Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Impregnace na boty

Od: babajaga® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

koupila jsem si nové boty, tmavě modré, sporovní, materiál textil. Chtěla bych je naimpregnovat.

Jenže už jsem viděla a to nejednou, že si někdo impregnací boty poničil, objevily se na nich bílé fleky. Bojím se, abych si taky nenaběhla.

S jakou impregnací máte, prosím, dobré zkušenosti a které se raději vyhnout? Abych si je nezničila, ještě, než je obuju.

Děkuji - Jaga.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Textilní vůbec neimpregnuji, do mokra nosím jiné, a když se podívám na cenu impregnace, kterou třeba tady doporučují, tak je to fakt drahé *zmateny*

To se nevyplatí Jak správně ošetř/...

hodnocení

3x
Kupujeme v lidlu ve spreji za cca 50kč už roky a všechny boty nejrůznějších materiálů ok. Nanáší se dvě tenké vrstvy. Jinak bílé fleky dělá často sůl v zimě.

hodnocení

3x
Důležité je, impregnovat boty úplně čisté. Blbé je, když si někdo v zimě koupí nové boty, než si koupí sprej, tak v nich šlape v soli, pak boty jen povrchově očistí a pošplíchá impregnací. To pak ty mapy spolehlivě udělá. A hlavně choulostivou obuv (třeba nějakou čistě jednobarevnou, např. černou, na které je vše vidět) je potřeba impregnovat podobně, jako když se lakuje. Raději více tenkých vrstev z 25 cm, ne šplíchat na jedno místo z těsnè blízkosti a vytvářet stékající jezírka, která opět po zaschnutí logicky udělají mapy.
Jinak v některých obchodech vám u nových bot cca za stovku tu první ipregnaci provedou v nějaké mašině a můžete v nich rovnou šlapat.

martinkupka
hodnocení

2x

V Lidlu je ta impregnace k mání jen občas a 50 korun stála před 3 -4 lety

v pracovních oděvech se prodávají impreganční spreje SIGA, samozřejmě 300 ml balení je výhodnější bohužel většinou mají jen 200 ml a to stojí něco přes 100 korun

impregnace na textilu je hlavně kvůli špíně, delší déšt ani sníh to bez membrány t nevydrží, v zimě bych nosil kožené boty napuštěné balzámem na kůži zančky SIGA...to vše je v pracovncíh oděvech za ceny třetionové ve srvnáíní sc jinými šopy

hodně dobrý je malý sprej z dekatlonu zančky forklaz používám na textilní myslivecké boty zadrží to nějakou ranní rosu, je malý 100 ml a drahý asi 130,- kč

veronica
hodnocení

2x

Používám čistý silikon ve spreji Sheron multi. Neobsahuje rozpouštědla, je dalo by se říci jako potravinářský.

hodnocení

2x
Mohu opravdu doporučit. Používám na boty, batohy, bundy a zatím se nic nezkazíte.
doplněno 05.12.24 17:36: Nevím proč nejde přidat fotku.
TAGAL IMPREGNACE NA KUZI A BOTY.
Impregnace na boty

mate59
hodnocení

1x
Materiál obuvi je textil,takovou obuv bych impregnoval sprejem na textil, tím je Ochrana je i tak částečná vůči dešti.Jinak si myslím, nemá to moc smysl textilní obuv impregnovat.

hodnocení

0x
Dobrý den. Já poslední dobou impregnuju "po staru" - rozpuštěné nesolené sádlo a případně si dělám směs - sádlo, včelí vosk a lněný olej. V porovnání s různými spreji je to za pakatel a přijde mi, že to udělá minimálně stejnou nebo i lepší službu.

Impregnace pomocí tuků není příliš vhodná, jelikož uzavírá póry v materiálu a omezuje prodyšnost obuvi. Nicméně komu se nohy moc nepotí, tak to asi až tak nevadí. Na textilní materiál bych však tuto impregnaci nedoporučil, raději něco ve spreji. Prodavači ve sportovní/outdoorové prodejně by měli vědět, co funguje.

Děkuji za doplnění infa a upřesnění

hodnocení

0x

Na textil je jiná impreganace. Jednou jsem ji koupila omylem. Píšou tam, že je na textil i na kůži. Píšou že kožené boty, ůplátěné boty, stany, větrovky. Od té doby se dívám, abych koupila jen na kůži. Nějakou dobu je v prodeji impregnace s nanotechnologií, tou jem postříkala i umělou kůži a bez probléů i kabelka a peněženka. .

hodnocení

Děkuji všem, že jste se podělili o vaše názory. Nějakou tu levnější impregnaci zkusím. Jinak - na zimu mám pevné kožené boty, tohle bylo jen pro případ, že by mě počasí mělo nějak nepříjemně překvapit. Navíc - jsou nové, pěkné a to mě svádí je vyzkoušet. I když do téhle roční doby se spíš hodí nějaké pořádné koženky. Jo, marnivost, to je hrozná vlastnost! Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]