Nejste přihlášen/a.
Artroza, odrbaná chrupavka v koleni nebo třeba v kyčli? Tu nikdo a nic nenahradí. Žádné potravinové doplňky. Co projde žaludkem a trávením vůbec, nemá šanci nahradit chybějící chrupavku. Smiřte se s výměnou celého kloubu. Je nás tady spousta, kdo tohle máme za sebou. Čím dříve, tím lépe, pokud se ještě všechno snadněji hojí a máme v kondici svaly, břicha, zad a zadku. Vyměněnému kloub tím usnadníme rehabilitaci.
"Dnes má rád každý libové maso" - a to Vám brání koupit si šlachovitější a prorostlejší prosím jak?
Nic lepšího, než živočišný kolagen na klouby ještě nikdo nevymyslel. Takže nekupovat kuřecí prsa a ryby, ale třeba kližku, krkovici a podobně. A klidně taky sulce a želatinu.
U slušně vychovanýho řezníka sulc, neboli huspeninu koupíš. Ale čím větší řeznictví, tím menší šance, že to budou mít.
Tlačenku, vepřové koleno i gumové bonbony, kde je napsáno vepřová želatina. Jinak se dá kolagen koupit v lékárně. Otázka je, kolik si ho tělo do kloubů uklidí. Jak bylo řečeno, chybějící chrupavku už neopraví, jen se podílí na údržbě té stávající.
Pomáhá i vhodné rehabilitační cvičení.
Nevím, co má Šulc, já mám ráda sulc.
Nesmí člověk hned všemu věřit. Já mám z masa nejraději právě ten odpad. Co nikdo nechce. Libové maso mi připadá tuhé, suché, bez chuti, jako dříví. Zato zakrojit si do prorostlého bůčku, to je dobrůtka. A domácí křen to jistí. Koleno je prima, vařívala jsem ho na Silvestra. Co se nesnědlo, z toho jsem, druhý den udělala bezvadný domácí prejt. Stačila pomletá syrová játra, pár rohlíků, koření, vývar...
Už jako dítě jsem milovala obírat z polévky kosti, ty rozklepané šlachy a chrupavky. Mohu to jíst dodnes. Přesto jsem se před 8 lety dostala pod nůž chirurgům - umělý kolenní kloub. Přestože jsem jedla ten kolagen ve velkém.
Dneska si říkám: Co tě čeká, to tě nemine. Jezte nebo nejezte, záleží navíc na mnoha dalších okolnostech. Je to u každého člověka jiné. Neděste se, bude to dobrý, uvidíte. Ona ta totálka nebyla nakonec vůbec tak zlá, jak jsem čekala. Co vás nezabije, to vás posílí. Jaga.
snadné řešení, nebo řešení pro ty, co se nechtějí denně cpát sulcem, jsou potravinové doplňky z lékárny
Nedoporučuji ony přípravky v kapslích. Aby účinkovaly, je třeba velké množství, takže denně třeba 3x12 tablet. Z toho bolí žaludek. Zkusila jsem onu hrstičku kapslí hodit do skleničky s vodou, abych viděla, co to dělá v bříše. Bohatě nabobtnaly. Takže jestli, tak formou geladrinku v prášku. A ještě s nějakou přírodní protizánětlivou složkou.
Lékaři se touto otázkou zabývají alespon sto roků, uspokojivou odpověď dosud nenašli, raději kloub vymění celý.
Mám několik známých, kteří užívají Gerolen HA pro koně. Jsou různé příchutě, nejraději prý višňový. Osobní zkušenost nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.