Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bílá ředkev - zkušenosti s mrazením, sterilizací atd

Od: id odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Nestačíme spotřebovat krásnou 40 cm bílou ředkev. V garáži vydrži 2-3 týdny. Co se zbytkem? Máte zkušenosti s konzervací a jak používat - recepty? Prosím, jen ověřenou praxi. Děkuji id

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

3x

Vyrobit léčivý sirup z ředkve /dobrý na kašel i na žlučník/. Dělala jsem z černé, dělá se i z bílé. Na internetu budou recepty. Umýt, nakrájet na kolečka, prosypat cukrem, ona půstí šťávu a tu slít do láhve. Skladovat v ledně. Zkusila bych místo cukru med, aspoň z části.

Nebo bych ji nastrouhala /nakrájela/ do nějaké kvašené zeleniny. To jsem ale nedělala, jen vím, že tam se dá přidat leccos.

JJ dáva se mj třeba do kimči se !

id
hodnocení

Děkuji vám za odpovědi. Nezbývá než zkoušet a pak třeba někomu poradit co je nejlepší. Nevím, proč tak málo lidí po sklizení cibule nezasadí pár semen bílé ředkve. Vyroste sama na opuštěném záhoně. Nyní se sklízí. Jdu na to, dík, id.

 

liska5
hodnocení

2x

Já si zadala: bílá ředkev recepty a byla tam nakládaná, plněná, tzatziki, vařená podle nějakých mnichů...

id
hodnocení

Paráda, bezva rada, díky. Id

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]