Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značkové oblečení - výhody

Od: geek® odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, poslední dobou frčí značkové oblečení výrobců Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Vans, Converse apod. Je takové oblečení kvalitní za ty peníze?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že to není až tak o o tom, aby něco vydrželo. Mi třeba vadí, když musím nosit něco příliš dlouho, jenom proto, že je to značka. Kromě obuvi. Ty mám ráda Rieker. Ale i ty nemám jen jedny, takže je nestíhám ošapat. :-D Raději si koupím dvě trička no name, která s lehkou hlavou vyhodím, než mít jedno několik let jen proto, že je to značka. Značka je pro, nechci říkat snoby, protože to tak není, ale je to tak. Je to móda, ukázat, že na to mám a že mám vkus. ;) Jen můj názor.

bramburka

@babkazov: Ono taky zalezi, v jakem veku si tu modu kupujete a zda mate to obleceni jen na doma nebo v nem chodite do spolecnosti.
Napr. tricka od firmy Bushman si udrzi formu i po nekolika letech, zatimco levne tricko je po tretim vyprani vytahane jako onuce. A vsimnete si, ze uz i nasi remeslnici voli kvalitni obleceni - od tricek po monterky.
Ale je to otazka nazoru, zkusenosti a samozrejme i financi.

Skutečně? To jsem vůbec netušila. Děkuji, neumřu neinformovaná.

bramburka
hodnocení

2x

Nevim, kolik je vam roku, ale treba Tommy Hilfinger je na trhu od roku 1985 a Calvin Klein se prosadil nekdy kolem roku 1980 a firmu zalozil jeste driv. Obleceni je to kazdopadne kvalitni!
Nekdy je lepsi si koupit par kvalitnich kousku, ktere vydrzi, nez vetsi mnozstvi kusu, ktere jsou ze spatneho materialu a nedrzi formu.
Ale to si musi vykouset kazdy sam.

hodnocení

Dobrý den, mám dojem, že snad ten Tommy na sobě rok někdy má psaný. Chápu, že jsou na trhu dlouho, ale nevím, jak byla dostupnost u nás před 1989 (představuji si Tuzex/nic).
mem

TH si před r. 1989 nějak nevybavuju. Je to low-end, móda pro masy. Jestli chcete kvalitu, co drží, tak outdoorové značky.

hodnocení

2x

Boty Vans nosím pořád, mám rád jejich pohodlnost a sednou mi dobře, navíc je kupuji za polovic. Jsou to ale boty na max 1 rok, protože jsou to šmejdy a to všechny jejich "urovně". Boty Converse to samé, prostě předražené hadrové kecky. Nějaké kočce 50kg možná vydrží, chlapovi 90kg ucitě ne.

Calvina jsem měl pouze trenky a vydržely léta.

Hilfiger převážně postrádá styl, takže ani kvalita ho nenahradí. Stejně o ní pochybuji.

hodnocení

Díky. To je pěkná sleva. Tak to mne by asi taky nevydržely. :)

hodnocení

2x

Z Vámi uváděných značek nemám doma nic. Ale zkušenosti s drahým a levným oblečením a doplňky mám. Různé zkušenosti. Drahé oblečení jaksi přitahuje pohromy. Do měsíce po zakoupení jsem si většinou trička pokecala kečupem, psí drápek vyháhl očko na pletenině... Tedy životnost mnohem menší než u oblečení z vietnamské tržnice. A i kdybych si ty drahé kousky nezničila, celkově spíš dávám přednost dvěma i třem levnějším kouskům na střídání, než abych nosila skroro pořád jeden drahý kus s emblémem, který do dálky volá, že mám prachy.

V minulosti jsem měla pár kousků prádla od Victoria´s Secret. Manžela to rozhodně nerozvášnilo víc než obyčejné prádlo.

Velký rozdíl jsem vždy pozorovala při výběru obrouček brýlí. Ty nejdražší vždy slušely nejvíce. A to jsem se při prvním rychlém zkoušení ještě nedívala na cenu.

Měla jste manželovi ukázat účtenku za to prádlo... to byste pak viděla nával vášní... *smich*

hodnocení

1x
Dobrý večer, Vámi vyjmenované značky nefrčí jen poslední dobou, ale nosí je lidé už od mého mládí.. samozřejmě každá značka má jiný styl. Nejsou to ani nikterak drahé značky, i když se v nabídce dají najít dražší kousky. Třeba boty Vans mi vždy vydržely méně,než Adio nebo DC. Conversky jsou klasika, ale vydrží tak nějak normálně, jako by Vám vydržely normální kecky. Calvin Klein mě moc nebere, ale trička udrží tvar i po několika vypráních. Od Tommy Hilfiger mám kabelku, trička a boty. No a kvalita normál. Ale mě celkově vydrží oblečení hodně,mám oblečení které nosím od svých patnácti let (to ale Peru v ruce, na tričkách už je to po těch letech samozřejmě vidět, nebo džíny ty to už většinou také nedaly *smich*). Nevím s čím (s jakou značkou) nyní srovnáváte.. ale je to prostě věc toho, co se Vám líbí. Rozhodně je kvalitnější než mnohé značky v různých obchodních domech s potravinami..Takže když to vezmu za mě kolem a kolem - oblečení vydrží, tudíž se tyto značky dají považovat za ty kvalitní.
hodnocení

Dobrý den, díky. Dřív jsem asi znal jen Adidas a Nike, ale osobně jsem měl snad od nich jen 2 páry bot. Tolik jsem to asi dřív neregistroval. :) Poslední dobou jsem si objednal třeba trička s „veselými“ motivy (např. IT), prý jsou i kvalitní materiálově.
Upřímně třeba u riflí nevím, jestli bych poznal rozdíl, kdybych měl značkové. :)
Značkové oblečení - výhody
No, je pravda že dnes už se dá narazit na kvalitnější džíny i v obyčejnějších obchodech. Ale dříve jsem nosila jen Levisky, Coxs, Lee a nebo Wrangler *smich* Jenže pak už začaly být jaksi dělané hůře a už to nevydrželo jako dřív. Teď nosím nejraději Boden. Kvalita a střihy úžasný. A Freddy,ale to nejsou úplně džíny. A AtomRat, jsou jiné, výraznější a výdrž taky skvělá. Vzpomínám si, když u Vietnamců stály džíny dvě kila a prd vydržely. Pak jsem na střední viděla kamarádku v parádních jeansech. Ptala jsem se jí, odpověděla že jsou od Vietnamců a že stály 600 Kč..na tu dobu to byla vysoká cena na zboží u Vietnamců,ale to zpracování bylo pecka. Po čase mi je věnovala a tahala jsem je ještě hodně let.

fram
hodnocení

0x

Kvalitní zboží to možná je. Ježe problém je v tom, že tzv. Značky sem vozí jen to z konce nabídky, levné zboží. Nebo co se ve vlasti neprodalo. Ostatní je pro nás úplně moc drahé (nebo škoda). Nevěřím tudíž Značkám nijak moc.

Na českých e-shopech nebo i v obchodech, mají většinou totožnou nabídku jako v zahraničí. Tedy,alespoň z mých zkušeností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]