Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sváteční likér - děláte? recept..?

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:

dobrý večer

děláte někdo z vás doma sváteční likér? nedali by jste mi prosím nějaké Vaše recepty? nechci moc sladký, spíš takový řízny jak bude, tak bude super. Poprosil bych aj postup, nikdy jsem to nedělal, ale chutná mi to :)

případně i nějaké obzvláštnění pokud uživáte... segra jednou udělala s mákem, a bylo to i vzhledově zajímavé.

děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Než, kromě vaječňáku něco vyrábět, koupím si raději jednu z chutí Becherovek nebo nějaký likér, griotku, Praděd atd. Ono to finančně přijde téměř nastejno. Já třeba dávám přednost nějakému Martini nebo šampíku nebo sektu nebo jinému pěnivému vínu.

doplněno 13.12.24 17:35:

Ale přivedl jste mě na myšlénku. :-D Zůstalo mi Salko a v lednici už nějakou dobu zabírá místo mandlový destilát. Kdo ví, jak to bude chutnat dohromady.

hodnocení

0x

Babička dělávala vynikající likér ze zralých bezinek, přidávala i sypkou mletou kávu. Ale to nebyl vánoční, bezinky zrají v září. Možná by ale do Vánoc vydržel. Byla to veliká dobrota. Někde mám rcept, ale nikdy jsem ho nedělala. Jaga.

liska5

Dělám bezinkovej, tak i z aronie. Ještě mám jednu lahvinku v ledničce. Bezinky prosypu cukrem, až pustí, tak krátce podusím přefiltruji šťávu, do ní šálek silné filtrované kávy a doleju rumem. Poměry podle gusta. A teď si to jdu nalít

Sváteční likér - děláte? recept..?

liska5
hodnocení

0x

Tuzemák vmíchat do karamelového slazeného mléka SALKO. To je základ. Někdo do toho ještě vmíchá šlehačku nebo trochu silného odvaru z koření /celé skořice ap. /. Ty dražší rumy se na to nějak nehodí, nemají tu příchuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]