Nejste přihlášen/a.
Já si myslím, že to není až tak o o tom, aby něco vydrželo. Mi třeba vadí, když musím nosit něco příliš dlouho, jenom proto, že je to značka. Kromě obuvi. Ty mám ráda Rieker. Ale i ty nemám jen jedny, takže je nestíhám ošapat. Raději si koupím dvě trička no name, která s lehkou hlavou vyhodím, než mít jedno několik let jen proto, že je to značka. Značka je pro, nechci říkat snoby, protože to tak není, ale je to tak. Je to móda, ukázat, že na to mám a že mám vkus.
Jen můj názor.
@babkazov: Ono taky zalezi, v jakem veku si tu modu kupujete a zda mate to obleceni jen na doma nebo v nem chodite do spolecnosti.
Napr. tricka od firmy Bushman si udrzi formu i po nekolika letech, zatimco levne tricko je po tretim vyprani vytahane jako onuce. A vsimnete si, ze uz i nasi remeslnici voli kvalitni obleceni - od tricek po monterky.
Ale je to otazka nazoru, zkusenosti a samozrejme i financi.
Nevim, kolik je vam roku, ale treba Tommy Hilfinger je na trhu od roku 1985 a Calvin Klein se prosadil nekdy kolem roku 1980 a firmu zalozil jeste driv. Obleceni je to kazdopadne kvalitni!
Nekdy je lepsi si koupit par kvalitnich kousku, ktere vydrzi, nez vetsi mnozstvi kusu, ktere jsou ze spatneho materialu a nedrzi formu.
Ale to si musi vykouset kazdy sam.
Boty Vans nosím pořád, mám rád jejich pohodlnost a sednou mi dobře, navíc je kupuji za polovic. Jsou to ale boty na max 1 rok, protože jsou to šmejdy a to všechny jejich "urovně". Boty Converse to samé, prostě předražené hadrové kecky. Nějaké kočce 50kg možná vydrží, chlapovi 90kg ucitě ne.
Calvina jsem měl pouze trenky a vydržely léta.
Hilfiger převážně postrádá styl, takže ani kvalita ho nenahradí. Stejně o ní pochybuji.
Z Vámi uváděných značek nemám doma nic. Ale zkušenosti s drahým a levným oblečením a doplňky mám. Různé zkušenosti. Drahé oblečení jaksi přitahuje pohromy. Do měsíce po zakoupení jsem si většinou trička pokecala kečupem, psí drápek vyháhl očko na pletenině... Tedy životnost mnohem menší než u oblečení z vietnamské tržnice. A i kdybych si ty drahé kousky nezničila, celkově spíš dávám přednost dvěma i třem levnějším kouskům na střídání, než abych nosila skroro pořád jeden drahý kus s emblémem, který do dálky volá, že mám prachy.
V minulosti jsem měla pár kousků prádla od Victoria´s Secret. Manžela to rozhodně nerozvášnilo víc než obyčejné prádlo.
Velký rozdíl jsem vždy pozorovala při výběru obrouček brýlí. Ty nejdražší vždy slušely nejvíce. A to jsem se při prvním rychlém zkoušení ještě nedívala na cenu.
Kvalitní zboží to možná je. Ježe problém je v tom, že tzv. Značky sem vozí jen to z konce nabídky, levné zboží. Nebo co se ve vlasti neprodalo. Ostatní je pro nás úplně moc drahé (nebo škoda). Nevěřím tudíž Značkám nijak moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.