Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na slané mandle?

Od: rybicka® odpovědí: 4 změna:

Ahoj, děláte si někdy doma slané mandle? Namočím v horké vodě, oloupu a i když je ještě vlhké posypu jemnou solí, nechám uschnout, tak mi ta sůl při pražení na pánvi opadá a skoro slané nejsou. Jak to udělat aby byly jako ty koupené?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

valexis
hodnocení

3x

Po upražení ještě horké promíchat s kouskem másla jak jsou promaštěné přidat hrubou sůl dobrou chut

makk
hodnocení

3x

Předně nenamáčet do teplé vody, ale jen spařit a to vroucí vodou (ve vroucí vodě nechat max minutu), jinak změknou a jsou nanic. Pak je na pávni na oleji opražím a pak je nasypu do soli. Té soli mnohem víc, než je potřeba k osolení mandlí, musí v ní být doslova zahrabané (odhadem tak 0,5kg soli na 200g mandlí, víc nevadí). Pak ještě za tepla si je po kouskách tak nějak přehazuju z ruky do ruky, čímž z nich ta sůl opadává a když jsou slané tak akorát, je hotovo a vezmu další hrst. Oleje dávám jen málo a i tak ho většina zůstane v té soli.

hodnocení

2x

Oloupané necháte oschnout. Opražíte a horké v nějaké misce promícháte se solí.

hodnocení

Díky za odezvu a rady. Taky to tak nějak dělám ale přišlo mi, že sůl vždycky opadá...pražila jsem na suché pánvi zkusím trošku oleje aby se sůl přilepila :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]