Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí se Salko vařit?+ nepečené cukroví

Od: juglans® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,mám v umyslu dělat nepečené cukroví,jelikož letos se mi nedaří a rozpadlo se mi bezlepkové pečivo.Přiznám se,že jsem nikdy nepečené cukroví nedělala,tak nevím,jestli a něj ještě není čas,aby vydrželo?Drobečků tedy dost,dělala jsem linecké s oříšky,z 30dkg mouky.Nejprve bych poprosila o radu,zda musím Salko vařit,bude delší trvanlivost?Vydrží cukroví,když ho udělám ted a přidám trochu rumu.?Budu tvořit kuličky,z oněch drobečků,musím je umlít uplně,najemno,nebo,můžou být i hrubší?Četla jsem totiž,že třeba pyškoty,se mají umlít na prach.No a konečně se zeptám,mohu pospojovat hmotu,ted třeba máslovým krémem se Salkem a snad bude stačit,z jedné plechovky krem?Nemám totiž váhu,abych napsala kolik jich mám,ale těsto,z 30 dkg mouky a dosti ořechů.Jen poprsím o odhad.Budu ráda za rady,letos mi nějak nc nejde,přitom,jinak peču bezlepkové odhadem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Salko se vařit nemusí. Vařením získáte karamel. Je to jako byste koupila karamelové salko. Jiný význam to nemá.

hodnocení

babkazov-Tak to jsem ráda,že se mi potvrdilo,s čím jsem si nebyla jen jistá.Právě kdysi,jsem takto dělala karamel a to jsem měla obavy,aby z toho i nebyl a zároven bych přemýšlela zbytečně,jaký je čas na vaření.Moc děkuji,že jste mě uklidnila a zbývá už jen řešit,ostatní,kdy začít a co do toho:)

hodnocení

1x

Nemusí. Když jsem dělávala kuličky Rafaelo, tak jen domísy Salko a kokos, kuličky, dovnitř mandli. Ale bylo to hrozě sladké.

V některých receptech se vaří. Třeba u pařížských rohlíčků. Upečou se ve formičkách rohlíčky, Pikao /totéž, co salko, ale s kakaem/ se 1,5 hodiny vaří /neotevřené/, po vychladnutí se otevře a vyšlehá s máslem na krém. Tím se rohlíčky nastříkají, navrch čokoládová poleva. Jaga.

hodnocení

babajaga-I vám děkuji moc za rady.Já sem právě našla i recepty,kde se salko musí vařit,ale jen sem nemohla najít,kdy nemusí.)Pravda je,že to salko je dost sladké.myslíte,kdybych dala část másla,množství odhadem,tak asi s touto kombinací,nic nezkazím?Když dám máslo,ikdyž s rumem,kvůli konzervaci,asi bude lepší,dělat stejně raděj,těsně před?Je ted brzy?Jinak se s vámi podělím o recept,po mé babičce,který jsem dělala dnes a dcera říkala delikates.Linecké těsto:30dkg hl.mouky,16dkg másla,8dkg cukru,1 žloutek-klasika.Rozválet na plech a upect.Po upečení namazat marmeládou a mezi tím připravit kokosovou hmotu:10dkg másla,dávám víc,17dkg kokosu,15dkg cukr pudr,8 lžic rumu.Hotová hmota se navrstvý na marmeládu a celé se na závěr,poleje čokoládovou polevou.Po ztuhnutí,se krájí,na malé kostičky a podává.Vím,že každý má už své osvědčené recepty a na ně nedá dopustit,ale tohle fakt doporučuji,je to opravdu delikates.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]