Nejste přihlášen/a.
Hrách, fazole, čočka uskladněné ve sklenici a v plastových dózách, dik
Někdy to může být, bohužel, už i od výrobce. Koupila jsem si celý zelený hrách, dala jej navečer namočit, ničeho jsem si nevšimla. Druhý den v mnoha hrášcích dírky, z nich jsem jehlou vytahala tmavá vajíčka. Ostrý dopis výrobci, omluvil se, poslal náhradní zboží. To už bylo v pořádku. Inu, stane se. Jaga.
Tak to jste to vyřešila elegantně . Mně se to stává s moukou a rýží dost často - třeba 2 měsíce po koupení jsou v tom brouci. Nedávno se mi to stalo i s chilli.
Eliso a jste si jistá, že je nemáte doma? ty "brouky", pilouse (moučné moly)... nebo další jiný hmyz?
Nikdo nikdy neocenil mou radu, která tyhle hmyzáky vyřeší.Přinesu domů sypkou potravinu a na noc šoupnu na mrazák. Mráz zlikviduje vajíčka i červíky, kteří nejsou viditelní a které jsem si přinesla z obchodu. Jsou viditelní až dospělci, ať se jmenují jak chtějí. Potravina nijak neutrpí na kvalitě a já jsem si nezaneřádila špajz "návštěvníky".
Vyzkoušeno několik desetiletí.
Když jsem naposledy kupovala u sedláka fazole, upozornil mě, že už jsou přemražené a tedy nic živého by v nich nemělo být. Mám pocit, že našli ve vykopávkách v Egyptě v hlíněné nádobě nějaké luštěniny a že byly vysoce jedlé a také se daly zasít.
Mám zkušenost, že vydrží, ale staré se hůř vaří, jsou stále trdé. A čím starší, tím jsou tvrdší. I když se máčí a voda několikrát vymění, aby se vyplavily oligosacharidy, které tlusté střevo neumí zpracovat a plynatost je nepříjemná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.