Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím poradte mi dárek pro vnučku...
Děkuji mnohokrát. Babička Dádí
Když byly vnučky v tomto věku, už je to nějaký pátek, sestavovaly nějaké obrázky a pak někdo dospělý jim to zažehlil, já si to bohužel nedokážu přesně vybavit a také nevím, jestli se to ještě vyrábí. Současné maminky by jistě věděly.
Děti dostanou od rodičů a celé rodiny takovou hromadu hraček a hadříků na oblečení, že ten můj dárek, na který jsem šetřila a pečlivě vybírala, není vůbec vidět. Vím, že nejlepší jsou ty dárky, ze kterých má dítě radost několik minut. Pak mě nemrzí, že to leží v koutě, pošlapané, zapomenuté. S vnuky a pravnuky jsem se přestala starat. Mám ve skříni pod halenkami krabici a běhehem roku, když uvidím, s odpuštěním, číčovinu za pár šestek, koupím a v krabici se dočká Vánoc. Divné tužky, hlavolamy, kabelečky, kapesníky, hrníček, obrázky, vystřihovánky. Vloni jsem pravnučce deku se svítícími hvězdami (na netu i u Vietnamců). Opravdu, drahých a sofistikovaných dárků děti dostanou hromadu a pak si nakonec hrají s provázkem nebo s míčkem. A babičce je líto, že si něco odřekla, aby mohla koupit děcku.
Vloni ještě tahle k dostání nebyla odkaz
Je jich spousta odkaz
Když né knihu, tak něco akčního, třeba pálky na stol. tenis, cyklistické či lyžařské brýle nebo rukavice, dětský mikroskop či dalekohled, flétnu, hlavolam, nějakou společenskou hru, která jí rozšíří znalosti, barvy na textil nebo na sklo, či nějakou výtvarnou hmotu, rámečky na její obrázky, pokud ráda tvoří, předplatné na nějaký časopis, lístek na nějaké představení nebo utkání, permanentku na bazén, nějaké oblečení, třeba cyklistický dres nebo naopak šaty na kulturu, náušnice, náramek...
Princezny vyšívaly, zkuste jednoduché vyšívání i s rámečkem nějaký pěkný pro začátek jednoduchý vzor.
Nebo pokud je akční, tak dobrou baterku, píšťalu s provázkem na zavěšení na krk pro zapískání v případě nouze, nebo kompas. Pro každodenní chození do školy, ze školy a na kroužek, když je ještě ráno i odpoledne tma - reflexní pásek na rukáv a na nohavici, bude dobře vidět i pro řidiče.
Děti velmi rychle rostou a tak potřebují spoustu oblečení. Možná potěší kvalitní silné ponožky do mrazu, pěkný kulich, který neprofoukne vítr, Pěkně teplé rukavice.
Pokud má s kým hrát tak různ hry: pexeso, karty, šachy/dáma, badmintonové pálky s míčkem, kostky, atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.