Nejste přihlášen/a.
to vám nic/nikdo nezajistí, bude to střídavý, podle půdy, skladování, odrůdy, stáří a na to neexistuje jednoduchá rada. když vám řeknu, že teď jsem někde koupil opravdu chutnou, půjdete tam za 2 dny a už tam koupíte jinou. ale rozumím vám. snad jen bych poradil pěstovat vlastní a smířit se stím, že po část roku nebude už mít ideální chuť. nakupovat tu s natí.
Naše morče evidentně řeší týž problém. Mrkev mu kupujeme obvykle v Kauflandu a podle způsobu, jakým ji žere, bezpečně poznáme, jestli je to mrkev nebo kus oranžové hmoty. Dobrou mrkev sežere (téměř) beze zbytku, nechutnou hmotu trhá na kusy a vyplivuje. Tedy stejný dodavatel, různí pěstitelé, různá kvalita.
Já si myslím, že naše smysly si pamatují kapku zdeformovaně, mnoho věcí. Taková jako optimistická paměť. Už jsme, nechci říkat rozmazlení, ale rozhodně jsme jiní než před léty. Nejen tím jak vypadáme, ale jak přemýšlíme, jak přesné jsou naše vzpomínky. Ať je to vzpomínka na chuť nových i pozdních brambor, drůbeže, masa, zeleniny, ovoce. Nevím, jak hodně přesně pamatujeme, nakolik jsme ovlivněni vzpomínkou na dětství, mládí. Jinak chutnalo ještě nedozrálé ovoce, která jsme si nakradli, než krásné dnes.
Na trhu, u selky, jsem mrkev koupila a byla tvrdá, jakoby bez chutě a vůně. Brácha mi dal dobře živené kuře, brojlera. Jak lítalo po dvoře, svalstvo, maso, bylo mnohem tužší a pekla jsem mnohem déle. Sousedka mi dala jablka, nic moc, ale ve štrůdlu se to nepoznalo. Vím co a proč je mnohem zdravější, ale o tom nemluvím. Vzpomínám smysly! Chutě, vůně.
Ještě vzpomínka, když nebyly lednice, mamka zabalila maso do octového hadru a pak v octové vodě omyla. Nikomu to nevadilo. Dnes koupíme a jsme nadšeni z mokrého masa, ze kterého teče krev. Nechci diskutovat, hádat se, nehodnotím, jen konstatuji, vzpomínám.
To já jednu rybičku, malého candátka za stovku, a z toho 32g vážil jen ten nacucanej pórézní plast pod ním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.