Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Polévka z bůčku?

Od: kucham odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer,
vařím bůček a napadlo mě vývar použí na polévku.
Nikde jsem však neslyšel ani nenašel že by se to dělalo.
Co myslíte?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar babajaga

Bůček je na polévku dosti tučný. Ale, jak psali rádcové, pokud necháte vývar z tučného vepřového vychladnout a následně seberete z povrchu tuk, budete mít dobrý základ. Na veškeré zahuštěné polévky. Vhodné i na guláše, do ptáčků, na různé plátky. Daleko lepší, než podlévat pouhou vodou. Vývaru si musí člověk považovat.

"Nikde jsem neslyšel, že by se to dělalo". To jste asi nikdy nebyl na pravé domácí zabíjačce. Tam se v ohromných hrncích vše vaří /hlava, plecko, lalok, bůčky.../ a z vývaru se pak dělá: prdelačka, přidává se do tlačenky, krup, prejtu...část se nechá jako tzv. "bílá polévka."Je to dobrota a hodí se do všeho.

Dokonce jsme ten vývar i uchovávali na pozdější dobu a to buď v mrazáku, nebo zavařený ve sklenicích. Pak jen stačilo otevřít, doplnit zeleninu a další ingredience - nudle, rýže, knedlíčky, či na co měl strávník právě chuť.

Silný vývar má cenu zlata. Uvidíte, jak dobře Vám poslouží. Jaga.

Ne abyste to vylil pryč, člověče, Vy ani nevíte, co máte doma za dobrotu":-P

 

liska5
hodnocení

4x

Vývar klidně. A jak zchladne, sebrala bych přebytečný tuk z hladiny. Jinak dobrý jako základ pro gulášovku, fazolovicu, zelňačku, hlívovou dršťkovku...

 

mate59
hodnocení

1x
Klidně může být.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Určitě už máte snědeno, se svou troškou do mlýna jdu pozdě. Já bych uvařila zvlášť kroupy. Bůčkový vývar bych dala vařit s cibulí, mrkví a celerem Pak přecedila, zeleninu bych nakrájela, přidala na kostičky brambor, nastrouhala dost česneku a hrstku majoránky. A ty kroupy. Sůl a pepř. *palec*Taková polevečka by se měla prodávat v lékárně jako životabudič.

liska5

Do takové bych přidala husí krev z konzervy. Nevím ale, jestli se dá ještě sehnat.

Nedá se sehnat. Vzpomínám na konzervu Krevní tučnica. Mamka z ní dělala jelitový prejt, táta tomu říkal "barvený krópe", pečené v malém brutvánku. Přidávala pomletý nebo nakrájený upečený bůček i s mastným výpekem. Někdy místo krup dala rýži. Občas také vařila prdelánku. Nešetřila česnekem a majoránkou. Někdy to celé jen s chlebem a kyselým okurkem. *palec* A ještě před touhle konzervou jsem s konévkou běžela na jatka pro krev za pár haléřů, na tyhle dobroty.

martinkupka

já vzpomínám na zabitou husu, kdy se krev zachytila do misky, kam babička vložila dva suchary, rozmačkala vidličkou a na cibulce osmahla na pánvi...to byla tučnice...na pánev dala několik kousků vnitřníno sádla na tom se smažila játra a srdce

měl jsem to ke snídani každou neděli

nov

Také vzpomínám, ale na kachní krev na cibulce. Bez sucharů. Sice to na pohled vypadalo nevalně, ale chutnalo to výtečně.

 

hodnocení

0x
Ale nedivte se, když pak dostanete jen jeden dukát. ;)
lide.cb.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]