Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uskladnit/upotřebit tvarůžky?

Od: id odpovědí: 9 změna:
Zdravím, dostala jsem celkem 2 kg tvarůžků. Mám je ráda, ale v rodině je jím sama. Nezvládnu je spotřebovat. Nechci je mrazit z důvodu možného zasmradění mrazáku.
Máte pro mě radu jak třeba je naložit?
Ne do oleje. Prý jdou naložit do zelí... Díky id.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dělám zapékané brambory /francouzské/ kde místo uzeného nebo klobásy nakrájím na kostičky tvarůžky, klidně celý balíček cca 200g. Zaliji vajíčky a zapeču. Je to mňamka !

id
hodnocení

Díky, to neznám. Ja budu mít s tvarglama a manžel s uzeninou, hurá.

hodnocení

1x

Kupujeme si kilovky, zatavené v ochranné atmosféře. Uzavřené vydrží v lednici v původním stavu nejméně 3 měsíce, smrádek mimo obal neproniká. Po otvření zažnou i v lednici pomalu zrát, ale také vysychat, takže je vždy cca do 3-4 týdnů spotřebujeme. Žádná zvlaštní opatření nepoužíváme.

hodnocení

0x

Ve skle, sklenici se šroubovacím víkem, vůni ven nepustí. Takhle bych je dala na na mrazák, jen část, uleželé v pivu. Když je dáte čerstvé, budou jako podivný tvaroh. Ale i tak s mrazákem si nejsem jistá. 10 dní klidně v troše pva mohou vydržet. O zelí jsem nikdy neslyšela. 2 kg je fakt moc.

riva
hodnocení

0x

Osmažené v trojobalu jsou pochoutkou i pro ty, kteří je čerstvé nemusí.

hodnocení

0x

Nechala bych je uzavřené v nějaké dóze v chladu, vyndala bych si vždycky tolik, co asi sním a tu část dala, opět uzavřené, do tepla. Smrdět to zavřené nebude a prima Vám dojdou. Do mrazáku ne, ani do lednice.

Obalené a smažené jsou pochoutkou. Ale dělat to nejlépe v létě venku, nebo při otevřených oknech.

Jinak z tvarůžků se nechají udělat různé saláty, pomazánky. Ochutnala jsem i bramborák s nakrájenými syrečky a nebyl vůbec špatný. Se zelím jsem je nikdy nejedla.

Rodina dcery ochutnala v Lošticích i tvarůžkovou zmrzlinu, ale žádné velké nadšení se prý nekonalo. Asi stejná dobrota, jako když jsem já loni ze zvědavosti ochutnala zmrzlinu pivní. *blee* Jaga.

Ještě mě napadlo, že by snad bylo možné je naložit, stejně, jako hermelín. Bobkový list, celé koření, cibule, feferonka, olej...ale to je jen moje vize.

id
hodnocení

Tvarůžky jsou ve stavu, že za týden se budou roztékat. Smažené miluji v restauraci. Doma smrad nelze vyvětrat. Asi naložím s bylinkami do oleje a budu rozdávat. Hmmm ...

Naložit a rozdat to si myslím, je nejlepší řešení. *palec* Podle toho do čeho naložíte, pak vůbec nemusíte spěchat s rozdáváním a hledáním důvodu.

liska5
hodnocení

0x

Vydrží v ledně určitě několik týdnů v zacvaklé krabici. Záleží taky v jakém stádiu jsou.

Tvarůžkový salát není cítit! Nakrájet tvargle na kostičky, přidat drobně nakrájenou cibuli /nebo jarní cibulku na kolečka/, opepřit a vmíchat lehce majonézu. Sníst hned, neskladovat, jinak sůl z tvarůžků onu majonézu vyžere. Překvapivě chutné a rychlé občerstvení, ideálně s čerstvým rohlíkem. Nebo na pizzu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]