Nejste přihlášen/a.
Můžete prosím prozradit, jak vypadala poslední menstruace před jejím úplným zmizením ( v době menopauzy myšleno).
Konkrétně, u těch, kdo ji měl poslední měsíce /roky před ukončením silnou.
Probíhala u někoho i tak, že krvácíte při poslední v kuse hoodně dní...a pak konec? (a kolik cca dní?)
Ráda i zkušenosti ukončení menseses jiných žen se silným krvácením (určitě pomůže i dalším ženám).
Děkuji Vám
Přišlo to tak nenásilně a nenápadně, jako podzim do Krušnohoří. /Š+G/. Zádné závratě, žádné změny nálad, žádné tloustnutí, ani hubnutí, žádné návaly...
Perioda mi začala vynechávat, byla slabší. Lékař se párkrát snažil činnost povzbudit injekcemi, ale po přeměření hormonů to nechal na přírodě. Nakonec ještě jedna slabá a měla jsem pokoj. Jaga.
Takovýhle průběh bych přála každé ženě.
U mne žádné drama, prostě vynechávaly a vynechávaly, k tomu nějaký čas noční pocení z té hormonální nerovnováhy. Našla jsem si, jakou stravou a bylinami lze stavy zmírnit. Jinak za nás exisovaly náplasti /možná jsou pořád/, které obsahovaly hormony, aby se definitivní klimakterium oddálilo, když bylo považováno za start k osteoporóze - řídnutí kostí. Ty náplasti předepisoval gynekolog někdy i několik let. Dneska v rámci prevence na denzitometrii zjistí /zrentgenují některé kosti/ a spíš se předepíše D vitamin a musíte mít pohyb, aby kosti neřídly a vápník se do nich zabudoval za účasti déčka.
Co vím z okolí, tak často bývají silná krvácení, neboť děložní sliznice naroste, ale nedokáže se odloučit, když hladina hormonů nemá ten spád. Pak píchnou injekci nebo se jde na kyretáž - odstranění té krvácivé vrstvičky.
Už si nevzpomínám, v kolika letech to bylo, jen z rozhovorů s vrstevnicemi jsem usoudila, že to bylo o něco později než u jiných. Asi dvakrát jsem dostala injekci na vyvolání, pak bezproblémový konec. Bála jsem se toho konce, věděla jsem o návalech horka a velkých psychických problémech. Nic z toho, jen jsem začala mít problémy s teplotou vyšší než 20 stupňů. To mám dodnes. Doma to vyvolávalo neshody se zimomřivým partnerem. V zaměstnání to bylo lepší, neustále otevřeným oknem a nízkou teplotou v místnosti se mi dobře dařilo vypudit poměrně brzy nepříjemné návštěvy.
Krvácení jsem mívala velmi silné. V mládí jsem bývala dokonce chudokrevná, možná to souviselo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.