Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vaječný likér?

Od: benule® odpovědí: 6 změna:
Ahoj,vím že existuje mnoho receptu,máte svůj,výborný a osvědčený?Dík.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

2x

100 lidí, 100 chutí.

Můj recept je jednoduchý, ale časově náročnější.

Konzerva Salko, do hrnce s vodou, nechat vařit 2-4 hodiny, cukr zkaramelizuje
Po vychladnutí, rozhodně ne dříve! Salko otevřít, důvodem je tepelná roztažnost, chladnutí je možné urychlit ponořením do vody
Božkov Rum + Salko, poměr každý podle svého vkusu. Vlastně co moudrá EU zasáhla, je to tuším Božkov tradiční, plachetnice zůstala
Hotovo. Když jsem dával známým ochutnat s dotazem, co tam je, tak první dvě slova byly RUM, vejce.
Taky jsem "bezvaječnému vaječňáku" do ochutnání a hlavně do vyzkoušení nevěřil.
Existuje Salko karamel, nemám vyzkoušeno.

Kupuji už hotové,zkaramelizované Salko. Nevidím v tom rozdíl ;) Ale dělám likér karamelový.

hodnocení

1x

Já dělám takto: Jemný dámský likér na 3, tedy rum, 2 konzervy hnědé, karamelizované Salko, šlehačka 31%, žloutky (ale při dnešní ceně 10kč za vejce neee), vanilkový cukr. Všechno do vysoké uzké mísy a ponorákem vymixovat dohladka. *palec*Vždycky zapomenu, že je toho pak hodně a nemám skleněné lahve. Musím do Pet lahve. Pááááni, já se těšííím!

hodnocení

1x

Vloni jsem poprvé dělala tento a jiný už dělat nebudu, jak byl dobrý.

na 1,4 l likéru: 6 žloutků, plechovka kondenzovaného mléka,400 ml plnotučného mléka, 400 ml smetany ke šlehání, 1 ČL skořice,1 ČL perníkového koření, 0,5 ČL kardamomu, 0,25 ČL badyánu, 300 ml rumu, 50 ml amaretta.

Žloutky vyšlehat za studena v hrnci do pěny, pak přidat mléko, smetanu a kondenzované mléko. Za stálého míchání zahřívat a míchat tak dlouho, dokud směs nebude mít konzistenci řídkého pudinku. Pak přidat všechno koření, chvíli zahřívat, aby se rozvonělo. Směs nechat vychladnout a teprve pak dolít rum a amaretto.

hodnocení

0x
Upřímně, zkoušeli jsme spoustu "zaručených" receptů na cokoliv, které byly totálně k ničemu. Takže spoléhat v tomto na poradnu moc nepomůže. Mnoho stránek s recepty má i hodnocení uživatelů, podíval bych se tímto směrem...

liska5
hodnocení

0x

Mně vznikl likér meruňkový, když jsem do meruňkovice nacpala pokrájené sušené Bio meruňky nesířené, hnědé a sladké. Po pár dnech/ týdnech se vylouhují. A stejně nejlepší jsou ty alkoholizované nacucané kousky meruněk.

Na podzim dělávám z aronie nebo bezinek /plodů - kuliček/ likér, že je prosypu cukrem, povařím, procedím jemným sítkem nebo přes plátýnko, přidám šálek silné kávy a rum podle chuti. Dá se určitě takto udělat i z jiné kompotové šťávy.

Nedávno jsem dostala recept taky ze Salka - slazeného karamelového mléka, rum tuzemák a smetanu ke šlehání. Hustá kalorická bomba, ale dobrá. Předepsané koření jsem tam ani nemusela dávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]