Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízky z trouby

Od: bianca® odpovědí: 14 změna:

Prosím, smažíte řízky v troubě? Pokud ano, poradíte, jak na to?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Když nebyl friťák, tak jsem řízky přendavala z pánve po usmažení a dopékala v troubě na roštu z minigrilu vloženém do pekáče. Květákové jsem obalovala syrové a po tom dopečení v troubě nejenže nebyly vymáčené v omastku, ale měkké a s křupavou kůrčičkou.

id
hodnocení

2x
Dnes dělám v horkovzdušné fritéze. Dříve jsem je z prudka opekla na sádle jen do růžova a přendala je do pekáče vystlaným krajíčky chleba. Omastek se vpil do chleba a osmažil chleba. Řízky se dopekly a o chleba byla bitva.

id, to s tím chlebem, to je skvělý nápad. Žádné papírové ubrousky! Jak jednoduché. Děkuji, budu používat. *palec*

id
Babi, není zač. Dnes jsem manželovi smažila řízky na sádle a já mu šlohla opečený chleba na sváču.

hodnocení

1x

Manžela takzvaně dopéká v troubě.

Na pánvičce osmaží a pak dá ještě na pár minut zapéct do trouby.

Jurajo, kdo dopéká manžela v troubě? *smich2* To si může dovolit jen nanejvýš nějaká Babajaga. *smich*

Hezké vypečené Vánoce. Jaga.

No jo no.

To je tak, když si to člověk po sobě nepřečte *eee*

Paní Jago pozor na Jeníčka s Mařenkou, to já jen tak pro upřesnění *carodejnice* *tyty*

Vám taky *snih*

V troubě se neosmaží, je potřeba rychle osmahnout a dopéci v troubě - ty řízky :-D

Když jsem s tátou chodila na ryby tak jsme ryby dělávali takto: Nasolit, mouka s paprikou, v ní obalené ryby, osmažit rychle a prudce na pánvi. V troubě vymaštěný pekáč s plátky cibule a na to průběžně pokládat usmažené řízky a v nechat dojít. ;)

Znám, znám, ale ještě lepší jsou rybí škvarky.

Rybu ka kostičky. (proužky)

Smíchat mouku s pepřem. Může být i trocha česneku

Vše strčit do igelitového sáčku,

Protřepat

Nechat chvilku odležet

No a stačí už jen zprudka osmahnout.

Na konec nechat na chvilku na papírové utěrce, odkapat od oleje.

No a pak už jen stačí kousek chleba, kdo má rád pivečko tak není problém.

Dobrou chuť*mnam*

Juraja, bezva recet. Mamka vždycky na Štědrý den na oběd dělvala krupici. Když už naši přijeli k mě, krupici jsme s tátou zakázali. Takto, jak píšete, rybu na proužky, česnek se solí a jen do mouky, na pánvi dokřupava. Bramborek, kompot. Na oběd na Štědrý den, nebe v puse i v bříšku.

vernon
hodnocení

0x
Řízky jedině z fritézy.

hodnocení

0x

Mamka to tak dělávala (už se jí na to nezeptám). Ale vím, že šlo o domácí hovězí řízky; tedy poměrně tuhé maso, které by se na pánvičce normálně nepropeklo. Pekla je v uzavřeném pekáči, na sádle, při nízké teplotě - třeba při 160°C. Ale předpokládám, že trouba byla zpočátku nahřátá na víc, potom se teplota stáhla na těch 160 (možná i 150)°C.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, recept starého praktika. Řízek osmažíme na sádle/másle/oleji, pak narovn áme do hliněného hrnce, nahoru kostka másla a, šup nechat dojít v klasické troubě u kamen. To byly řízečky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]