Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude se sklenici problém?

Od: aja1946® odpovědí: 5 změna:

Zavařuji běžně potraviny, ovoce, zeleninu, co se masa a hub tyče, tak tady dvojnásobnou sterilizací. Vím, že se víčko trochu nafoukne a při chlazeni to křupne a víčko se vrátí do puvodniho stavu, tentokrát nic, zavařovala jsem sulc, ale víčko bylo stále stejné. Bude to dobře zavaŕené?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zaťukejte na víčko prstem. Dutě zní - víčko se nechytlo.

hodnocení

Díky, tihle fintu jsem nikdy nemusela použít. 1 drží, druhá něm dala jsem to raději zamrazit.

hodnocení

4x

Dobře zavařené víčko musí být prohnuté dovnitř. Pokud je rovné a jde prstem prohnout, je to špatně.

Sklenici otevřete, víčko i hranu sklenice prohlédněte a pečlivě očistěte, zavřete a znovu zahřejte k varu. Stačí krátce, bakterie už jsou zničené z předchozího zavařování, takže jde už jen o to náležité přicucnutí víčka.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, jak píše kolega @magdon. Já ještě doplním - potom horké sklenice obraťte dnem vzhůru/víčkem dolů a nechte je na rovné ploše takto zcela vychladnout. Až zcela studené je obraťte a zkontrolujte. Zdravím!

hodnocení

0x

Když se mi toto stane, nejsem si úplně jistá, dám sklenici do kouta lednice, dnem nahoru. Nikdy s takto uloženou sklenicí problém nebyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]