Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
z máslové dýně máme hromádku semínek a přemýšlíme, jak je adekvátně využít. Minule jsme se snažili v troubě usušit semínka z obrovské dýně na kompot ("goliáše") a v zásadě se to asi povedlo, ale mnohým potom při konzumaci velmi vadil ten světlý dřevnatý obal. Některá semínka v troubě pukla a potom bylo možné vyjmout ten tmavý střed a sníst pouze jej, většina však nepukla. Semínka z máslové dýně mají světlý obal také, ale v obchodě se většinou dýňová semínka prodávají tmavá, tj. asi je toho obalu nějak mechanicky zbavili...
Jak prosím obyčejná dýňová semínka upravujete? Můžou se jíst i s tím bílým obalem, nebo je nutné je napřed třeba vyloupat...?
Díky moc za rady a mějte se fajn.
JM
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.