Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žehlení kožené sukně

Od: kristyna odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám koženou sukni, nebo teda spíš takovou imitaci, kůže/latex, nějaká obyčejná z reserved nebo já už ani nevím. Je děsně zmackana. Můžu ji vyžehlit aniž by se zničila? Nebo hodit do pračky? Jsem tele... Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já když jsem kdysi nosil koženou bundu, tak k ní byly instrukce pro údržbu asi následující:

nečistoty odstraňujte jemným hadrem nebo houbou namočenou do vody nebo do mýdlové vody. Po očištění natřete kůži (bundy) olejem na kožené výrobky.

Žehlení nebo praní kůži téměř jistě zničí a pak sukni budeš moct vyhodit.

Můžeš ji pověsit na háčky na ramínko a nechat ji, ať se vyvěsí a narovná působením gravitace.

hodnocení

2x
A co je na vnitřní cedulce o údržbě? Nějaký polyurethan? Některé "koženky" se prát sice dají, ale řiďte se pokyny od výrobce, jinak ji zničíte. Pokud nebude "prací", zkusila bych ji pověsit třeba nad vanu s teplou vodou, jestli se vlhkem trochu nenarovná...

smode2
hodnocení

2x

Půjde na 99% o běžnou fabrickou koženku. Tj. imitaci kůže. Doporučuji neprat, a už vůbec ne žehlit. Zničíte si nejen tu sukni, ale možná i žehličku. Jak už tu někdo psal - některé lepší kousky vydrží i namočení a jemné praní, ale určitě bych to neriskoval. Moje dívka tyto oblečky většinou před nakupováním nových žehlí a pere vyhazováním:)

hodnocení

2x

Já bych se o vyžehlení pokusila. A to tak že bych ji obrátila naruby, mokrý vyždímaný hadr a žehličku ne příliš horkou a nedržet dlouze. Na lemu, jen na kousku vyzkoušet. Myslím si, že by to mohlo fungovat.

hodnocení

2x
To bude koženka, tedy plast na povrchu. Už při dost malém zahřátí zvláční a půjde srovnat. Pkud chcete zkoušet žehlit, tak přes něco. nebo naruby, ale na velmi nízkou teplotu, jinak místo pomačkanè sukně budete mít brzy oloupanou sukni.
Já bych ji tedy místo žehlení na něco našponoval a dal k teplu.

hodnocení

1x

Podívejte se na štítek (to je taková malá bílá visačka připevněná stehy k sukni a obsahuje instrukce, jak se daná sukně pere) a postupujte dle něj.

kristyna
hodnocení

Okamžitě po koupi štítky stříhám, takže tam už nic nenajdu :D
Zkusím vyvěsit jak píšete a uvidím. Děkuji

To jste jak ten můj kámoš, co vyhazuje návod k použití hned po otevření krabice. Nedávno zapojoval nový počítač, návod letěl hned do koše, k čemu by mu přeci byl, no a pak po cca 3 hodinách celý nasraný běžel někde do nákupáku na wifi, protože počítač bez návodu nerozběhal a potřeboval zjistit, jak to udělat.

Nevidím důvod zbavovat se jakékoliv instrukce, když bez ní evidentně nejsem schopný postarat se o věc správně. Hloupý zvyk.

smode2

Jen škoda že většina vůbec nečte doprovodný text, ale jen nadpis:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]