Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekynuté moravské koláčky s dvojím těstem

Od: hrae odpovědí: 13 změna:

Těsto se jmenuje nekynuté a vkládá se do něho druhé těsto atd.Recept je na ztužený tuk je z doby,kdy existoval 100% tuk (esistuje dodnes),ale už se používájí jiné tuky.Mám doma zbytky másla,a 2 hery,ale mám obavu,že by se to mohlo nepovést...Ten tuk se totiž má nastrouhat do mouky a hera je měkká,nemáte zkušenosti dámy s těmito skvělými svatebními koláčky,ráda bych je udělala.Zdravím všechny.*mnam*

Oprava nahoře nejde NEKYNUTÉ

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moznavdolecky
hodnocení

2x

Nemyslíte vdolečky? Takové malé kulaté, plněné tvarohem s rozinkami a posypkou navrchu? Třeba okolo Vlčnova třeba dělají z "listové těsta" z takového jako na koblihy a máslo s moukou a zabalíte tvaroh

hrae
hodnocení

Ano,ale ty jsou pověstné po celé Moravě, jsou to furt koláčky malé i mrňavé tvarohové, ve finále namočené do rumu s cukrem,někde pošmašlovačkované rumem s máslem.Za mlada jsem je dělala dokonce na svatbu sama,ale teď inovuji ze zbylého drahého másla,hery.Nechutnější pohoštění všude i na sraz abiturientů,aj,aktivit na Moravě

hrae
hodnocení

Dokonalé těsto z hery a velikost to není,ale zato povrch ořechovocukrový s rumem to spravil.jmenují u nás koláčky,ne vdolky

Nekynuté moravské koláčky s dvojím těstem
nov

Vypadají jedle, hned bych si jich pár dala. *palec2*

co má znamenat to dvojí těsto?

hrae
hodnocení

Složení je : A/jedno těsto tuk/mouka se zformuje do čtverce a nechá ztuhnout B/ do druhého kynutého se zabalí a pomocí válečku prokládá a posléze plochu kolečkem narýhuje čtverečky,které se plní tvarohem atd...a peče, po upečení je namáčím v rumu a cukru s ořechy.Konečná fáze je rozdílná,co je nahoře,podle konzumentů pochopitelně

hrae
hodnocení

pro nov : nechejte se pozvat na moravskou svatbu,tam jsou hlavním hřebem pohoštění. I v případě,že pokud dáte svatební dar bez účasti, dostanete poděkováním tyto koláčky je to symbolické.Také jsem nedávno dostala a byly uchvancancující,pokusila jsem se proto o tyto méně dokonalé...

Díky za odpověď, zajímavý

hodnocení

1x

Na nekynuté těsto pro dvojctihodné koláčky mám jednodušší a míň pracný recept:

Asi 1/2 litru teplého mléka - z pár lžic, balíčku droždí a 10 kostek cukru založit kvásek, než vzejde, nastrouhat do 1/2 kg mouky 1 ztužený tuk (250 g), přidat 2 vejce nebo 1 a 1 žloutek, kvásek a tolik mléka, aby se dalo vypracovat těsto o něco řidší než na buchty. Dál jako obvykle - a bonus pro líné kuchtičky :) lze použít i jako koláč na plech.

hujerbratr
hodnocení

0x

Nezlob se , ale pokud si neděláš srandu, pak věz, že když máš v receptu 100% ztužtuk,tak ho tam dej a něřeš tady

nějaký zbytky másla a hery. (to jich máš tolik?). Jsou dvě cesty a¨;) Použiješ ingredience, které máš 100% úspěch

b) Udělat svatební koláčky ze zbytků (kdyžtak přidat olej,aby to bylo řidší) - téměř 100% neúspěch.

hrae
hodnocení

Na to se tebe neptám

futra
hodnocení

0x
Není to těsto podobné plundrovému těstu?

pro "futra" - ano, je podobné plundrovému. U nás to bylo překládané těsto - koláčky, rohlíčky ... bylo levnější než listové, které je třeba na trubičky - kremlole. Střední Morava.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]