Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dite vidi na krivo

Od: martina44 odpovědí: 11 změna:
Ahoj. Mám zvláštní dotaz.. mala 6let mi teď říkala že občas i když má hlavu rovne, tak prý vidi věci trošku na krivo..máte někdo zkušenost?..brýle nenosí a zrak dobrý ma byli jsme půl roku zpět na ocnim a 2x měla ve školce ocniho...trvá to asi měsíc a půl nejdřív jsem myslela že si dělá srandu ale dnes večer mi to řekla znovu..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ať se pokusí namalovat, nebo lépe popsat, co myslí tím nakřivo. Třeba pomocí nějakých předmětů pravidelného tvaru. Co je "nakřivo" neurčuje poloha oči, ale mozek, I když vám nahnu hlavu, mozek to za chvilku "srovná". Tedy nejspíš tím myslí něco jiného, nebo se může jednat o neurologický problém. Taky tím může myslet, že se jí motá hlava, v takové situaci není obraz v souladu s ćidlem polohy (labyrint).
doplněno 08.01.25 21:49: No pokud si dítě stěžuje na problém a vy reagujete tak, že jste zoufalá, tak to je blbý, to se logicky bude bát něco říct. Měla by mít jistotu, že vy a táta jste ta jistota, na kterou se může spolehnout.
martina44
hodnocení

Děkuji za odpověď, zítra zavolám doktorce..malý porad něco je..takže spíš vidi jak jsem už zoufalá tak pak řekne že vlastně vidi dobre
martina44
hodnocení

Ja to prijmo takhle nemyslela mám jen ji a miluji ji nejvíc na svete..myslela jsem to tak, že pořád něco řeším a jsem unavená..ona ví že mi muze rict všechno..jen na tom zdravotně nejsem dobre..tak si myslím že mi nechce dělat starosti..vždy si ale sedneme a já ji řeknu že mi takové věci musí říkat.. pokud ji něco je tak to vědět musím
op

Opičí láska? Nastuduj si to

hodnocení

1x
Dobrý den,pokud oční nic nenašel nebo nenajde,tak to chce i neurologické vyšetření. Každopádně lékaře neodkladejte

Moje známá měla po nárazu částečně odloupnutou sítnici a vše viděla jen do poloviny, řešilo se to myslím operativně.

2024
hodnocení

0x
Může mít posunutou sítnici.
Nevím jak časté je to i dětí, ale u dospělých se to občas stává.
Operací se to dá napravit.
kmet

Bez urážky, "posunutá sítnice" je nesmysl. Jestli vůbec je zde s očima něco špatně, bude se to týkat okohybných svalů, mělo by být vidět šilhání. Pro vyloučení závažných potíží se sítnicí (silně nepravděpodobné) doporučuju a to jedině pro jednoduchost a rychlost testu najít si obrázek - amslerovu mřížku a pokoukat jí střídavě jedním a druhým okem, jestli se nevlní.

2024
Nesmysl? Tak to jsem asi ležel na očním oddělení nemocnice jen ve snu a ten pán co ležel vedle mne a byl na operaci s posunem síťnice, ten se mi jen zdál.
Ano, nejsem oční lékař a odborný termín je zřejmé jiný, ale ten kolega pacient mi to popisoval takto.
No a já mám trochu něco podobného, ale z jiného důvodu.
cien
Sítnice se může "natrhnout" nebo odchlipnout, ale rozhodně se nemůže posunout.
2024
cílem: Ano, mám osobní zkušenosti s trhlinou v sítnici.
Zkreslení obrazu na sítnici opravdu existuje, ale protože nejsem lékař, má to určitě jiný odborný název. Pacient co ležel v nemocnici na vedlejším lůžku měl zkreslené svislé linie, viděl svislé prvky (např. dveře, zdi domu atd.) prohnuté. Hledal jsem.na webu a je to prý epiretinální membrána (ERM).
"Onemocnění vznikne vytvořením velmi jemného „škraloupu” na povrchu centrální části sítnice, tzv. makuly (žlutá skvrna), který ji svrašťuje. Výsledkem je pak ono „zmuchlané“ vidění, kdy se nám vertikály vlní a v horizontále jsou části obrazu vůči sobě posunuté".
Takže ta síťnice není"posunutá", ale svraštěná. Jestli existuje i něco dalšího podobného, nevím, od toho máme lékaře.
Takže se za mé neodborné termity omlouvám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]