Nejste přihlášen/a.
Našla jsem si recept na koblihy od Josefa Maršálka a jednou z ingrediencí je drcený anýz. Máte s tím zkušenost? Chtěla bych dodržet přesný recept, ale tohoto se bojím.
Sametko, kde jste ulovila ten recept s anýzem? Na netu mi jako první vyskočily dva recepty na Maršálkovy koblihy:
1/ Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
2/ Masopustní kobližky podle Josefa Maršálka
Ani v jedněch není anýz a dokonce ani žádné jiné koření. Šla jsem se podívat na báječný recept mé matky - také žádné koření. Na rozdíl od Maršálka ale přidávala do těsta citronovou kůru, tou se nic nepokazí.
Koření dávám do těsta na vánočku či mazance - špetku muškátového květu. A nic víc. Jaga.
Já v receptu od něho na webu anýz nevidím. marsalkovo.cz/...
S anýzem nebo jakýmkoliv kořením do těsta koblih nemám zkušenost, ani jsem o tom neslyšel, že by to tam někdo do koblihů přidával. Obměn tradičních ostatkových/fašankových koblihů je hodně, co vím na Valachách třeba dávají zemák, aby déle vydrželi vláčné. U nás na Hané je děláme klasicky z kynutého těsta + štamprla rumu, těsto takové vláčné, a pak se smaží na pánvě kulatá placka vprostedku ďůlek do kterého se dá těsně po schládnutí marmeláda a šlehačka. Jsou hodně syté a na druhý den nejsou tak dobré, tak to s nimi nepřehnat.
To je ale vdolek, co popisujete.
Koblihy nejsou placaté, smaží se jako koule v kastrolu a marmeládu dopíchnete dovnitř. Těsta ale budou téměř totožná. Anýz mi k tomu nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.