Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědění těla

Od: sarah odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
Poslední dva dny mě svědí celé tělo. V noci se i budim. Objevila se mi i drobná vyrážka, ale tělo mě svědí i tam, kde vyrážka není. Neví někdo, co by to mohlo být? Na kožní mě objednali, ale za dlouho. Děkuji

Svědění těla
Svědění těla #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Telemedicína na dálku od strojaře:

Může to být cokoliv a i kdybych seděl vedle tebe, tak ti poradit nedokážu.

Takže si aspoň zkusím vzpomenout na obvyklé příčiny: špatně vyprané / vymáchané prádlo; změna pracího prášku; změna nějaké kosmetiky; alergie na nějaké zvíře; alergie na nějakou potravinu; zanedbaná hygiena nebo přílišná hygiena.

Hledat musíš sama.

hodnocení

1x

Strojař 2:

Vzhledem k ročnímu období: Omezit sprchování (četnost, doba pobytu, teplota vody, chlór je mrcha, ale i voda vysušuje!). Vynechat sprchové gely, mýdla pomálu, lépe něco méně agresivního (Nivea...) a jen na nezbytná místa.

Používat hydratační pleťové mléko, ovšem ne před odchodem do mrazu. Mráz taky vysušuje, exponované části chránit vhodným krémem. Na praní používat prací prášek pro nemluvňata a po vyprání přemáchnout v čisté vodě (týká se hlavně spodního prádla).

Hlídat si pitný režim. V noci snížit teplotu v místnosti, resp. pod přikrývkou (nemrznout, ale nepotit se).

hodnocení

0x

Mohla by to být alergie nebo nesnášenlivost na něco, v čem perete, čím se voníte, v čem se koupete, co na vás stříká v domácnosti (ne partner, ale osvěžovač vzduchu) a tak dále až do kompletního seznamu všech možných spouštěčů alergické reakce. Takže přemýšlet, co používám a pak to postupně vyřazovat.

hodnocení

0x

Neměl jste v poslední době nějaké nové léky, doplňky stravy, bylinky nebo něco takového? Může to být reakce.

toztak
hodnocení

0x

Možná je to kousnutí od hmyzu, aby to nebyla štenice nebo becha nebo něco, zkuste prohledat postel okolí (i v noci s baterkou). Koupit si detekční lepítka, na kery se přilepí hmyz.

sarah
Kdyby to bylo kousnutí od blechy, jak píšete, tak bych měla problém jen doma, ne? Mě to ale svědí i mimo domov ...

liska5
hodnocení

0x

Rady k věcem, co mohou vyvolat reakci zvenčí, už máte. Já bych se soustředila na to, co jím, a na nějaký čas zařadila protizánětlivou stravu. Omezila bych průmyslově vyráběné potraviny, slazené nápoje, ostrá jídla, kečup, levné čokoládky, uzeniny s Éčky, taveňáky, nivu, konzervy, chipsy, bílé pečivo, rajčata i některé kyselé ovoce, zejména v kombinacích s jídlem. Kůže je odrazem vnitřního prostředí. Tak klidně berte probiotika, pijte čistou vodu a choďte na vzduch.

sarah
hodnocení

0x
Děkuji všem za rady. Alergie to asi nebude, pupínky má už i můj syn. Jsme objednání k lékaři, tak jsem zvědavá, co nám řekne

sametka
hodnocení

0x

Až budete vědět diagnozu, napište, ať máme zpětnou vazbu. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]