Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se mi kompresní punčochy sunou dolu?

Od: aja1946® odpovědí: 23 změna:

Vyzkoušela jsem různé lemy, na punčochy mi berou míru ve zdravotnických potřebách, ráno je natáhnu až nahoru, jdu na procházku a za chvíli se sunou po stehnu dolů. Musím se vždy někde stavovat, abych je upravila.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vloni jsem byla na operaci a před výkonem mi nohu měřil doktor. Přesto se mi také rolovala punčocha na stehně dolů a navíc se mi ten otvor na prsty zařezával tak, že jsem ji musela nepatrně nastříhnout, abych v ní vůbec vydržela*zed*

Potom mi lékař dal punčochu o číslo větší a to už bylo celkem v pohodě, už se nerolovala, i když jsem ji také musela občas popotáhnout ke tříslu...Naštěstí jsem nosila u každé nohy jen týden, tak se to dalo vydržet..

Pokud nosíte dlouhodobě, nebylo by lepším řešením nechat si předepsat ty s upínáním do pasu?

Proč se mi kompresní punčochy sunou dolu?
hodnocení

Ty jsou opravdu velmi zajímavé, neslyšela jsem o nich, zkusím se poptat,

jr
hodnocení

0x
Mám tuto značku, sice jen od kolen dolů, ale nerolují se a drží na místě.
Proč se mi kompresní punčochy sunou dolu? #2
hodnocení

Dekuji, ale to neni odpověd pro mne, nízké nemají takový problém

hodnocení

0x

Zdravím, také mám takový problém se stehenními punčochami. Odmašťovala jsem pod silikonové lemy, nepomohlo. Lékař mi říkal, že to ženy řeší podvazkovým pásem nebo si sami vyrobí pomůcku podobnou podvazkovému pásu. U podkolenek je to jiné. Nejsou tak namáhány přes kolena, a proto pokud je správná velikost, drží. Pokud má někdo radu, zkušenost, uvítám ji i já.

id
Po operaci jsem si u vietnamců koupila nejdelší pánské šle-šráky na kalhoty. A ejhle, fungovalo to bezvadně. Jen opatrně sedat ať si přesku nezatlačíte do zadku.
hodnocení

Ty sice nám, ale jak koukám, ty zoubky by mohly poničit lem.
hodnocení

A co se týče podvazků, tak to zavírání jedem silný anezapne se to.
id
Ajo, vám není pomoci. Nevyzkoušíte, zavrhujete. A vaše "co kdyby" není na místě.
petr2
@id
Přesně jak píšete madam ´´aje ´´se nikdo jen tak nezavděčí a jak se jí odpoved nelibí dotyčný dostane skoro vynadáno.
A slůvka prosím a děkuji….taky moc nepužívá.
Přeji hezký večer
hodnocení

Nikomu nenadavam, jen se mi to bohužel taky neosvedcilo

id
Ve svém věku není potřeba lhát. Napřed píšete, že máte obavy, aby se lem nepoškodil. Nyní píšete, že máte odzkoušeno, hmm...

hodnocení

0x

Taky mi stehení punčochy padaly. Vyřešil jsem zkrácením obvodu steheního lemu, přehnout a sešít. Musí se zkusit kolik přehnout. U mne asi 2cm a tedy zmenšení obvodu o 4cm.

hodnocení

0x
Kompresní punčochy je nesmysl, náročný na velikost, aby přesně seděly.
Kupují se kompresní LEGÍNY
doplněno 16.11.24 12:23: Nebo se použije to na druhým obrázku
Kdo by měl problém kvůli většímu břichu, tak normálně kšandy
Proč se mi kompresní punčochy sunou dolu? #3
Proč se mi kompresní punčochy sunou dolu? #4
hodnocení

To snad psal chlap. Hnusné, drahé a neprodyšné

Na obrázku nejsou žádné legíny, ale kompresní punčocháče. Také mi je v lékárně paní doporučila, ovšem zkuste v nich být delší dobu. Snad hodně štíhlá ..., legíny končí u kotníku, pro kompresi je nutné mít staženou nohu už od prstů, jinak neplní funkci komprese.

@1jana
Kompresní legíny jsou funkční zdravotnická věc. Je možný doplnit kompresníma ponožkama.
Je to vyzkoušený od servírek co byly na nohou 12 hodin denně 26dní měsíčně. Dokonce lepší než kompresní punčochy. Obrovská úleva.
Kompresní legíny se dělají i pro silnější postavy.
Doplním -lepsi než kompresní punčochy byly legíny v kombinaci s ponožkami
hodnocení

Souhlasím s Janou

pacient

Mne lymfolog na neproudící lymfu v nohou, radí kompresní legíny. Jako muž jsem k nápadu skeptický, ale prý existují i pro muže. Jenže měřím 190 a jsem v pase silnejší. Takové zdravotnické legíny , které by byly dlouhé a na větší obvod pasu, nemohu nikde sehnat. Tak nenosím nic. Zkoušel jsem i kompresní podkolenky, ty bez špice se mi u prstů bolestivě zařezávaly do hohy. Pokud měly špici, tak se nezařezávaly ale při opuchání nohy (k večeru) silně tlačily. Lymfomasáže mám zakázané lékařem, mám poškozené cévy.

Pane "paciente"
Kompresní legíny jsou k dispozici i v nadměrných velikostech, jako XXL , nebo XXXL
Ale někdy se jim říká "KOMPRESNI KALHOTY"tak hledat i pod tímhle názvem
gymbeam.cz/...
Kompresní kalhoty(legíny):
lipoelastic.cz/...
Kombinovat s kompresní ponožkami.
Výhoda je, když se začne třeba shrnovat špice, lze tu ponožku snadno zase natáhnout. Narozdíl od kompresních punčoch.
Tady mě exot tazatelka fakuje ve smyslu "to psal snad chlap"když se jí snažím radit. Ale ona tomu nerozumí...rady si neváží. Píšu zkušenosti mnoha lidí
Proč se mi kompresní punčochy sunou dolu? #5
Proč se mi kompresní punčochy sunou dolu? #6

hodnocení

0x
Také je momentálně nosím,ale nahoře na tom lemu jsou takové gumové nopy, ty drží a neklouzou dolů.
hodnocení

To vím taky, ale časem se vždy, posunou níž

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma punčochy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]