Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám v umyslu dělat nepečené cukroví,jelikož letos se mi nedaří a rozpadlo se mi bezlepkové pečivo.Přiznám se,že jsem nikdy nepečené cukroví nedělala,tak nevím,jestli a něj ještě není čas,aby vydrželo?Drobečků tedy dost,dělala jsem linecké s oříšky,z 30dkg mouky.Nejprve bych poprosila o radu,zda musím Salko vařit,bude delší trvanlivost?Vydrží cukroví,když ho udělám ted a přidám trochu rumu.?Budu tvořit kuličky,z oněch drobečků,musím je umlít uplně,najemno,nebo,můžou být i hrubší?Četla jsem totiž,že třeba pyškoty,se mají umlít na prach.No a konečně se zeptám,mohu pospojovat hmotu,ted třeba máslovým krémem se Salkem a snad bude stačit,z jedné plechovky krem?Nemám totiž váhu,abych napsala kolik jich mám,ale těsto,z 30 dkg mouky a dosti ořechů.Jen poprsím o odhad.Budu ráda za rady,letos mi nějak nc nejde,přitom,jinak peču bezlepkové odhadem.
Salko se vařit nemusí. Vařením získáte karamel. Je to jako byste koupila karamelové salko. Jiný význam to nemá.
Nemusí. Když jsem dělávala kuličky Rafaelo, tak jen domísy Salko a kokos, kuličky, dovnitř mandli. Ale bylo to hrozě sladké.
V některých receptech se vaří. Třeba u pařížských rohlíčků. Upečou se ve formičkách rohlíčky, Pikao /totéž, co salko, ale s kakaem/ se 1,5 hodiny vaří /neotevřené/, po vychladnutí se otevře a vyšlehá s máslem na krém. Tím se rohlíčky nastříkají, navrch čokoládová poleva. Jaga.
babajaga-I vám děkuji moc za rady.Já sem právě našla i recepty,kde se salko musí vařit,ale jen sem nemohla najít,kdy nemusí.)Pravda je,že to salko je dost sladké.myslíte,kdybych dala část másla,množství odhadem,tak asi s touto kombinací,nic nezkazím?Když dám máslo,ikdyž s rumem,kvůli konzervaci,asi bude lepší,dělat stejně raděj,těsně před?Je ted brzy?Jinak se s vámi podělím o recept,po mé babičce,který jsem dělala dnes a dcera říkala delikates.Linecké těsto:30dkg hl.mouky,16dkg másla,8dkg cukru,1 žloutek-klasika.Rozválet na plech a upect.Po upečení namazat marmeládou a mezi tím připravit kokosovou hmotu:10dkg másla,dávám víc,17dkg kokosu,15dkg cukr pudr,8 lžic rumu.Hotová hmota se navrstvý na marmeládu a celé se na závěr,poleje čokoládovou polevou.Po ztuhnutí,se krájí,na malé kostičky a podává.Vím,že každý má už své osvědčené recepty a na ně nedá dopustit,ale tohle fakt doporučuji,je to opravdu delikates.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.