Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hanouskův aparát

Od: zmatenka® odpovědí: 7 změna:

Prosím všechny o pomoc. Potřebovala bych fotografii Hanouskova aparátu, kterým se v minulých letech léčila dysplazie kyčelních kloubů u kojenců. Našla jsem na netu jen jednu, ale na ní nejsou ty upínací řemínky. Z vlastní zkušenosti vím, jak strojek vypadal, bohužel jsem ho ale nikdy nevyfotila. Prosím, pokud byste nějakou fotku měli, buďte tak hodní a poskytněte mi ji. Děkuji předem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

4x

Na webu Masarykovy univerzity jsem našel prezentaci v pdf, kde jsou hned dvě fotografie (str. 26)...
is.muni.cz/...
Vytáhl jsem je z ní a pomocí Photoshopu trochu zvětšil. Na závěr jen malá připomínka... při použití nezapomeňte uvést zdroj, případně kontaktujte přímo Masarykovu univerzitu, zda by vám mohli poskytnout originální foto nebo alespoň odkázat na jejich původní zdroj.

Hanouskův aparát
Hanouskův aparát #2
bear
22.11.24 23:15

*palec*

kmet
hodnocení

0x

Zkuste prohledat obrázky alternativ: tubinger orthosis a pavlik harness, budou podle mě k nerozeznání podobné.

bear

To právě že myslím, že ne.

Také jsem googlil a Hanouskův má základ laminátovou desku (pravděpodobně co by základnu opory pod zády). Viz.:

google.com/...

hodnocení

jk2021 Ó, velmi děkuji za tak rychlou a bezvadnou odpověď! To je přesně ono, co jsem já neúspěšně hledala. Já ten obrázek potřebuji do soukromé rodinné kroniky. Aparátek byl používán dítětem v naší rodině a dnes si ho už téměř nikdo neumí představit. Tak jen pro rodinu... Ještě jednou díky.

jk2021

Není zač... posílám i v zip archivu (poraďte obrázky znovu zmenšilo, což mě nenapadlo).

hanapar.zip2.23 MB

grossmanuz
hodnocení

0x
Já jsem v něm byl 1,5 roku 1. Ortopedická klinika Prof.Zahradníčka
1948-1950 . Už jsem nikdy neměl problémy. 2006 mi kloub vyměnili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]