Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat potřebné látky pro klouby z kolene?

Od: kvido odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se poradit co jíst abych podpořil klouby.
Dnes má rád každý libové maso, ale chybí nám kalogen.
Kde se nachází a jak ho konzultovat?
Je pravda, že stačí uvařit koleno a to má všechen ten Šulc?
Děkuji za radu

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Artroza, odrbaná chrupavka v koleni nebo třeba v kyčli? Tu nikdo a nic nenahradí. Žádné potravinové doplňky. Co projde žaludkem a trávením vůbec, nemá šanci nahradit chybějící chrupavku. Smiřte se s výměnou celého kloubu. Je nás tady spousta, kdo tohle máme za sebou. ;) Čím dříve, tím lépe, pokud se ještě všechno snadněji hojí a máme v kondici svaly, břicha, zad a zadku. Vyměněnému kloub tím usnadníme rehabilitaci.

hodnocení

6x

"Dnes má rád každý libové maso" - a to Vám brání koupit si šlachovitější a prorostlejší prosím jak?

Nic lepšího, než živočišný kolagen na klouby ještě nikdo nevymyslel. Takže nekupovat kuřecí prsa a ryby, ale třeba kližku, krkovici a podobně. A klidně taky sulce a želatinu.

kvido
hodnocení

Nebrání mi nic si koupit něco prorostlejšího.
A culc s želatinou koupím prosím kde?
Pořádně nevím jak to vypadá, ale pokud je to na klouby, tak bych si to občas koupil.
Děkuji

To si spíš doma uvařte. koreni.cz/...

kvido
hodnocení

@elisa24
Děkuji za recept.
Ono to jde koupit i u řezníka?
Děkuji

U slušně vychovanýho řezníka sulc, neboli huspeninu koupíš. Ale čím větší řeznictví, tím menší šance, že to budou mít.

liska5

Tlačenku, vepřové koleno i gumové bonbony, kde je napsáno vepřová želatina. Jinak se dá kolagen koupit v lékárně. Otázka je, kolik si ho tělo do kloubů uklidí. Jak bylo řečeno, chybějící chrupavku už neopraví, jen se podílí na údržbě té stávající.

Pomáhá i vhodné rehabilitační cvičení.

Kližka a podobně je samozřejmě dobré na klouby ale proč zavrhovat ryby a nekupovat je ty mají zase jiné preference

hodnocení

4x

Nevím, co má Šulc, já mám ráda sulc.

Nesmí člověk hned všemu věřit. Já mám z masa nejraději právě ten odpad. Co nikdo nechce. Libové maso mi připadá tuhé, suché, bez chuti, jako dříví. Zato zakrojit si do prorostlého bůčku, to je dobrůtka. A domácí křen to jistí. Koleno je prima, vařívala jsem ho na Silvestra. Co se nesnědlo, z toho jsem, druhý den udělala bezvadný domácí prejt. Stačila pomletá syrová játra, pár rohlíků, koření, vývar...

Už jako dítě jsem milovala obírat z polévky kosti, ty rozklepané šlachy a chrupavky. Mohu to jíst dodnes. Přesto jsem se před 8 lety dostala pod nůž chirurgům - umělý kolenní kloub. Přestože jsem jedla ten kolagen ve velkém.

Dneska si říkám: Co tě čeká, to tě nemine. Jezte nebo nejezte, záleží navíc na mnoha dalších okolnostech. Je to u každého člověka jiné. Neděste se, bude to dobrý, uvidíte. Ona ta totálka nebyla nakonec vůbec tak zlá, jak jsem čekala. Co vás nezabije, to vás posílí. Jaga.

hodnocení

2x

Pro ty, kteří mají rádi jen libové maso, tak je tu Alavis.

Zbytečně, na čas to pomůže, stejně skončíte na endoproteze.

hodnocení

1x
I kdyby jste jedl denně 50kg sulcu nikdy to nepomůže. Artróza je civilizační choroba právě z masa. Začnete jíst rostlinou stravu a poznáte pokroky a také pohyb je důležitý. Prokrvené koleno - stálý přísun živin.
liska5
24.11.24 14:26

km
hodnocení

0x

snadné řešení, nebo řešení pro ty, co se nechtějí denně cpát sulcem, jsou potravinové doplňky z lékárny

liska5

Nedoporučuji ony přípravky v kapslích. Aby účinkovaly, je třeba velké množství, takže denně třeba 3x12 tablet. Z toho bolí žaludek. Zkusila jsem onu hrstičku kapslí hodit do skleničky s vodou, abych viděla, co to dělá v bříše. Bohatě nabobtnaly. Takže jestli, tak formou geladrinku v prášku. A ještě s nějakou přírodní protizánětlivou složkou.

hodnocení

0x

Lékaři se touto otázkou zabývají alespon sto roků, uspokojivou odpověď dosud nenašli, raději kloub vymění celý. :(

hodnocení

0x

Mám několik známých, kteří užívají Gerolen HA pro koně. Jsou různé příchutě, nejraději prý višňový. Osobní zkušenost nemám.

Nezapomeňte koníkům k Vánocům donést mrkvičku, jablíčka, oves a tak dále. Jinak každý dietolog Vám potvrdí, že výrobky určené pro zvířata nejsou určeny pro lidskou konzumaci.

Pokud jsou ale Vaši známí koně, tak beru zpět. Ti to mohou konzumovat, protože je to právě pro ně.

Díky, budu koníky pozdravovat ! *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]