělci. A z mrazáku nasypat do uzaviratelných dóz. Tak hmyzáci nemají šanci skončit na talíři.
Dokonce i v rýži jsem si přiesla červíky a to jsem byla přesědčená, že to možné není. A dokonce i v čínské polévce byly černí bruočci.
pletiplot, nerozumím vašemu doplnění. Co mají plísně dělat s hmyzáky donesené z obchodů a s jejich likvidací? Proč doplňujete mě? Proč nereagujete na dotaz tazatele sám za sebe? ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.