Nejste přihlášen/a.
100 lidí, 100 chutí.
Můj recept je jednoduchý, ale časově náročnější.
Konzerva Salko, do hrnce s vodou, nechat vařit 2-4 hodiny, cukr zkaramelizuje
Po vychladnutí, rozhodně ne dříve! Salko otevřít, důvodem je tepelná roztažnost, chladnutí je možné urychlit ponořením do vody
Božkov Rum + Salko, poměr každý podle svého vkusu. Vlastně co moudrá EU zasáhla, je to tuším Božkov tradiční, plachetnice zůstala
Hotovo. Když jsem dával známým ochutnat s dotazem, co tam je, tak první dvě slova byly RUM, vejce.
Taky jsem "bezvaječnému vaječňáku" do ochutnání a hlavně do vyzkoušení nevěřil.
Existuje Salko karamel, nemám vyzkoušeno.
Já dělám takto: Jemný dámský likér na 3, tedy rum, 2 konzervy hnědé, karamelizované Salko, šlehačka 31%, žloutky (ale při dnešní ceně 10kč za vejce neee), vanilkový cukr. Všechno do vysoké uzké mísy a ponorákem vymixovat dohladka. Vždycky zapomenu, že je toho pak hodně a nemám skleněné lahve. Musím do Pet lahve. Pááááni, já se těšííím!
Vloni jsem poprvé dělala tento a jiný už dělat nebudu, jak byl dobrý.
na 1,4 l likéru: 6 žloutků, plechovka kondenzovaného mléka,400 ml plnotučného mléka, 400 ml smetany ke šlehání, 1 ČL skořice,1 ČL perníkového koření, 0,5 ČL kardamomu, 0,25 ČL badyánu, 300 ml rumu, 50 ml amaretta.
Žloutky vyšlehat za studena v hrnci do pěny, pak přidat mléko, smetanu a kondenzované mléko. Za stálého míchání zahřívat a míchat tak dlouho, dokud směs nebude mít konzistenci řídkého pudinku. Pak přidat všechno koření, chvíli zahřívat, aby se rozvonělo. Směs nechat vychladnout a teprve pak dolít rum a amaretto.
Mně vznikl likér meruňkový, když jsem do meruňkovice nacpala pokrájené sušené Bio meruňky nesířené, hnědé a sladké. Po pár dnech/ týdnech se vylouhují. A stejně nejlepší jsou ty alkoholizované nacucané kousky meruněk.
Na podzim dělávám z aronie nebo bezinek /plodů - kuliček/ likér, že je prosypu cukrem, povařím, procedím jemným sítkem nebo přes plátýnko, přidám šálek silné kávy a rum podle chuti. Dá se určitě takto udělat i z jiné kompotové šťávy.
Nedávno jsem dostala recept taky ze Salka - slazeného karamelového mléka, rum tuzemák a smetanu ke šlehání. Hustá kalorická bomba, ale dobrá. Předepsané koření jsem tam ani nemusela dávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.