Nejste přihlášen/a.
Vyzkoušela jsem různé lemy, na punčochy mi berou míru ve zdravotnických potřebách, ráno je natáhnu až nahoru, jdu na procházku a za chvíli se sunou po stehnu dolů. Musím se vždy někde stavovat, abych je upravila.
Vloni jsem byla na operaci a před výkonem mi nohu měřil doktor. Přesto se mi také rolovala punčocha na stehně dolů a navíc se mi ten otvor na prsty zařezával tak, že jsem ji musela nepatrně nastříhnout, abych v ní vůbec vydržela
Potom mi lékař dal punčochu o číslo větší a to už bylo celkem v pohodě, už se nerolovala, i když jsem ji také musela občas popotáhnout ke tříslu...Naštěstí jsem nosila u každé nohy jen týden, tak se to dalo vydržet..
Pokud nosíte dlouhodobě, nebylo by lepším řešením nechat si předepsat ty s upínáním do pasu?
Zdravím, také mám takový problém se stehenními punčochami. Odmašťovala jsem pod silikonové lemy, nepomohlo. Lékař mi říkal, že to ženy řeší podvazkovým pásem nebo si sami vyrobí pomůcku podobnou podvazkovému pásu. U podkolenek je to jiné. Nejsou tak namáhány přes kolena, a proto pokud je správná velikost, drží. Pokud má někdo radu, zkušenost, uvítám ji i já.
Na obrázku nejsou žádné legíny, ale kompresní punčocháče. Také mi je v lékárně paní doporučila, ovšem zkuste v nich být delší dobu. Snad hodně štíhlá ..., legíny končí u kotníku, pro kompresi je nutné mít staženou nohu už od prstů, jinak neplní funkci komprese.
Mne lymfolog na neproudící lymfu v nohou, radí kompresní legíny. Jako muž jsem k nápadu skeptický, ale prý existují i pro muže. Jenže měřím 190 a jsem v pase silnejší. Takové zdravotnické legíny , které by byly dlouhé a na větší obvod pasu, nemohu nikde sehnat. Tak nenosím nic. Zkoušel jsem i kompresní podkolenky, ty bez špice se mi u prstů bolestivě zařezávaly do hohy. Pokud měly špici, tak se nezařezávaly ale při opuchání nohy (k večeru) silně tlačily. Lymfomasáže mám zakázané lékařem, mám poškozené cévy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.