Bílá ředkev - zkušenosti s mrazením, sterilizací atd
Od:idodpovědí:5změna:
Zdravím. Nestačíme spotřebovat krásnou 40 cm bílou ředkev. V garáži vydrži 2-3 týdny. Co se zbytkem? Máte zkušenosti s konzervací a jak používat - recepty? Prosím, jen ověřenou praxi. Děkuji id
Vyrobit léčivý sirup z ředkve /dobrý na kašel i na žlučník/. Dělala jsem z černé, dělá se i z bílé. Na internetu budou recepty. Umýt, nakrájet na kolečka, prosypat cukrem, ona půstí šťávu a tu slít do láhve. Skladovat v ledně. Zkusila bych místo cukru med, aspoň z části.
Nebo bych ji nastrouhala /nakrájela/ do nějaké kvašené zeleniny. To jsem ale nedělala, jen vím, že tam se dá přidat leccos.
Děkuji vám za odpovědi. Nezbývá než zkoušet a pak třeba někomu poradit co je nejlepší. Nevím, proč tak málo lidí po sklizení cibule nezasadí pár semen bílé ředkve. Vyroste sama na opuštěném záhoně. Nyní se sklízí. Jdu na to, dík, id.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.