Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupila jsem jedlé kaštany, ještě jsem je nikdy nedělala. Občas si je dám na vánočních trzích, ale taky jsem byla někdy zklamaná, byly připálené a nedobré. Dělat na pánvi nebo v troubě? Jak dlouho nebo na jakou teplotu. Máte někdo zkušenost? Budu ráda za Radu. Díky
Kaštany jsem vždycky na té straně u zadečku nařízla do kříže, aby při pečení nebouchaly, chvíli nechala v horké vodě, pak osušila a pekla v troubě na plechu. Po upečení sundat vrchní tvrdou i spodní měkkou slupku. Pak jsem z nich dělala kaštanový dort se šlehačkou, byl chutí podobný dortu oříškovému. Dobrá byla i kaštanová nádivka ke kuřeti.
Kaštany jsem nikdy nekupovala, jen jednou a byly uvnitř zcela plesnivé. Chodila jsem na ně do lesa, bylo jich plno.Byly čerstvé a velice chutné.
Jenže jak se s lety rozmnožila černá zvěř, ti kanci to všechno stačí sežrat. I když kaštanovníky tam pořád jsou, ty plody už ne. Škoda. Byly chutné. Jaga.
Já jedlé kaštany jedl jen jednou, je temu asi 20 let a chutlalo mi to dost podobně, jako brambory. Byli jsme tenkrát pracovně "v Košicoch" (tak to říkají Košičani) a jeden z kolegů nás jedlými kaštany na hoteláku podostil. Zda je to běžná chuť nebo byla chyba v přípravě, nevím dodnes a ani neznám vyloženého milovníka jedlých kaštanů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.