Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování proti klíšťové encefalitidě

Od: bianca® odpovědí: 16 změna:

Prosím, máte někdo zkušenost s očkováním? Chtěla jsem se objednat a sestřička mi sdělila, že za 1 dávku budu platit Kč 1350. Domnívala jsem se, že je to hrazeno pojišťovnou nebo alespoň z části... díky za odpovědi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

1x

Zadarmo je to az od 50ti let.
vitalia.cz/...

hodnocení

díky, už se mi to podařilo zjistit i u mé pojišťovny, poplatek mi uhradí

hodnocení

1x

Pojišťovně to musíš vyúčtovat a následně ti část proplatí

hodnocení

ano, už jsem si zjistila, proplatí mi celé, díky za odpověď

hodnocení

1x

s klíšťaty není žádná sranda...brácha rybář -tam ho asi chytil-měl jedno přisáté na noze zezadu kolena...nějak to přecházel..pak začal marodit a než se dobrali výsledku tak skončil v nemocnici...kdoví kolik let mu to ubralo a o zdraví ani nemluvím...pořád to není dobré...já osobně jsem na důchodě a očkování jsem měl zdarma ještě jedno poslední budu mít v v roce 2026

hodnocení

jj přesně tak, 10 jich může být v pohodě a 11.ne

hodnocení

0x

Teď už klíšťata nejsou. Na jaře a v létě, chodíváš do lesa? Válíš se po loukách? Máš několik psů, kteří klíšťata donesou domů? Ne? Tak proč očkování. Proti chřipce, to bych chápala, ale na nemoc roznášenou klíšťaty a komáry, na zimu, tomu fakt nerozumím.

km

jaký "na zimu"? to není sezónní očkování!
"tomu fakt nerozumím" to máte pravdu...

hodnocení

Právě, že v zimních měsících se doporučuje 1. dávka očkování, poté druhá a teprve pak je člověk chráněn, což vyjde na období, kdy klíšťata budou... Já jich mám za sezonu vždy několik, asi je přitahuji, zatím jsem sice žádné problémy neměla, ale nemusí to tak být stále

pb®
hodnocení

0x
Mám, dostala jsem po ní roztroušenou sklerózu. Přečtěte si dobře příbalový leták, dostupný je na SÚKLu. Vzplanutí autoimunitních onemocnění je u téhle vacíny mezi nežádocími účinky. Klíště jsem neměla, ani nepamatuju. Do lesa lezu jedině postříkaná repelentem, po příchodu všechno oblečení do pračky a já pod sprchu.

"Klíště jsem neměla, ani nepamatuju..."

Tak to máte štěstí. Mám chatu na berounsku a klíšťata mívám skoro pravidelně. Také třeba 6 kusů najednou. Samozřejmě jsem pravidelně očkovaný. A znám člověka, který klíšťovou encefalitidu prodělal. Děkuju, nechci *blee*!

mleko
A víš že prani na běžných 40 stupňů klíštěti vlastně vůbec nevadí a v pohodě ho přežije?
rozumvhrsti

Takže vy jsem mezi klíšťaty nepohybujete a dala jste si očkování jen protože bylo zdarma a po očkování jste prodělala sklerózu, rozumím tomu správně?

A jaké přesně očkování resp. vakcína to měla být, kdy, a jakou máte celkovou anamnézu? Předtím jste nikdy s ničím nemarodila že?

hodnocení

0x
Viděla jsem krásnou holku, která nebyla očkovaná a kvůli klíštěti skončila na vozíku.

Arvi, koukám, že dívka na vozíku na tobě zanechala varování. Běžel ses nechat naočkovat? :-D

hodnocení

0x

Nejdůležitější otázka je: jakou máte pojišťovnu? U OZP to z části hrazeno je u lidí pod 50, nad 50 je to zdarma pro všechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]