Nejste přihlášen/a.
Mouka Babiččina volba křehká těsta ...prošlá trvanlivost 25.10.2024 ano > ne
Neodpovím,peču,díky
Jak to asi dělali lidi dřív, když měli mouku v pytli a žádná trvanlivost tam napsaná nebyla?
Neměli internet, tak to neřešili, protože neměli kde. A pokud vás zajímá, jak mohli žít bez internetu, tak vězte že taky už všichni umřeli
tak vězte že taky už všichni umřeli
Ale prdlajs, lidí, co pamatujou svět bez internetu a mouku v pytlích, žije pořád dost. Jen v ČR je přes 2 miliony seniorů a minimálně ti 80+ pamatují prodej mouky na váhu nebo rovnou v režných pytlích. Shodou okolností při posledním setkání matky bratranec vzpomínal, jak jezdili s jeho otcem k nám do vsi do mlýna pro mouku.
Tak mouku na váhu já osobně nepamatuju, ale lopatičky, to je jiná. Stejné nebo velmi podobné mívali u nás na náměstí v cukrárně. Nakládali s tím bonbóny, co byly taky na váhu. Měl jsem to tehdy přímo před očima (tedy ve výšce očí) .
Pamatuji si bonbony na váhu,to byl voňavý sladký svět ...cukrárna od vitrýny čokoládové skleněné kastlíky, postupně směrem na konec dle ceny/kvality klesaly a končily polámaným mixem tvrďálů,co nám kazily zuby
Bratr je mlynář a když jsem od něho dostala pytel mouky, dostalo se mi poučení, ať ji dám do sklepa a půl roku ať ji nepoužívám. Prý musí "dozrát". Navíc, já se nikdy nedívám na darum spotřeby mouky. Jen každou dám na noc na mrazák, kdyby tam byla vajíčka, červíci nebo molové, abych si je nezavlékla do špajzu. .
Poslední větu jsem nezdůvodnila. Velký mráz zlikviduje všechny moly a jejich vývojová stádia. Tak se také dávají na mrazák třeba luštěniny, než je uskladníme na zimu.
"Neodpovím, peču, díky" to je zase dotaz.Prošlá trvanlivost 25.10.2024 ano ne. Ano, je to prošlá trvanlivost.
Ano,potvrzuji,je mi 75 let a jako malá jsem jezdila s maminku s pytlem pšence na vozíku do mlejna,ručně jsme ho táhly a ve mlejně čekaly,až se umele. Pak doma se umletá mouky vysypala do moučnice na půdě ,v levé přihládce hladká,v pravé hrubá mouka. Určitě vydržela přes rok.Je fakt,že mouka byla v suchu.Ale na žádné ty moly a různé breberky si nepamatuji. Nyní mám ve špajzu moly dost často na můj vkus,určitě si je kolikrát přinesu i z krámu.
Možná je můj názor směšný, ale jak je v názvu "babičina, babičino" nikdy to nekoupím. Přijde mi to jako trik výrobce, aby se lépe prodávalo zboží nevalné kvality.
Marketingový trik to samozřejmě je stejně jako slova "tradiční, domácí, chalupářský, mlynářský, staroćeský" a podobně. Ale název kvalitu potraviny neurčuje. Tu určuje výhradně a pouze Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Pokud je výrobek nevyhovující, SZPI jej stáhne z prodeje a rázem je na trhu bezpečno. Nad názvy si vůbec nemusíte lámat hlavu ani se obírat o kvalitní potraviny pouze kvůli averzi na aktuáli trendy v marketingu.
Každým rokem chci nějaký recept inovovat a jakmile otevřu weby s recepty,kde je jsou zavádějící názvy : babiččiny rohlíčky,babiččino vše na světě ,tak zavírám,.To je hloupé a naivní
"...prošlá trvanlivost 25.10.2024 ano > ne..."
Ano, ta mouka je už pár dní prošlá.
Pokud Vám ta mouka nejde naproti a nejsou v ní pavučinky, tak jí ochutnejte. Žluklou mouku snadno poznáte. V tom případě vyhodit. Jestli jste si nepopletla datum a není tam 25.10.2023, tak jí celkem nemá co být.
Červi jsou maso a prý brzy budeme běžně jíst červy jako potravinu. ˇčevi, cvrčci, hmyz je možné zakoupit už nyní, ale v přepočtu na váhu je cena řádově jako za lososa. Viděl jsem na tohle téma pár dokumentů, ale nedokoukal jsem žáden z toho důvodu, že nejsem cílovka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.