Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze si připravit předvařené brambory na druhý den?

Od: babajaga® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

budu mít na návštěvě známé, chci jim podat oběd, kuřecí řízky a vařené brambory. Bohužel, domů přijedeme společně. Řízky budu mít předem obalené, usmaží se v krátké době. Ale vařit brambory, to potrvá dlouho. Chtěla bych, aby nebylo dlouhé čekání na jídlo.

Napadlo mě, zda si mohu předchozí den brambory nějak předvařit a v den jídla je jenom dovařit, tak 10 minut. Ale v mikrovlnce je ohřívat nechci. Je možné si uvařit předem brambory napůl? Pokud ano, zkoušeli jste to? A jaké to bylo na chuť, dalo se poznat, že nejsou čerstvé?

Děkuji za vaše postřehy. Jaga.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

10x
Kdepak dlouho. V tlakovém hrnci za pět minut.
hodnocení

Vidíte, tlakáč mě nenapadl. Mám ho. Ale nikdy jsem v něm brambory nevařila. Jak poznám, že už jsou a současně se nepřevařily? Do brambor v kastrolku mohu píchnout vidličkou, do těch v tlakáči ne. Jaga.

spu
Chce to vyzkoušet. Já třeba krájené vařím 5 minut a když vařím celé, neoškrábané, tak deset.
halamus

Pak je možnost třeba 4 minuty předvařit v tlakáči a pak pokračovat běžným varem.

hodnocení

4x

Myslím si, že když brambory ráno oškrábete a necháte ve vodě, dáte hned po příchodu domů vařit a pak začnete smažit řízky, bude oboje hotové takřka současně. Plánujete i polévku? Než by se polévka ohřála a snědla, bude hotové hlavní jídlo.

hodnocení

2x
A co mikrovlnka?
toprecepty.cz/...

hodnocení

2x

Brambory vařívám ve slupce. Tím odpadá zdlouhavé škrábání a krájení. Když chci, aby byly uvařené co nejrychleji, vyberu ve sklepě ty malé, nedám je do hrnce, ale jen v jedné vrstvě do kastrolu. Ještě víc by se to dalo urychlit, kdyby to už od večera nebo od rána bylo nachystané na sporáku. Pak jen zalít vodou a dát vařit na nejvyšší stupeň. Než si po cestě odložíte bundy, umyjete ruce a podobně, začne se to vařit. A možná budou brambory dřív než řízky :). A návštěva, pokud to není honorace, si může své uvařené brambory na talíř oloupat sama. Dobrou chuť!

hodnocení

2x

Asi bych brambory předem oloupala, nakrájela na menší kousky, hned je zapla po příchodu a než se návštěva svlékne, umyje ruce, usadí, budou hotové.

bramburuka

Presne tak bych to udelala taky. Nez se osmazi rizky, brambory budou uvarene. Rizky se stejne musi smazit pomalu. A kdyz si hoste par minut pockaji, vubec nic se nestane! Vzdyt u stolu probiha take zabava.
Nemusite zbytecne panikarit.

id
Ráno brambory oškábat a nakrájet na menší kousky, zalít studenou vodou bez soli a kmínu. Po příchodu vodu slít, zalít vřelou vodou z rychlovarky, osolit, přidat kmín. Pro lepší chuť brambor přidat pár stroužků česneku.

hodnocení

2x

Zdravím,

Tak snad návštěva pochopí,že nejsou v restauraci ,ale u vás doma a příprava jídla bude chvíli trvat,jinak bych den předem připravil místo brambor bramborový salát k řízkům,popřípadě když budete smažit řízky tak zároven usmažit bramborové krokety.

hodnocení

2x
V tlakáči vařím na pařáku. Hrnek vody. Vařím cca 7-8min (pro jistotu dejte těch 8) a nechám dojít - do poklesu tlaku. Na pařáku jsou méně náchylné na část brambor nedovařených a část převařených... V zásadě než dosmažíte řízky brambory budou.
doplněno 16.02.25 18:37: Brambory si připravte předem a nechte v studené vodě. Pak jen šupnete vařit a následně ošéfujete řízky.

hodnocení

1x

A co falešný salát? Uvařím brambory ve slupce, oloupu, nakrájím na plátky, cibuli na tenká kolečka, posolím a nechám zavadnout. Pokud mám třeba zbytek sladkokyselých okurek, nadrobno nakrájím a přidám. Zamíchám, osolím, opepřím, zakápnu trochu olejem a přidám ocet-přiměřeně... K řízkům je super, nám chutná, děláme ho často a druhý den je naleželý nejlepší.

hodnocení

0x
Nesmysl čerstvé jsou lepší, za 10 min jsou hotove

hodnocení

Děkuji všem, máte pravdu. *palec2* Polévka bude a než se sní, jistě se brambory uvaří. A pokud ne, tak se dodělají při smažení řízků. Připravím si je předem.

Nejhorší smrt je z vyděšení, že? *smich* Jaga.

*mala*bude to dobré, nebojte.*pivo* Brambory vařím obvykle cca 20 minut od okamžiku, kdy začne voda vařit, takže první dát vařit (nachystané) brambory, pak ohřát a naservírovat polévku a mezitím v klidu smažit řízky. A všechno bude akorát.

hodnocení

0x

Proč si neudělat kaši, kterou lze libovolně ohřívat, ředit, dochucovat?

hodnocení

Protože hosté projevili zájem o brambory. Každý rád něco jiného, Mně by kaše taky nevadila. Ale chci vyhovět. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]