Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střevní potíže

Od: hrachovcova odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
Chtěla jsem se zeptat.Můj muž často trpí na průjmy.Většinou mu je zle po bílém pečivě nebo mléku.Pravděpodobně má i krev ve stolici.Úbytek na váze nemá.Myslí si že má rakovinu.Musi se jednat o rakovinu?Nechce se moc o tom bavit.Poraďte prosím.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gg*
hodnocení

7x
To může být něco od intolerance na nějakou potravinu (lepek/laktóza). Nebo něco ze skupiny IBD.. crohnova nemoc... Nebo i ta rakovina..
Nebo několik dalších problémů a jejich kombinací.
Začal bych u svého lékaře.
hrachovcova
hodnocení

Že by to byla rakovina se mi nezdá,krev z nosu se mu spouští už od dětství,ale to se tak chlapům někdy deje,a úbytek na váze nemá, spíš naopak.ja si myslím,že to bude spíš něco s tím lepkem a laktozou.ze má prostě alergii na nějaké potraviny no.u něj je problém,že moc nechce o tom mluvit a je tvrdý v tomto.a já nevím jak na něj, aby se o tom bavil normálně, a nestydel se za to.
gg*
Kolega v práci taky už pomalu psal závěť, že má rakovinu. Nakonec crohnova nemoc. Teď je relativně OK.
km
Tak, tak...
At jde normalne, jako civilizovany clovek k lekari. Za diru do zadku se nemusi stydet, mame ji vsici.

hodnocení

4x

Zrovna včera nám v kanclu vyprávěl jeden náš klient, co si vytrpěl s histaminovou into/..., než se odhodlal jít k lékaři. Zjistil, že nesmí pečivo s kvasem, může jíst jenom rohlíky. Tím chci říci, že Váš manžel může mít nějakou snadno léčitelnou poruchu zažívacího traktu a vyčkáváním ji může jen prohlubovat.

hodnocení

3x

Co tady chcete poradit? Rada je jediná - co nejdříve navštívit lékaře. Rakovina to být může, ale také to může být 100+1 jiných věcí.

doplněno 08.02.25 08:08:

Dovolím si citovat Iverna Balla:

"Mnozí z nás žádají o radu tehdy, když odpověď znají, ale chtějí slyšet něco jiného".

hodnocení

1x

Co si slubujte od napisania jednej vety na internet?

Ano, manzel moze mat asi tak 100 chorob vratane rakoviny, diagnozu urci lekar podla laboratornych vysetreni. Preto studoval 6 rokov a ma atestaciu.

hodnocení

0x

Na nějakou dobu ať se vyhýbá mléku a mléčným výrobkům. A také pečivu a vyhledejte bezlepkové. To celé múže být intolerance, alergie. Alespoň na 14 dní. Intoleance, je mrcha.

doplněno 09.02.25 08:19:

Nedá mi to, musím dopsat. Smecta má nový výrobek. Stará smecta se rozpouštěla v trošišce vody a nová je jako pasta k okamžitému použití. Chutná jako mléčná karamelka a co je hlavní, ihned zafunguje. Staví během chvilky.

bramburka

Mleko nahradte mlekem Alpro a kupujte bezlaktozove jogurty. Prestante kupovat rohliky!
A hlavne: objednejte ho k lekari, a to co nejdrive!

hodnocení

0x

Zeptám se, neužívá váš manžel léky na cholesterol? Známá měla měsíc stále průjem, pak se dozvěděla, že to způsobují tyto léky, jak je přestala brát, průjem jako když utne. Ted užívá jiné a slabší, bere je obden a je to v pohodě.

hrachovcova
hodnocení

Ne,užívá léky na vysoký krevní tlak.

Ano, může to být po lécích. Měla jsem léky na diabetes, Siofor. Byly po nich děsné průjmy. Nejhorší, že to přišlo znenadání, nikdy nebyly nějaké projevy dopředu /bolest břicha.../ Najednou to v břiše zaškrundalo a...Vzpomínám na trapné chvíle - ve městě někde za cizím autem, v postranním záhonku na náměstí, jednou i autobus kvůli mně musel zastavit. Bylo to víc než nepříjemné, ale když musíš, tak musíš. *hi*

Lékařka mi na mé přání léky vyměnila za jiné a brzy se to upravilo. Jaga.

hodnocení

0x
Dobrý den,proč nejde k lékaři? Jinak první pomoc při průjmu je imodium. To mi zabere hned
liska5

Co se tak bavím se sousedkama, tak ony se teď bojí jít s neinfekčním problémem k lékaři, že by chytly chřipku.*ticho*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]