Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat dobrou chutnou mrkev?

Od: boban® odpovědí: 17 změna:
Dobrou, mrkev co chutná jako mrkev a ne jenom kus hmoty.
Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

3x

to vám nic/nikdo nezajistí, bude to střídavý, podle půdy, skladování, odrůdy, stáří a na to neexistuje jednoduchá rada. když vám řeknu, že teď jsem někde koupil opravdu chutnou, půjdete tam za 2 dny a už tam koupíte jinou. ale rozumím vám. snad jen bych poradil pěstovat vlastní a smířit se stím, že po část roku nebude už mít ideální chuť. nakupovat tu s natí.

m
hodnocení

2x

Na tržnici.Není tak hezká jako v marketu,ale chutí jinak.

hodnocení

2x

Naše morče evidentně řeší týž problém. :-D Mrkev mu kupujeme obvykle v Kauflandu a podle způsobu, jakým ji žere, bezpečně poznáme, jestli je to mrkev nebo kus oranžové hmoty. Dobrou mrkev sežere (téměř) beze zbytku, nechutnou hmotu trhá na kusy a vyplivuje. Tedy stejný dodavatel, různí pěstitelé, různá kvalita.

hodnocení

Takže i to zvíře má víc rozumu než většina dementních lidí schopných vyhodit 30 Kč za 1kg hmoty bez chuti.

smutný jak rychle postupuje degenerace lidí

km
07.02.25 21:17

boban: *alene*

hodnocení

1x

Od nějkého pěstitele, který se zeleninou zabývá, Dnes je moderní říkat "farmář", já říkám "sedlák". Tam by měla být chutnější, než pěstovaná ve velkém a podporovaná chemií. Jaga.

tm
Agrárník, feudál, zemědělec, jezeďák, rolník, farmář... je až neuvěřitelné, kolik výrazů má jedno povolání
sametka

...zahradník.

km

kulak, redneck, vidlák, hnojař

liska5

A to já kupuji u Poláků na tržnici *smich*

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, stručně - vypěstovat si vlastní doma na zahradě (vlastní nebudete hanět). Zdravím!

hodnocení

0x

Já si myslím, že naše smysly si pamatují kapku zdeformovaně, mnoho věcí. Taková jako optimistická paměť. Už jsme, nechci říkat rozmazlení, ale rozhodně jsme jiní než před léty. Nejen tím jak vypadáme, ale jak přemýšlíme, jak přesné jsou naše vzpomínky. Ať je to vzpomínka na chuť nových i pozdních brambor, drůbeže, masa, zeleniny, ovoce. Nevím, jak hodně přesně pamatujeme, nakolik jsme ovlivněni vzpomínkou na dětství, mládí. Jinak chutnalo ještě nedozrálé ovoce, která jsme si nakradli, než krásné dnes.

Na trhu, u selky, jsem mrkev koupila a byla tvrdá, jakoby bez chutě a vůně. Brácha mi dal dobře živené kuře, brojlera. Jak lítalo po dvoře, svalstvo, maso, bylo mnohem tužší a pekla jsem mnohem déle. Sousedka mi dala jablka, nic moc, ale ve štrůdlu se to nepoznalo. Vím co a proč je mnohem zdravější, ale o tom nemluvím. Vzpomínám smysly! Chutě, vůně.

Ještě vzpomínka, když nebyly lednice, mamka zabalila maso do octového hadru a pak v octové vodě omyla. Nikomu to nevadilo. Dnes koupíme a jsme nadšeni z mokrého masa, ze kterého teče krev. Nechci diskutovat, hádat se, nehodnotím, jen konstatuji, vzpomínám.

km
Musim s vami souhlasit. Osobne si myslim, ze predevsim maso a vejce jsou z velkovyroby chutnejsi a to stabilne. Akorat teda nedavno jsem prvne v zivote koupil chlazeny pstruhy a hned ten den je upekl a musim rict, ze vubec nebyly chutny... A to vypadali cerstve.

liska5

To já jednu rybičku, malého candátka za stovku, a z toho 32g vážil jen ten nacucanej pórézní plast pod ním. *alene*

hodnocení

km
Pstruha jedině chytit nebo koupit od chovatele a prodejce u silnic, co ho vyloví a hned usmrtí.
Mražené ryby je většinou peklo. Ne všichni to zamrazit umí. Někdy to projde znovu rozmrznutim a pak zase zmrazením.
km
boban: psal jsem ze byl chlazeny

liska5
hodnocení

0x

A pak už jen mraženou "bejby mrkvičku". Bývá kupodivu kvalitní, ale zasyrova se nedá. Jinak by Vám vrzal led mezi zubama a po rozmrznutí by z toho byli gumídci :) Tak krátce tepelně upravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]